Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pośpiechgubi

tabletki antyk.

Polecane posty

Gość pośpiechgubi

Hej, mam takie pytanie, byłam ostatnio u ginekologa między innymi po tabletki, bardzo mi się śpieszyło i przez pomyłkę poprosiłam o receptę o Yasmin, a biorę Yasminelle ( kiedyś brałam Yasmin ale miały dla mnie za dużą dawkę hormonów). Wysłałam chłopaka po tabletki i dopiero jak mi przyniósł opakowanie to zorientowałam się, że dostałam receptę na nieodpowiednie tabletki. Jutro musze ją wziąć i nie wiem co mam zrobić, bo mój ginekolog jest na urlopie, mnie teraz nie ma w rodzinnym mieście(studiuje). Jutro powinnam przyjąć tabletkę.. nie wiem czy mogę przejść ze słabszych na mocniejsze ? Za tydzień bym poszła do niego i następne opakowanie brałabym już Yasminelle, ale nie wiem czy mogę tak zrobić. Prosze o odpowiedzi.

Gość ziajajaka
przejść można, z tym że nie wiadomo jak orgaznizm zareaguje na taką karuzelę, raz mocniejsze potem słabsze. Możesz jakieś plamienia mieć, gorzej się poczuć, ale tak ogólnie to raczej nic złego się nie stanie. A nie mogłabyś inaczej tabletek zdobyć? od innego gina? Albo tego twojego nikt nie zastąpi? W przychodniach często wystarczy do recepcji pójść, sprawdzą w karcie i inny lekarz wypisze :)

Gość pośpiechgubi
no właśnie wolałabym nie przechodzić, bo źle się czulam kiedyś po tych tabletkach, są dla mnie za mocne, dlatego nie wiem co zrobić. u mnie w przychodni to chyba raczej nie przejdzie, deo tego gin. chodze prywatnie, do jego gabinetu, nigdy nawet nie byłam u mnie w przychodni, bo na termin trzeba czekać kupę czasu.

Gość ziajajaka
albo spróbuj u innego gina, prywatnie, powiedz że to pilne, może gdzieś się uda. Pewnie koło 50 zł by taka wizyta kosztowała. Albo jak masz jakąś znajomą aptekę to może poproś, żeby wydali bez recepty a ty doniesiesz. Czasem tak się udaje też. Bo jak się źle czułaś poprzednio, to ja bym nie kombinowała...

Gość afadro
Ja myśle, żebys szybko znalazła jakiegos prywatnego gina aby właściwą recepte Ci wypisał. Nie brałabym tych silniejszych bo rozregulujesz sobie wszystko i będziesz się źle czuła.