Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oqwheoweuh

słuchajcie to jakaś parodia. dostałam zaproszenia na slub, a tam jest napisane..

Polecane posty

Gość oqwheoweuh

że zamiast kwiatów goście proszeni są o przynoszenie karmy i artykułów dla zwierząt. to jakiś kurwa żart? :D :D :D :D przecież to smieszne... co ja mam z 3kg paczki pedigree siedziec w kościele? niech sobie sami kupuja karmy dla zwierząt za pieniadze z wesela. co to kurwa za nowa moda? co oni 10 psów chcą adoptować i zrobić sobie zapas karmy na 10 lat? szok!!!!!!!

Wcale to nie jest smieszne! pewnie zbieraja na jakies schronisko. Wielu moich znajomych tak robilo. Kwaitki Ci zeschna w pissdu!! Ostatnio kumpel sie zenil i tez prosil o przynoszenie karmy dla zwierzaków. Jakos nikogo to nie dziwiło. Dziwna jestes.

Gość pixxxxxxxxxxx
Teraz jest bardzo "trędi" robienie z siebie wielkich darczyńców za pieniążki gości. :-o

Gość fffffffffffff0ffffffffffffffff
kup 20 kg jakichś podrobów i im daj

Gość kfdkl;kfl;kfdsl;
Pewnie będą wspomagać jakieś schronisko .

Dodam,ze jeden z moich kuzynów zamiast kwaitków zażyczyl sobie kuponów Totka,a drugi pluszaków ( dla Domu Dziecka)

Gość tez tego nie lubie
Przeciez nie musisz to jest tylko prośba. Ja na takie prośby nie reaguje, ale jeśli proszą o kupon totka to kupuje, jesli o ksiazke to kupuje, ale karmy nigdy nie kupuje, bo jest to nie do wykonania jesli chodzi zazwyczaj o transport.

Może chcą oddać to do jakiegoś schroniska potem. Zamiast zebrać mase nikomu niepotrzebnych kwiatków.

Gość kebab z damaszku
nawet jesli to wszystko jest na pokaz to i tak moim zdaniem jest bardzo dobry pomysl, zawsze to jakis sposob na wzpomozenie schronisk. lepsze to od kwiatow ktore kompletnie niczemu nie sluza

Mi się ten pomysł podoba tak jak zamiast kwiatów zabawki dla dzieci z domu dziecka... Kwiaty zwiędną, wyrzuci się je to już lepiej poprosic gosci by zamiast wydawac na głupie kwiatki wydali kase na cos co się przyda innym ;)

Gość ale slicznie pomarańczowo
musisz byc nie obyta. :) kiedys Młodzi zamiast kwiatow prosli np o cukierki a te przekazywali do D Dziecka :) moda sie zmienia, przyszła pora i na zwierzeta

Gość dsfesgert45twy
jezuuu aurorko ale niedoyebana jestes :O bardzo dobrze zrobili ja na swoim slubie tez tak zrobie a kwiatki ci uschna i kasa w bloto wyrzucona, w ogole nie wiem kto to wymyslil ze kwiaty na slub, glupota totalne

pixxxxxxxxxxx lepiej robić z siebie trędi za pieniądze gości niz po 2 dniach wywalic mase kwiatków do kosza.

Gość łubudubuuuuu
Skoro są tacy dobrzy i wielkoduszni to niech za pieniądze z wesela odpalą jakąs paczkę do schroniska. A nie goscie beda popierdalać odświętnie ubrani z żarciem dla psów do kościoła bo para chce się pobawić w filantropów czyimś kosztem.

A ja znam przypadek jak para młoda zażyczyła sobie przyniesienie zeszytów i artykułów szkolnych.. Potem oddali do domu dziecka i dzieci sie ucieszyły. To wcale śmieszne ani dziwne nie jest.

Gość becia:)))
A ja napisałam na zaproszeniach, żeby maskotki i słodycze przynosili, i wszystko szło do domu dziecka w moim miasteczku.

