Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśśka maturzystkaa

EKONOMIA CZY ZARZĄDZANIE? MOJE WYNIKI Z MATURY

Polecane posty

Gość kaśśka maturzystkaa

polski podst- 72% angielski podst-96% -matma podst- 68% wos rozszerzony- 78% Wiem,że nie sa to rewelacyjne wyniki. Mam problem ze zdecydowaniem sie miedzy 2 kierunkami. -ekonomia- ekonomika finansów i bankowości -zarzadzanie- zarządzanie i ewidencjonowanie operacji gospodarczych albo ekonomika i rozwój przedsiebiorstwa chodziłam do "ekonomika" wiec zagadnienia z rachnunkowoscia znam. Sa dla mnie ok, miałam z tego 4. Najbardziej chciałabym ta ekonomię, ale staraasznie boje sie matmy. Chodzi mi o dzienne, UJK w Kielcach.

Gość kaśśka maturzystkaa
up

Gość Estera spod latarni
Powinnas zostac dziwka

Gość kaśśka maturzystkaa
estera ja tylko chciałam zasiegnac opinni obcych, spokojnie.

jesli boisz sie matmy to zaden z tych kierunkow !! :/ ogolem poszukaj jakiegos kierunku ktory da ci konkretny zawod a nie stworzy kolejnego bezrobotnego ekonomiste ...

Gość kaśśka maturzystkaa
w sredniej szkole z matmy miałam zawsze 4 albo 3... Aż tak sie tej matmy nie boje, ale jednak...

Gość ja zdawalas wos inie najgorzej
zdalas to może idz na prawo?

Gość kaśśka maturzystkaa
wiem wiem,że wos nienajgorzej, ale na prawo trzeba historię tez, a jej nie zdawałam

Gość kaśśka maturzystkaa
żona-swojego-męża--- wiem o co ci chodzi.... Ale kurde ja nocami o tym mysle, czy to, czy to. nier mam pieniedzy,żeby startowac na wieksza liczbe kierunków, na inne uczelnie. Najbardziej zainteresowały mnie te i wiem,że dzieki zdanemu wosowi jest duza szansa , aby sie na nie dostac. Najbardziej chciałabym ekonomie, matma jest 1 rok, tylko mam lekki strach przed nia.

Gość ja po ekonomii
dasz radę, jesli systematycznie sie bedziesz uczyc to dasz rade.

Gość ja zdawalas wos inie najgorzej
zależy na jakiej uczelni. Moja koleżanka studiuje zaocznie prawo a na maturze zdawała tylko wos :)

Gość pi razy drzwi 86
moim zdaniem lepiej zarządzanie ! u mnie w rodzinie jest 3 ekonomistow - magistrów ... i każde pracuje w nie swoim zawodzie ... siostra robi coś teraz z pedagogiki zeby uczyć ekonomi ... wiec .. no sama wybierz .... popytaj ludzi tam studiujących

Gość kaśśka maturzystkaa
pi razy drzwi 86--- ludzie mowia,że na ekonomii jest cięższa matma niz na zarzdzaniu... Mi sie oba kierunki podobaja...

Gość pi razy drzwi 86
u mnie siostra na matme nie narzekała bo miała ja tylko przez pierwszy semestr potem mówiła ze gorsza jest statystyka i ekonometria chyba ... mogę sie pomylić i proszę mnie nie jechać . Najbardziej nie lubiła makro ja np chodziłam do szkoły o profilu ekonomicznym i na początku to ja jej pomagałam puki nie zaczęły się jakieś dziwne zadania z całkami ... i już poważna ekonomia .. ! A nie myślałaś o innych kierunkach jest - może jakieś techniczne ? Na to myślę jest większy popyt na rynku pracy .... ?????

Gość kaśśka maturzystkaa
techniczne odpadaja, nie jestem dobra z fizyki, a złożyłaj juz na te 2

Gość jolka jolkaa
zarzadzanie

Gość pi razy drzwi 86
Hm dostac na pewno się dostaniesz ... ;) wybierz tak żebyś nie żałowała

Gość kaśśka maturzystkaa
no własnie tych całek sie boje:( w sumie zarzadzanie jest zwiazane z ekonomia, rachnkowoscia, moze to i lepszy kierunek:)

Gość pi razy drzwi 86
moim zdaniem zarządzanie jest przyjemniejsze .... gdybym miała wybierać wybrałabym zarządzanie ....

Gość kaśśka maturzystkaa
właśnie dobrze mnie rozumiesz:) jest przyjemniejsze i jest mniej matmy:)

Gość kaśśka maturzystkaa
tylko znowu czy po zarzadzaniu bedzie praca jakas:(

Gość Kingstonowa
Nie wiem, skąd to przeświadczenie, że ekonomia to matematyka. Bzdura. Ja na ekonomii miałam 2 semestry matematyki. Fakt, była dla mnie zrozumiała, bo w liceum dostałam wycisk. :)

Gość lllllllll
a może chwyć sie jakiejś roboty, a nie nastepny ekonomista darmozjad

Gość kaśśka maturzystkaa
Kingstonowa--- a mozesz cos wiecej powiedziec?:) jaka ta matma jest??bardzo trudna?? czy dla osoby sredniej z matmy da sie przezyc?

Gość kaśśka maturzystkaa
up

Gość maturaa
chcesz studiowac w kielcach czy w filii w piotrkowie??

Gość kaśśka maturzystkaa
w Kielcach

Gość studentkaujk
Z matmą na ekonomii dasz sobie rade, sama jestem po I roku teraz na ujk, w lo mialam 3 - 4 a zaliczylam ja na 4 bez większego problemu, nawet tą nieszczesna analize, takze spoko :) ale jesli chodzi o dzienne hmm.. to ciezko powiedzieć, bo z tego co widze to jest dośc duzo chętnych na ekonomie, ale w sumie pewnie kilka osob zrezygnuje po rekrutacji wiec może jakos sie uda :)

Gość studentkaujk
Aha i jeszcze jedno.. nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja też w zeszlym roku zastanawialam sie pomiedzy zarządzaniem a ekonomią i wygrala ekonomia, dlatego że moim zdaniem specjalizacje z ekonomii sa bardziej obszerne i masz wiecej mozliwości po nich, mozesz pracowac w banku, mozesz zalozyc wlasna dzialanosc gospodarcza choćby biuro rachunkowe, mozesz pracować w roznych urzędach np skarbowym, a po zarzadzaniu hmmm...mozesz zarządzac czym ;/ no mozesz zalozyc wlasna firme i nia zarządzac :)