Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchweczka

Czy podczas 3 lub 4 dnia miesiączki można zajść w ciąże?

Polecane posty

Gość marchweczka

Witam. Mam 17 lat. Chcialam wraz z moim partnerem rozpoczac zycie seksulne. Moj pierwszy raz ma odbyc sie w 3 badz w 4 dniu. Czy moge zajsc w ciaze? Bardzo prosze o szybka odpowiedz, poniewaz to juz niedlugo.. Okres mam co jakies 28- trzydziestu paru dni. Pol roku temu zdarzalo sie, ze mialam go dwa razy w jednym miesiacu. Moj partner bedzie mial prezerwatywy, ja niestety nie bede miec tabletek. Polecicie jakies inne srodki antykoncepcji?

Gość frojlajnn
nie za wczesnie? ja zaczełam majac 18 lat i uwazam, ze bylo za wczesnie, wtedy tego nie rozumialam, podobalo mi sie, a teraz żałuje, dopiero z perspektywy czasu (mam 25 lat) widze, że to, co uznalam za gotowość i chęć (byla to naprawde miłość i ten facet jest teraz moim narzeczonym) to jednak nie to i mogłam chociaz rok poczekac.

ja zaczęłam wspólżycie mając 17 lat facet, z ktorym straciłam dziewictwo jest obecnie moim mężem także nie żałuje tej decyzji :)

Gość jezeli pytasz..
a co cie to obchodzi czy nie za wczesnie? przynajmniej się zabezpieczą, dziewczyna sie pyta, interesuje się... ja moge polecic jeszcze opcjonalnie globulki dopochwowo

Gość Marchweczka
gdzie to mozna kupic? Chodzi mi o cos by mialo prawie 100% pewnosc, ze nie zajde w ciaze. Bo sama prezwrwatywa moze sie uszkodzic..

Gość .pomocna.
Globulki kupuje się w aptece bez recepty, a 100% pewności nie możesz mieć nigdy co nie znaczy że masz się tym zadręczać. Takie zadręczanie się i korzystanie z 3 czy 4 metod antykoncepcji jest objawem niegotowości na seks. Globulka + gumka i możesz zaczekać te pare dni kiedy już krwawienie ustąpi.

Gość Marchweczka
niestety nie moge poczekac, poniewaz przeprowadzam sie do szwajcarii. Jest jakis problen zeby podczas krwawienia zabezpieczyc sie tymi dwoma srodkami?

z ciekawości pytam - przeprowadzasz sie na stałe i bedziesz żyć w zwiazku na odległość? nie ma przeciwskazań by stosować gumke + globulke w końcowych dniach okresu

Gość .pomocna.
Nie, nie ma. Tylko zawsze mi się wydawało że seks uprawia się dla przyjemności ;] A co to za przyjemność kochać się w trakcie okresu kiedy narządy rodne są bardziej wrażliwe na ból i bardziej narażone na urazy mechaniczne do tego jeszcze z globulką która wytwarza multum piany i śluzu który chlupocze w trakcie stosunku oraz z prezerwatywą która dodatkowo oddziela partnerów od siebie ? Mam wątpliwości czy poczujesz coś więcej niż ból, szczególnie że to Twój pierwszy raz.

Gość Marchweczka
Na stale. Watpie zebysmy prowadzili zwiazek na odleglosc. Moze na poczatku, poniewaz tak szybko do polski nie wroce, a on raczej nie przyjedzie. Dlatego chcialam sie z nim w jakis sposob pozegnac.

Gość .pomocna.
A dla mnie to mega romantyczne, o ile na prawdę się kochają ;] Taki ostatni dzień dla nich po którym na zawsze się rozstaną.....

Gość Marchwczka
Też tak myślę, jak powyżej :). mam jeszcze jednon pytanie...czy gdy piana ''buzuje'' jest to glosny dziwke? i czy jest ptrzez to mniejsza przyjemnosc? (tak, wiem, ze pierwsze stosunki bolą)

Gość .pomocna.
Wiesz Marchwczka, ja przy swoim pierwszy razie użyłam globulki. Odgłos jaki się ze mnie wydobywał w czasie penetracji był dla mnie kłopotliwy, czułam się zażenowana. Dodatkowo tego śluzu było tak dużo że nie czułam kompletnie żadnego tarcia czyli nie miałam żadnej przyjemności z seksu. Jedynym plusem z użycia globulki było to że sprawiała że byłam bardzo gorąca w środku co chyba stymulowało mojego faceta ;] Choć wiesz, w czasie okresu trudniej o podniecenie i o naturalną wydzielinę więc może akurat Tobie globulka posłuży.

Na pierwszy raz polecam prezerwatywę. Tylko przeczytajcie instrukcje jak poprawnie ją nałożyć, jeśli to pierwszy raz. Tak aby potem nie pękła i aby nie pojawił się kolejny wątek "Czy jestem w ciązy?".