Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bizneswo26

PROSZĘ O RADĘ NIE WIEM CO ROBIĆ BOJĘ SIĘ

Polecane posty

Gość bizneswo26

Kochane, bede miala aparat ortodontyczny i musze zrobic o czym nie wiedzialam RTG ZĘBÓW za 2 dni. Niecaly tydzien temu kochałam się z męzem w płodne i mogę być w ciąży a na skierownaniu na rtg jest napisane ośiadczenie ze nie jestem w ciąży i muszę to podpisac. Co zrobic? Terminy juz poumawiane a test nie wyjdzie tak szybko po, do okresu jeszcze 1,5tgodnia.

Gość franczeska niebieska
musisz przełożyć rtg, nie wolno robić takich badań jak jest możliwość ciąży

Sprawdź najpierw czy jesteś w ciąży.

W tak wczesnej ciazy rtg raczej nie powinno ci zaszkodzic. Zanim je zrobisz zawsze mozesz poinformowac osobe ktora bedzie ci robila rtg o mozliwosci bycia w ciazy, i co ona na to.A poza tym gdybys nie wiedziala ze wspolzylas w dni plodne, to bys sie nawet nad tym nie zastanawiala. Do tej pory zarodek mogl sie nawet nie zagniezdzic nawet jesli jestes w ciazy.

no właśnie w ciąży, niezależnie od jej wieku nie można robić rtg sprawdź czy w niej jesteś, idź na betę

Gość Małoszka
Jesli pojdziesz do dobrego centrum, to tak czy siak dadza Ci oslone na cale cialo. Poza tym rtg chodzi wokol glowy tylko, nie naswietla calosci. Powiedz przez badaniem, ze jestes w ciazy i sie odwiedzialas po oswiadczeniu, ze nie.

Jesli autorka kochala sie z mezem niecale 7 dni temu to beta nie wyjdzie, bo zarodek sie nawet jeszcze nie zagniezdzil nawet.

Gość bizneswo26
czyli jesli to tylko parę dni po seksie to mogę isc?