Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzika_Kasia

Swędzenie w intymnym miejscu

Polecane posty

Gość dzika_Kasia

Czesc, od kilku dni swedzi mnie jedna z warg sromowych wiekszych, nie jest to ciagle swedzenie tylko zdarza co jakis czas w ciagu dnia, warga ta nie jest ani zaczerwieniona ani opuchnieta, czasami jest na niej sucha skora ktora z niej schodzi (ale od kiedy smaruje ja nivea to skora przestala schodzic), nie zauwazylam zadnej wydzieliny co to moze byc i jak sobie z tym radzic, niestety na wizyte u mojego ginekologa musze troche poczekac poniewaz niestety nie ma wolnych terminow

Ja nie wiem co to jest w sumie, ale mi na coś takiego pomogła dopiero maść z antybiotykiem. Wcześniej stosowałam puder leczniczy Daktarin, ale to pomagało tylko na jakiś czas, przestawałam stosować i swędzenie wracało. :/

Gość dzika_Kasia
a to co ci pomoglo bylo na recepte? jesli nie to moze pamietasz nazwe zeby mi podac? jest jeszcze ktos kto moze mi cos powiedziec na temat mojego problemu

Gość dzika_Kasia
hejka moze ktos mi jeszcze doradzic? bardzo by mi zalezalo a tu tak cicho

Gość Lulająca
Kup sobie clotrimazolum, to jest maść na grzybicę bez recepty, powinno pomóc

Gość Lulająca
Kup sobie clotrimazolum, to jest maść na grzybicę bez recepty, powinno pomóc

Maść z antybiotykiem na receptę(Triderm zdaje się). Puder pomagający chwilowo bez recepty. A clotrimazolum to se mogłam o kant dupy rozbić, bo w ogóle nie pomagało.

hmmm ciężko coś poradzić, najlepiej to udać się do lekarza ja jeśli mi tam coś dolega stosuje Provag żel, jest to probiotyk do smarowania miejsc intymnych. Łagodzi swędzenie i szczypanie po jakimś podrażnieniu, obniża pH pochwy stwarzając korzystne środowisko do rozwoju bakterii mlekowych. Nie wiem czy Ci to coś pomoże ale zawsze warto spróbować na pewno nie zaszkodzi:)