Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam 26 lat

jestem wiecznie sam

Polecane posty

xxc: że jazz czy blues nastrajał Cię do seksu to rozumiem, ale te jasne i przejrzyste koncerty Mozarta, to już nie. Nie rozumiem, jak można przy tym myśleć o seksie.

Gość xxxxxccccccsdeff
wiem, koncerty Mozarta są dla mnie jakby pozbawione zmysłów, pobudzają za to intelektualnie. Na mnie działały zawsze w sposób "porządkujący myśli". To był taki kontrast - umysł zajęty Mozartem, obserwuje ciało, które robi co chce - tak to odczuwałam wtedy.

Gość Meganmegimeusia
Moze muzyka klasyczna kojarzy im sie ze sztywnoscia ? Moze i ty jestes sztywny ?

raczej potrafię być wygadany. Chyba nie jestem sztywny. xxc: jak chcesz coś spleenowego, to posłuchaj sobie Erika Satie. Szkoda, że Cię tu nie ma, bo mam kilka płyt z jego muzyką. Cudowne.

Gość zumbalala
Może pozujesz na takiego melomana, pseudointelektualistę itd, a fałsz czuć na kilometr.

Gość zumbalala
Pewnie przynudzasz. Na randkach najlepsze są tematu neutralne, dużo dowcipu, żartu, radość i śmiech. Nikt nie będzie chciał się zadawać z melancholijnym fanem Beethovena, który jak na dodatek stwierdziłeś, może mieć coś z megalomana.

Gość xxxxxccccccsdeff
ależ skąd, muzyka nie służyła nam tylko do seksu. MIeliśmy takie swoje rytuały, on sadzał mnie na fotelu (tam gdzie była najlepsza wg. niego akustyka :) i puszczał mi płyty.... często nawet nie wiedziałam, czego słucham, po prostu ogromną przyjemnością było słuchanie razem. Wchodziliśmy w taki nasz świat. Gdy potem kochaliśmy się, czasem po prostu dalej leciała ta sama muzyka, albo zmienialismy na coś innego... albo kończyła się płyta a my bylismy dalej w ciszy...różnie to było ech, budzisz we mnie tęsknotę za muzyką... tak, wiem, że to specyficzne, ale nie lubię słuchać sama.

zumbalala: Beethoven akurat zupełnie nie jest melancholijny. Choć np. powolna część z jego sonaty Hammerklavier już tak.

czyli nie lubisz samej tej muzyki. Słuchałaś jej dlatego, że Twój wybranek ją uwielbiał. To normalne w stanie zakochania. Z tego, co piszesz, to fajna z Ciebie dziewczyna.

Boże, jak to napisałaś, to naprawdę zatęskniłem za tym, co piszesz. Nieważne, z muzyką czy bez.

Gość zumbalala
Nie mówię, że Beethoven jest melancholijny. Tylko Ty. I widać to już tutaj nawet. A nudą wieje na km. Pewnie przytłaczasz je tymi swoimi opowieściami i wrażeniami.

ale widzisz, że koleżankę to nie nudzi. Wręcz przeciwnie. Szkoda, że nie trafiam na takie w realu.

musisz po prostu umawiać się z takimi dziewczynami, które mają podobne zainteresowania:) bo dla tych, które spotkałes do tej pory jestes po prostu dziwny i nudny niestety

a koleżankę zainteresował chłopak, który słuchał czego innego i wprowadził ją w ten świat.

Gość zumbalala
Musisz szukać dziewczyny na forach poświęconych takiej tematyce. Albo nie wiem... chodzić do filharmonii, opery... Może tam czeka twoja miłość.

zależy od dziewczyny i charakteru, jedne zafascynujesz, inne nie

dobra, dzięki. Powoli kończę, bo moje życie to jednak nie internet. Dziękuję zwłaszcza xxxc, która bardzo pozytywnie mnie nastroiła.

Gość xxxxxccccccsdeff
:) powodzenia. Wzbudziłeś we mnie wspomnienia i tęsknotę...

xxc: chyba nie jesteś do końca szczęśliwa w swoim małżeństwie. Jeszcze raz polecam Ci muzykę Erika Satie: na taką pogodę super.

Gość xxxxxccccccsdeff
uczę się być szczęsliwa niezależnie od okliczności :) Życie to w końcu nie jest koncert życzeń ;) posłucham tego...

Gość xxxxxccccccsdeff
🖐️

xxc: jesteś może dzisiaj? Tak nam się dobrze ze sobą rozmawiało parę dni temu. Na pewno pamiętasz nasze rozmowy o muzyce. Jeżeli jesteś, to odpisz, proszę.