Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erreWqq

czy warto chodzic do szkoły rodzenia?

Polecane posty

Gość erreWqq

?

Gość chrupkowa
moim zdaniem warto , dobrze się trochę przygotować i ukierunkować instynkt ;)

Ja nie chodziłam. Miałam cc, ale ostatnio rozmawiałam z dziewczyną z osiedla ( urodziła miesiąc temu). Mówiła, że po szkole rodzenia czuła się tak świadoma tego co się będzie z nią działo, tego jak będzie reagowało i dlaczego jej ciało, że przestała bać się porodu :) Może coś w tym jest? Nie wiem...

Gość Małoszka
Moim zdaniem jesli idzie o przygotowanie do porodu, to jak już się zacznie i tak zapomni się połowy rzeczy tylko będzie chciało się mieć to za sobą :D Ja chcę iść do szkoły rodzenia ze względu na naukę opieki nad noworodkiem, przewijania, karmienia, reagowania itp... Żeby mi matki na głowę nie weszły :D

Gość warto chodzic choc nie spodzie
waj sie niewiadomo czego.

WARTO :) Oczywiście, że warto! Dobrze jest wiedzieć co się bedzie z nami działo i poza tym szkoła rodzenia jest wspaniałą sprawą dla partnera :)

Gość nowonarodzona mama
ja mysle zze naprawde warto, o ile szkola jest naprawde warta uwagi:) Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wazne jest oddycanie w trakcie porodu a przez fakt takiego oddychania dostarczasz dziecku o wiele wiecej tlenu podczas porodu(ktore prswdopodobnie niema juz wod plodowych), a dodatkowo skupiajac sie na oddychaniu nie myslisz tyle o bolu ,skurczach itd. Pozatym naucza cie jak efektywnie przeć, żeby dziecko wydostalo sie jak najszybciej