Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiasiasiasiiisasaiasa

Czy można schudnąć nie ćwicząc?

Polecane posty

Gdybym jadła powiedzmy ok.300 kcal max? Nie mogę ćwiczyć, bo jestem zwykle poza domem, a jak już jestem w domu to myślę tylko, żeby się spać położyć. Czy zamiast ćwiczeń, mogłabym np. przy codziennych czynnościach się więcej ruszać? Typu, sprzątać, albo jak siedzę czy leżę to robić wymachy jakieś? Chodzić po pokoju zamiast siedzieć (np. przy oglądaniu filmu?) Da radę tak schudnąć?

co ja poradzę, że przy większej ilości źle się czuję?

Gość sharlinnn
da rade schudnąć bez specjalnych ćwiczeń na siłowni, ale chyba sobie zartujesz z tym 300kcal max??? po 1 jedz regularnie, małe porcje.. po 2 NIE PODJADAJ. jak chcesz, to moge Ci opowiedziec, jak ja schudlam + cwiczenia w domu ktore robilam

Posłucham chętnie. Z tym, ze mam już za sobą jedną dietę, taką właśnie typu 300 kcal. Bez ćwiczeń. Zrzuciłam 13 kilo, z tym, że 8 wróciło, bo się nie kontrolowałam i zaczęłam jeść jak opętana ze swojej winy. Tylko wydaje mi się, że drugi raz będzie trudniej schudnać, więc stąd moje pytanie o ćwiczenia.

Gość 98493084093
jedz -300, 300 to stanowczo za duuzo. serio.

Ja się głodziłam i schudłam 10kg,czasem jadłam tylko dwie kanapki dziennie z serem żółtym zazwyczaj i potem jakąś mocną kawę żeby nie paść,bolała mnie głowa jakiś czas i brzuch ale po ok 2miesiącach minęło,wtedy zaczęłam jeść troszkę więcej ale też nie za dużo,nie jadłam wgl po 18,nie ćwiczyła wcale i uważam że nie żałuję,nie dopadł mnie efekt jo-jo i nie mam problemów z trawieniem itp:)więc jak widać dla chcącego nic trudnego:)teraz jem kiedy jestem głodna,małe porcje,nie unikam słodyczy ani słodkich napoi,moja waga rośnie powiedzmy o 2kg i zaraz spada z powrotem do tej odpowiedniej:)

Gość sharlinnn
tak więc.. ja jadłam normalnie, tylko tyle, że mniej i regularnie. nie jadłam w nocy. zaczęłam pić dużo wody, napoi unikałam, soki piłam od czasu do czasu. na przekąskę (np do filmu) zamiast chipsów, jakiś tostów itp robiłam rózne sałatki. z ćwiczeń robiłam: brzuszki, skłony, skręty tułowia (stałam plecami do ściany i dłońmi dotykałam raz prawej str ściany, raz lewej), uwielbiam też skakać na skakance(jest bardzo dobra i mało męcząca), bardzo dobrze robi też jazda rowerem (polecam!). na nogi, pośladki świetnym ćwiczeniem jest: ustać prosto, nogi złączone, jedną nogę oderwać od ziemii, unieść ją przed siebie (zgiętą) i ręką odpychać w prawą/lewą stronę jak najdalej (w zależności która to noga) potem stawiać ją na ziemię i tak kilka razy.. (nie wiem czy zrozumiałaś o co mi chodzi). na boczki dobrze jest mieć dwa hantelki, ustać prosto w lekkim rozkroku i na przemian lewą ręką zjeżdzać wzdłuż lewej str tułowia, potem prawą ręką wzdłuż prawej str tułowia

dzięki, tego potrzebowałam :)

Gość sharlinnn
i jak jesteś już w łóżku, to nawet przed snem :) możesz porobić tzw. "rowerek" :) u mojej mamy widać efekty :)

Gość polaaaa
No pewnie,ze sie da!:)))zdrowszy tryb zycia - tutaj tak jak dztiewczyny radza polecam ROWER i spacerki!:))) (to przeciez zadne cwiczenia,ale zmiana nawykow). Zmienic mozesz jeszcze nawyki zywieniowe....jogurciki naturalne, chudy twaróf i zastap ukochane przekąski jakimiś smacznymi owockami, warzywami. Pokroj sobie marchewkę i chrup! Można nawet kupić tego typu owoce i warzywa suszone w paczkach. Z firmy Crispy są pyszne( jabłka o smaku truskawki to moje ulubione!!!). No iiii sporo wiary w siebie!!!!Trzymam kciuki!

Gość Da sie da
Mozna schudnac nie cwiczac, ale bedzie trwalo to dluzej i figura nie bedzie taka fajna jak przy cwiczeniach. Do tego jesli masz duza nadwage to bez cwiczen porobia Ci sie zwisy skorne, a to niezbyt ladnie wyglada.

Gość ciekawska000
tutaj ktoś wyzej wspomniał o zdrowym trybie zycia i zmianie nawykow. super sprawa. skoro polecacie zamienniki to chyba sprobuje tych Crispów. będzie ciezko sie przestawic,ale probuje i juz jutro kupie w Tesco te marchewkowe;)) trzymajcie kciuki z dietke i cwiczenia!

Gość matroma
Mozna tak schudnąć trzeba jeść małe i regularne posiłki,ja tak robie i chudne tylko że te kg zlatuja bardzo powoli

Gość polecam ćwiczenia
izometryczne - które można wykonywać nawet siedząc za biurkiem :-)

zdecydowanie juz sie nie nadaje na takie tematy =.= co za ciemnota =.= jak nie lubisz ćwiczyć to chociaz zacznij jezdzic na rowerze

Gość efffka9
Powiem tak - jest ciężko. Bo jednak ćwiczenia to najskuteczniejszy i najtrwalszy sposob do tego dodam,ze bez jakiegos specjalnego katowania sie. Moja siosta jednak oprocz tego np. stosuje zamienniki najbardziej kalorycznych i tuczacych produktow. pije duzo wody i zielonej herbaty - zamiast gazowanego. ktoś tutaj napisał o suszonych owocach czy warzywach. jadłam kiedys takie sama i uwazam,ze sa fajnym suplementem diety. dlatego zmieniajmy swoje nawyki :) a bedzie ok!

Gość gość
Można, można. Przestań jeść i pić to schudniesz od zaraz.