Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie lososia

Czy co dzien jedzenie lososia moze byc szkodliwe?

Polecane posty

Gość lubie lososia

Co dzien okolo 100-120 gram?

Szkodliwe dla portfela jedynie. Większość ludzi codziennie je chleb albo mięso i im to nie szkodzi.

Gość a potem ktoś mi wmówi
nie wiem jak z łososiem ale tuńczyki zawierają rtęć, generalnie duże ryby maja tendencję do gromadzenia toksyn z wody łososie są przeważnie z hodowli...tylko pytanie czym je karmią.....

Gość chogata
losos zawiera malo sustancji odzywczych w porownaniu z np. makrela ktora ma dwa razy wiecej omega3 niz losos, poza tym makrela ma jeszcze bardzo duzo witaminy B12 i fosfatydyloseryne - substancje ktora baaardzo pozytywnie wplywa na mozg! ryby mozna jesc wylacznie dwa razy w tygodniu ze wzgledu na kumulacje rteci i innych metali ciezkich poza tym losos z fermy jest karmiony pasza, jest tak samo sztuczny i niezdrowy jak kurczak z fermy

Gość dziewczyno, ale Ty nie masz
tak strasznie szkodliwe, na pewno bardziej szkodliwe niż wpiepszanie w KFC cz McD :-O czasami macie takie pytania, ze można się załamać

Gość poszukuje bez skutkuuu
karmilam moja simke codziennie łososiem z rusztu i zyje i ma sie dobrze

Gość dziewczyno, ale Ty nie masz
2 razy w tyg? chyba zartujesz? owoce i warzywa też jeszc 2 razy w tyg. bo szlag wie gdzie wyprodukaowane i czym pryskane? wasza żelazna logika :-O nic sami nie umiecie pomyślec, a gadacie co tam kiedyś usłyszeliście w TV i uważacie to za wyrocznie wszelakiej ludzkiej mądrości :-O

Gość chogata
warzywa i owoce nie kumuluja w sobie metali ciezkich. watroba musi miec czas zeby je usunac z organizmu, dlatego ryby powinno sie jesc dwa razy w tygodniu :) ale sprawdzilam na wiki i pisza, ze losos ma stosunkowo niska zawarosc rteci, w porownaniu np. do tunczyka oraz dla tej co sie madrzy skopiowalam z wiki (mam nadzieje ze znasz angielski?) Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) radzi: The FDA provides three recommendations for young children, pregnant women, and women of child-bearing age: - Eat up to 12 ounces (2 average meals) a week of a variety of fish and shellfish that are lower in mercury

Gość lubie lososia
wiem ze sa produkty ktorych zbyt czeste spozycie jest szkodliwe, tak jest np z ostrygami bo maja duzo cynku a jego przedawkowanie moze byc smiertelne. dlatego wole sie upewnic. jak nie chcesz odpowiadac to nikt nie zmusza, ale nie wylewaj na mnie swojej zolci.

Gość Norrmalny:)
jedzenie ryb az 8 krotnie obniza ryzyko zawału :P

Gość chogata
moze nawet o tym nie wiesz? dlugotrwala ekspozycja na niskie stezenie rteci powoduje m.in. drazliwosc :D

Gość lubie lososia
dziekuje zyczliwym za informacje, niestety mam dostep tylko do wap i nie dziala mi wiekszosc stron

Gość a ja wam opowiem ale i tak
ja jak pracowalam w norwegii to jadlam codziennie lub prawie codziennie przez kilka miesiecy, bo oszczedzalam na wszystkim, a losos byl smiesznie tani (kg dzwonek za 12zł okolo, kiedy kilo wieprzowiny 150zl kosztuje) i nie zauwazylam zadnego uszczerbku na zdrowiu, a trwalo to prawie rok

Gość maturzystkaaaaaaa
Nie wiem jak łosoś, ale ogólnie mówi się, że ryby są zdrowe, ale z drugiej strony wody nie są takie czyste i razem z rybą możemy jeść np. rtęć i inne rzeczy, które w mniejszych ilościach nie szkodzą, ale przy codziennym jedzeniu tak. Więc nie ma co przesadzać.

Gość gość
Myślę że najbardziej szkodliwe to będzie jeśli nie będziemy jedli łososia. A najbezpieczniejszy moim zdaniem to jednak hodowlany bo wiemy co jadł, gdzie i jaki jest jego stan zdrowia.

Gość gość
Losos ma nawet 30% tluszczu, wychodujesz sobie sadelko na zime

Gość Iga123_i
dla zdrowia łosoś jest super. Tylko powinien byc dobrej jakości. Ja jadam tylko z marina harvest

Gość gość
jak jedzenie łososia może być szkodliwe? przecież to samo zdrowie, witaminy, kwas omega i cała gama innych dobrodziejstw!

Gość Magda1982__1
wiecie, tu wcale nie chodzi o częstotliwość czy wielkość rybnych dań, przecież to oczywiste, że trzeba patrzeć na ich jakośc łososia, ja nie kupuje łosoia od "Władka" tylko od największego polskiego producenta, czyli morpolu , mają genialnego łososia!

Gość Majacojejaja
Nie może! Łosoś norweski z dobrych hodowli, które mają certyfikaty, to naprawdę samo zdrowie!

Gość Qmieteq

Lososia surowego jadlem przez dwa miesiace na obiad ok. pol kilo dziennie i dwie cytryny. Teraz jem w dni kiedy nie trenuje. Ponadto na sniadania i kolacje jem ok. 200 gramow platkow owsianych z czekolada 85%. Avocado odstawilem bo czesto mialy czarne plamy, byc moze byly niskiej jakosci. Mam 58 lat i czuje sie fenomenalnie 🙂.