Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika93

całkowity koszt ;p

Polecane posty

Gość Mika93

witam. mam pytanie jaki wam wyszedł całkowity koszt zrobienia wesela. interesuje mnie wesele na 150 osób jest to na wasi więc wesele będzie w domu strażaka mysle o kateringu a nie o kucharce... w sumie tak bez oszczędzania większego

Gość z 40tys zł i tak wyjdzie
za same osoby ponad 100zł będzie, pewnie robisz na 2dni, to tak licz 130zł na osobę, to wychodzi prawie 20tys, wódka z 2tys, ubranie koło 3tys, obraczki koło 2tys, przystrojenie kościoła, remizy, pierdoły licz ze 3tys, zaproszenia 200zł, dlatego ja robię wesele na 70osób, po 160zł za osbę za 2dni, bo nas koszty przerosły

Gość z 40tys zł i tak wyjdzie
za same osoby ponad 100zł będzie, pewnie robisz na 2dni, to tak licz 130zł na osobę, to wychodzi prawie 20tys, wódka z 2tys, ubranie koło 3tys, obraczki koło 2tys, przystrojenie kościoła, remizy, pierdoły licz ze 3tys, zaproszenia 200zł, dlatego ja robię wesele na 70osób, po 160zł za osbę za 2dni, bo nas koszty przerosły

Gość Kropciaaa
Rocznik '93? A podobno kobiety w coraz późniejszym wieku zakładają rodzinę. :):) Wracając do tematu - sądzę, że ciężko porównywać wesele w knajpie i takie w domu strażaka, ale u mnie jest to koszt 195 zł za osobę bez alkoholu i ciasta.

Gość Kropciaaa
Rocznik '93? A podobno kobiety w coraz późniejszym wieku zakładają rodzinę. :):) Wracając do tematu - sądzę, że ciężko porównywać wesele w knajpie i takie w domu strażaka, ale u mnie jest to koszt 195 zł za osobę bez alkoholu i ciasta.

Gość Kropciaaa

Gość mamamalapwosdsdhskjh
Nas wesele na 145 osob wynioslo niecałe 40 tys zl. Bardzo znany w naszym regionie dom weselny, jeden z lepszych, ale nie placilismy duzo- 170 zl/osoby. Orkiestra, fotograf i kamerzysta tez z najlepszej polki. Zaoszczedzilismy na calej reszcie: 1. Nie dalismy sie zwiesc rodzicom, ze wodki "musi" byc wiecej. (I tak nam zostalo a kupilismy 0,5 na pare) 2. Suknie kupilam w salonie ale z góry darowalam sobie te, w ktorych sukienki kosztowaly 6000. Kupilam swoja z dodatkami za 3000 i wierzcie mi, byla cudowna! 3. Maz kupil garniaka na promocji 50% :) 4. Zaproszenia kupilismy za 1,2:) (ale byly genialne!), winietki zrobilismy sami, sama pojechalam na gielde kwiatowa i kupilam kwiaty i ozdoby dzien wczesniej i swiadkowa przybrala mi kosciol (nikt tak nie mial jak my, po prostu cudo! za grosze kupilismy takie cudne ozdoby ze loo!) 5. Samochod do slubu.. byl mojego brata:) darowalismy sobie dodatkowe 800zl na pól godziny jazdy samochodem 6. Paznokcie zrobila mi jakas pani za 40 zł... ale byly super;) takie jak chcialam- naturalny french 7. buty kupilam w dichemanie za 70 zl:) a jako zapasowe mialam swoje wygodne buty, nieco zniszczone ale po 23 nikt nie widzial rożnicy, wierzcie mi 8. Ciasta kupilismy poł na pól- tzn duzo kupilismy w cukierni- no ale nie wiem czy ona do konca legalna jest.. hehe:) tzn taka pani starsza piecze ciasta po prostu, od wiekow jest znana w naszej okolicy, a troche ciast popiekla moja babcia..:) 9. Torta mielismy 8 pietrowego..:) za 500 zl (w cukierni powiedzieli nam ok. 1200 :O:O:O:O), rowniez u tej pani. Byl tak pyszny ze jeszcze po weselu ludzie pytali czy cos zostalo:) Duuzo tych oszczednosci bylo. Jak sobie cos przypomne to dopisze. Ale to moim zdaniem baardzo wazne- aby sie pilnowac. BO BARDZO LATWO STRACIC GLOWE. A nam udalo sie zaoszczedzic naprawde sporo kasy. Wiele osob chce oszukac i robi biznes na mlodych parach. Wiem ze to niby takie powszechne stwierdzenie, ale ja niestety przekonalam sie o tym na wlasnej skorze..;/;/ ale wesele bylo najlepsze z wszystkich! ludzie bawili sie do 8:) a pierwsi goscie wyszli gdzies dopiero przed 3 :) :):):)

