Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wercia 2376

Jak umówić sie ze sprzedającym? Ale NIE na randkę!

Polecane posty

Gość wercia 2376

Właściwie z właścicielem sklepu :) chcę zanieść do sklepu własnoręcznie robione albumy na zdjęcia i nie wiem jak ma wyglądać umawianie się z właścicielem. Oczywiście najpierw pytam czy zgodziłby się wziąć do sklepu moje albumy a potem nie wiem czy zaproponować ileś tam procent ze sprzedaży czy powiedzieć że moja cena to przykładowo 50 złotych a on ma sprzedać za ile chce i reszta jest jego? Jak myślicie?

Gość wawawwwawwawaawwaww
Procent od sprzedaży. Ale może zaznacz, że minimalna kwota, jaką chcesz otrzymać to:....

Gość wawawwwawwawaawwaww
Bo jak zacznie sprzedawać za 20 zł to Tobie się nie będzie opłacało.

Gość szofka
no ale on musi zobaczyć co to jest warte bo teraz albumów dużo np w supermarketach i jakoś nie schodzi dużo

Gość wawawwwawwawaawwaww
Wercia zastanów się, ile pracy potrzebujesz na wykonanie albumu. Zastanów się, za jaką minimalną kwotę chcesz to wykonywać. I taką mu powiedz. Jeśli powie, że to mu się nie opłaca to zajmij się czymś innym lub sprzedawaj na allegro. Chociaż 50 zł za album to dużo - też zależy jaki to album.

Gość wercia 2376
Moje są ręcznie robione i na allegro idą po 150 :) Zamierzam zanieść ofertę do jakiejś luksusowej kwieciarni albo w inne podobne miejsce. Też myślę że procent od sprzedaży jest lepszy, tylko nie wiem ile procent proponować żeby nie rozśmieszyć właściciela sklepu i żeby nie zaproponować za dużo.

Gość wawawwwawwawaawwaww
Wiesz. To Twoje albumy i Twoja praca. Ty wyznaczasz cenę. Jeśli Cię wyśmieje to powiedz mu, że jak nie chce, to nie :) I że nie masz zamiaru na tym tracić a klientów masz. Daj taką cenę, abyś później nie żałowała, że tak mało powiedziałaś ;) A jak nie zgodzi się to nie schodź z ceny. Poszukaj gdzieś indziej.

Gość wercia 2376
Wiem, wiem. Tylko myślę czy 10% - czyli co najmniej 15 złotych sprzedającemu wyda się kwotą wystarczającą za ustawienie albumu na półce.

Gość wercia 2376
Może jest tu jakiś właściciel sklepu, albo ktoś się orientuje ile procent może chcieć właściciel :)

normalna marza w sklepie przemyslowym to 100% wiec dobrze sie zastanow z cena ja mam marze rzedu 60-150% w zaleznosci na co - nikt za grosze dla siebie ci nie wezmie a poza tym jak ktos prowadzi sklep to takich ofert ma dziesiatki dziennie na maila osobiscie telefonicznie - ja nauczylem sie filtrowac takie oferty

Gość wercia 2376
Ok dzięki :) ale to strasznie dużo za postawienie na półeczce i wtedy album musiałby kosztować z 250 więc chyba zostanę przy allegro.