Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexa-markiz

luteina po okresie

Polecane posty

Gość alexa-markiz

hej mam pytanie ,dzis mam ostatni dzien miesiaczki, czy gdybym dzis zazyła luteine i przez nastepne kilka dni to czy wpływa ona na przesuniecie cyklu ?????? czy w ogole luteina brana juz po okresie ale jescze przed owulacja ma jakis wpływ na nasz organizm czy tez zadnego

Gość alexa-markiz
chodzi mi o to czy luyeina może wpłynąc na przedłużenie sie miesiączki

Gość alexa-markiz
ktoś wie ???????

Gość a w jakim celu
chcesz brać luteinę bo nie rozumiem?

Gość trgfnfdjn
oczywiscie że ma wpływ - to progesteron. Po zażywaniu luteiny po okresie i jej odstawieniu na pewno przesunęłaby się owulacja, mogłabyś też dostać plamień odrazu po niej. Po co mieszać w cyklu i chwiać gospodarką hormonalną, to nie zabawa.

Gość alexa-markiz
wiem, ze nie powinno tego się robić, ale juz od 10 m-cy staramy sie o dziecko niestety mąż pracuje za granicą , zawsze ale to zawsze przylatuje dwa dnhi po owulacji albo wyjezdza nim wszytsko jeszcze dobrze sie zacznie teraz mam okres i wg wyliczen i jego terminu urlopu przyjedzie znów 2 dni po owulacji domyslam sie na 99 % ze nie uda myslaam ze jakbym teraz zaczeła brac luteine a mam w domu to okres esie wydłuzy i cały cykl takze

Gość nienienienie nie
no to coś z tym fantem trzeba zrobić :) poradz się lepiej lekarza, na pewno znajdzie najkorzystniejsze rozwiązanie

Gość autorko jesteś
nie marwt się autorko nawet jak wcelujecie dokładnie w owulacje to macie tylko 25-30% szans na poczęcie dziecia, zakładając oczywiście ze jestescie zdrowi. Poza tym jesli tak dokładnie masz regularne cykle i mąż wie że się staracie to nie może tak skombinować tych urlopów żeby przyjechac wtedy kiedy trzeba??

Gość bum tra la lal
a ja powiem tak progesteron w organiźmie kobiety wzrasta zwłaszcza w 2 połowie cyklu czyli przewaznie PO owulacji. w życiu nie słyszałam większej głupoty niż branie luteiny zaraz po okresie ( wybacz) bo wiesz co się stanie jak teraz wexmiesz? w momencie jak odstawisz dostaniesz ....kolejny okres gdyż nastąpi gwałtowny spadek progesteronu, o owulacji zapomnij wiec. moja rada nie stosuj nic, kupa dziewczyn zaciążyła po owulacji. zresztą musiałabyś chodzic na monitoring zeby dobrze wyłapac moment

Gość bum tra la lal
a dodam jeszcze że luteiną mogłabys wydłuzyć cykl ale trzeba to było robić w tamtym nie w tym

Gość jjjjjy
jak można zaciazyć po owulacji :o W ciażę zachodzi się właśnie w czasie owulacji.

Gość alexa-markiz
dzieki za wpisy jestem już taka zrezygnowana , czekamy 1, 5 m-ca na to ze wkoncu sie uda i co to okres przychodzi szybciej to pozniej, nigdy nie mozemy wycelować, żeby to było raz a my juz 10 m-cy tak sie fikamy z tą owulką cykl rozregulowany bo byłam nad morze , bo była w górach , bo choroba nigdy nie moge przewidziec co sie wydarzy planowo powinnma dostac okres dopiero dzis , wówczas miałabym dni płodne jak mąż przyleci , a tak dostałam juz w czwartek 30-06-2011 i bede 2 dni po owulce , chyba ze zaskoczy mnie i sie przesunie w co watpie bo ostatni to cykl mi sie skraca a nie wydłuza zaczynałam od 35 dniowego, potem 33, 31, 29 , 28 a teraz mam 27 dniowe cykle

Gość alexa-markiz
a co do męza urlopów i zjazdów on wie ( to szef ustala i ciezko zmienic )tak około 3 tyg przed przyjazdem i w ostatnich 4 cyklach cieszylismy sie co miesiac ze wypadaja dni płodne a potem nautra nam wszytsko popsuła i poprzestawiała w rezultacie albo miałam dni niepłodne , okres , mierzez juz od tych 10 m-cy temperaturke, obserwuje śluz, robie testy owulacyjne i nie zawodza mnie bo bardzo silnie odczuwam owulacje moj organizm , mam ciepłe czoło czuje sie jakbym miała temperature taka gorączkową, bola mnie okropnie jajniki a na dzien po owulacji mija wszystko, tak jak kiedys ktos doradził kochac sie i nie patrzec na wynii owulacji no sie kochamy bez zabezpieczen juz od tych 10 m-cy u lekarza byłam zero przeciwskazan do zajscia w ciaze ( tym bardziej ze jedna mam juz za sobą ) jajniki zdrowe itp...

Gość alexa-markiz
w tej mojej osobistej desperacji , już nawet głupoia pomyslałam, ze rozchoruje sie specjalnie a mi wiele nie trzeba bo szybko łapie przeziebnie i wówczas przez chorobe przesunie mi sie wszystko mąż narazie nie może zrezygnować z pracy bo ma kontrakt czekać nam ciezko i tak od 5 lat odkładalismy mysli o dziecku , teraz byłby najlepszy na to czas równiez chodzi o moja sfere zawodową

Gość edfedwecf
to zamroźcie sobie nasienie męża i zapłodnisz się w odpowiednim momencie :)

Gość alexa-markiz
hehe swietny pomysł