Gość a co ci za rioznica, czy
siedzisz w kosciele z wiednacym wiechciem czy z workiem karmy. Pluszaki dla domu dzicka sa glupim pomyslem, bo domy dziecka pluszakow nie potrzebuja, tylko srodki czystosci chocby. A karma zwierzakom w schroniskach zawsze sie przyda. ja bym sie cieszya z karmy, bedac panna mloda, przynajmniej jakis pozytek.

Gość oooooooo nie
ale to moja sprawa co ja komu kupie, a nie ktos mi bedzie stawial wytyczne :o może w ogole zaprzestanmy kupować kwiaty, bo po co? przecież i tak zwiędną! na dzien kobiet zamiast kwiatków wszystkim kobietom dajmy po whiskasie:o przeciez kupujac kwiaty to wcale, a w cale nie dajemy komuś zarobić? moze komus kto ma do wyżywienia 5 dzieci.

Gość tez tego nie lubie
ja rozumiem jaki im cel przyświeca w tym wszystkim, ale jednak targanie paczek z psią karmą do kosciola nie jest wygodnie, szczegolnie, ze czasem ktos musi jeszcze kilkaset km dojechac do miejscowosci gdzie jest wesele. ja najbardziej lubie kiedy mlodzi prosza o kupon totka, wloze to w torebke i jest mi wygodnie. Z kwiatkami tez trzeba sie uzerac, bo kupic w miescie u siebie to przez droge zwiedna, a jesli nie to szukac jeszcze przed slubem jakiejs kwieciarni tez bez snesu. Karma dla psow z kolei jest niewygodna. I zyczenie karmy jest totalnie bezesnu :o

Gość Kozia dupa i broda
Idea dosc szczytna i modna ostatnio ALE Kiedy moj brat sie zenil wszystkie pieniadze oddali na leczenie kumpla(pomysl jego zony). Gosciu na chemii itp. Wszyscy byli z nich dumni a ja wkurfioona . Obie babcie nie wykupowaly lekarstw zeby odlozyc do koperty . Odmawialy sobie, zeby wnusiowi i jego lali dogodzic a oni byli szlachetni za czyjes pieniazki.Wiec na takim zaproszeniu powinno byc napisane albo cos tam albo kwiaty.

mi zawsze szkoda wydawać kasy na jakieś tam kwiaty cięte które jednoznacznie są już trupami - w dodatku, przybrane w kokardy , stroiki i buch 70 zł trzeba wydać nonsens :O już lepiej za to kupić żarcie dla psa, przynajmniej sie stworzenie naje na prawde bezsens z kwiatami tym bardziej że jest kryzys

ja tam wolę wydać 40zł na karmę dla zwierząt niż na bezsensowny bukiet dla pary młodej, który i tak zaraz zwiędnie, ale co kto woli:)

Gość ale slicznie pomarańczowo
oooooooooooo nie popadaj w skrajnosci :D

Moj kolega mial na to patent. Poprosił by jedzenie dla zwierzaków przywieźc wczesniej (jesli ktos byl na miejscu) do niego do domu,a pod kosciolem tylko zyczenia.

Gość oooooooo nie
bo jest coś takiego jak tradycja. jakies granice dobrego smaku :o po co nam w ogole kwiaty???????????? na pogrzeby też przynośmy karme albo cukierki :o

Gość coraz wieksze wymagania
jeśli ktoś nie chce kwiatów, bo nie lubi, bo nie chce by mu więdly w domu lub cos w tym stylu. To niech o nic nie prosza. Nie chca kwiatow to nie chca i nie dostana. Koperty i tak kazdy da, a przynajmniej ludzie zostawia sobie to 3040 zl w kieszeni i sami zdecyduja czy oddadza na dom dziecka, czy wplaca do schroniska, czy przezra sobie w budce z kebabem. Jak ktos nie chce kwiatow to powinien napisac, ze za kwiaty dziekuje, a nie pisac, ze chce cos w zamian.