Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majoja

Czy mozna sprawdzić termometrem że jest się w ciąży????

Polecane posty

Gość majoja

Witam??? Mam takie nietypowe pytanie czy można sprawdzić termometrem że jest się w ciąży????? Koleżanka kiedyś mi powiedziała ze jezeli sprawdza się termometrem i wyjdzie powyżej 37 stopni to że jest się w ciąży???? I chciałam się zapytać czy ktoś już kiedyś taka metodę stosował albo o niej słyszał???? Z góry dzięki za odpowiedzi:) Pozdrowienia:)

temperatura owszem wzrasta na poczatku ciąży, ale powyżej 37 możesz też mieć zwykły stan podgorączkowy w przeziębieniu :o tempkę mierzy się codziennie w trakcie cyklu, wzrosty i spadki tempertatury pomagają określić dni płodne - podczas owulacji temperatura wzrasta (36.9 - 37.3) a po owulacji spada, kobieta która regularnie bada tak swój cykl może okreslić że jest w ciąży w momencie gdy po owulacji temperatura nie spadnie ale nadal będzie wysoka ale jak tak od czapy raz zmierzysz sobie temperature to ciąży sobie tym nie sprawdzisz

Gość majoja
nie juz od 3 dni sprawdzam i mam cały czas powyżej 37 stopni a za 2 dni powinnam dostac okres ???

Gość tak można oczywiście
Trzeba tylko mieć długi termometr i odpowiednio głęboko włożyć i pogrzebać - jak dzidziuś złapie rączką to znaczy, że jesteś w ciąży :o

Gość pewnie i tak to nie będzie
takie pomiary pod koniec cyklu są niewiele warte.

Gość dooooooooooo
dziewczyno temperature mierzy sie przez conajmnije kilka miesiecy zeby móc cos sterdzic czy jest wysoka itd ale z ciebie nizlea TEPA DZIDA nie ma co jest sie z kogo posmiac naprawde :O

od 3 dni... aha, czyli nie wiesz jaką powinnaś mieć teraz temperaturę w danym momencie cyklu więc to że jest lekko podwyższona o niczym nie swiadczy TAK SIE NIE DA SPRAWDZIĆ CZY JESTEŚ W CIĄŻY o ile nie prowadzić regularnych obserwacji, codziennie przez pare miesięcy jest zimno jak w psiej budzie i leje deszcz od tygodnia, temp powyżej 37 to istny szok przy takiej pogodzie a poza tym temp waha sie też w ciągu dnia, trzeba mierzyć rano, max 30 min po wstaniu z łóżka, codziennie tak samo, żeby móc cokolwiek na tej podstawie mniemać o dniach płodnych, niepłodnych i ciąży

Gość majoja
doooo pośmiej sie z siebie MONIAK dziękuje za odpowiedzi :):)

Ja ostatnio próbowałam bez regulanrego mierzenia sobie sprawdzić tempkę, z czystej ciekawości, bo okres mi sie spóźniał tydzie ponad. Temp. wynosiła codziennie ponad 37 stopni. Myśłałam że jestem w ciąży. Dzien przed okresem spadła do 36 i zaczęły się plamienia, za dwa dni okres. Także stwierdzam, że bez regularnego mierzenia to dupę wiesz :D