Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdaraaaaaaaa

Pomóżcie, mocno mnie boli____________

Polecane posty

Gość niezdaraaaaaaaa

wczoraj miałam gości, było dziecko "prawiechodzące". Wzięłam je za rączki, przechyliłam się i ono tak sobie podskakiwało przez dłuższa chwilę. Nie wiem, co mi się stało, ale ledwie się wyprostowałam i zaczęło mnie mocno boleć w dole pleców, łównie po lewej stronie, ale ból promieniował, tak jakby mnie okalał. Nie mogłam sie schylić. Dzisiaj też mnei boli, ale już zdecydowanie mniej, za to cały czas czuję ból w brzuchu, taki ogólny, nie miejscowy. Do tego przez godzinę mocno mnie kłuło dzisiaj w lewym boku, na wysokości pępka, ok. 6 cm od niego. Co mogło się stać?

Gość pewnie i tak to nie będzie
może tak do lekarza?

Gość wygląda na dyskopatię
do rodzinnego niech da skierowanie do ortopedy

wszystko wskazuje na rwe kulszowa. mozesz latwo to sprawdzic na dwa sposoby, -stan prostu,rece wzdluz tulowia. -obracaj sie powoli w lewo i prawo-ale tylko samym tulowiem. -zobacz gdzie boli podczas obrotow. 2 sposob:(potrzebujesz kogos do pomocy) poloz sie plasko na podlodze. popros ta osobe aby powoli trzymajac noge pod kolanem i za lydke(tak by byla wyprostowana) uniosla noge powoli az do momentu w ktorym poczujesz bol(dalej juz nie!!) przy okolo 45 stopniach zaczyna sie bol... to sa wlasnie specyficzne objawy rwy kulszowej,spowodowanej najczesciej wypadnieciem dysku albo jego przesunieciem i uciskaniem na nerw. nic sama nie zdzialasz najlepiej pojdz do lekarza,da Ci odpowiednie leki p bolwe. kolejna sprawa..dla pewnosci lekarz pewnie zbada Ci mocz..nerki daja rozne dziwne objawy w tym takze bol plecow.