Gość claruclaru
Moich znajomych 3 lata temu wyniosło 15 tys wesele w remizie na 150 osób z kucharką, ale na stołach były produkty różnej marki od biedronki do Hoop Coli. Jedzenie mieli pierwsza klasa, ale jednak ja osobiście powstrzymałabym sie przed stawianiem na stole weselnym produktów marki biedronka czy tesco. Zgadzam się z koleżanką wyżej. Trzeba się bardzo pilnować. My większość rzeczy załatwialiśmy sami i to tak żeby w jak najmniejszej ilości miejsc użyć wyrazu "ślub". Ja jak szłam do fryzjerki to się nawet nie przyznałam że ślub biorę, chciałam zwykłą prosta fryzurę więc żadnego halo z tego nie robiłam. Koleżanka miała 3 tygodnie wcześniej, u tej samej fryzjerki, powiedziała że to na ślub to od razu ta sama cena + 30 zł. A juz o kwiaciarniach to legendy krążą. Mnie to w sumie orżnęli tylko na 20 zł bo butonierki miały byc za darmo, ale koleżanka miała od kwiaciarni, kotyliony, bukiety, jakieś ozdoby i ogólnie rachunek nabity na 1400 zł, kwiaciarka jej obiecała jeszcze jakąś zniżkę, a jak ojciec przyjechał odebrać wszystko w sobotę rano to go babka podliczyła na 1800. Chyba trzeba z nimi jakieś umowy podpisywać niech ci dadzą na piśmie to ile co kosztuje, bo potem przy płaceniu można sie bardzo zdziwić.

Gość Mika93
nawet się nie spodziewałam tylu wpisów :) no rocznik niby 93 ale to wesele nie będzie w tym roku jesteśmy już 3 lata ze sobą więc można zacząć coś planować ;) no właśnie chce to jakoś logicznie rozplanować i nie zostawiać na ostatnią chwilę, popytać gdzie i co i za ile bo tak jak piszecie trzeba uważać ;p a ile wcześniej się za to wszystko zabrałyście ??

Gość ślubniczka
ślub 14lipca 2012 załatwione mamy dom weselny, zespół, fotografa, ale na kilka dni po weselu plener bo w ten dzień już zajęte, tak z rok czasu wcześniej musisz zaklepac sobie przynajmniej miejsce, a ile chcesz przeznaczyć na wesele??

Gość Mika93
no jak na razie mamy ponad 30 tys w portfelu ale tak jak pisałam wyżej to nie w tym roku to myślę że do 50 dojdzie nie chce właśnie szaleć za bardzo moim zdaniem 50 to za dużo ;/ dlatego chcę się zabrać za to wcześniej i zaoszczędzić

Gość ślubniczka
eee to dużo masz, my musimy sie wyrobic w 20tys zł na 70osób, moja szwagierka tamtego roku robiła wesele w lokalu za 2dni, na 130osób zapłaciła 55tys zł ale ona pąłciła 200zł od osoby ja płacę 160zł , to moje wesele z porównieniem do twojego to nic,

2 lata temu - 26 tys, mazowieckie - 104 osoby wliczam wszystkie koszty wesela, slubu, ubran, itp - absolutnie wszytsko

Gość ślubniczka
ja planuję tak 10tys zł za osoby lokal (zaliczka 1tys zł) 400zł suknia ślubna 400zł garnitur, (szyta na miarę, nowa to do sukni) 1500 zespół (dana zaliczka 400zł) zaproszenia 100zł pierdólki licze 3tys buty MP 50zł, buty Pana Młodego 50zł, kupi jak się chce, nie trzeba od razu kupowac za 500zł alkohol 2tys ogólnie z 10tys za resztę, a mam w domu weselnym nie obchodzi mnie nic,

Gość Mika93
też nie zamierzamy szaleć z garniturem i butami tylko jeszcze ta sukienka ;/;/ nie kupie od kogoś bo jestem trochę nie "wymairowa" że tak powiem i nic nie będzie pasowało to pewnie będę musiała uszyć patrzyliśmy na ceny nowej i uszytej to różnica 300 zł to już lepiej żeby była uszyta i żebym była spokojna że ma tak leżeć jak powinna...

mi z obliczeń wychodzi 45tysięcy na 170osób X130 i + te wszystkie potrzebne rzeczy

Gość Nha
Mi wyjdzie około 60 tys na 140 osób... ;/