Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawirowana

KRĘGOSŁUP SZYJNY

Polecane posty

Gość Zawirowana

Witam.Szukam osób,które mają bądz miały problemy z kręgosłupem szyjnym.Mam bardzo nasilone zawroty głowy.O położeniu się na plecach nie ma mowy bo zaraz świat zaczyna mi wirować i nie chce przestać.Leżenie na boku też powoduje zawroty głowy.Chodzenie sprawia mi ogromną trudność,ponieważ czuję się tak jakbym chodziła na sprężynach,kazy zwrot głowy powoduje potężne zawirowania.Neurochirurg zakwalifikował mnie do operacji,ponieważ mam zmiany w kręgosłupie szyjnym.Ale jak mówiłam mu o swoich dolegliwościach to był sceptyczny czy kręgosłup może dawać takie objawy.Na moje pytanie "czy może" odpowiedział "być może".Może ktoś z Was miał podobne problemy i objawy.I czy po operacji ustąpiły? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Gość robiłaś dopplera naczyń szyjny
sprawdź przepływ w tętnicach szyjnych moze problem nei jest od kręgośłupa ?

Owszem, kręgosłup może dawać takie objawy, ale na górnych segmentach, a ty jak się domyslam masz operacje przepukliny jadra miażdzystego, a ono wypada najczęściej na nizszych segmentach, wniosek z tego taki, że jeżeli te zawroty głowy są rzeczywiście od kręgosłupa, to niekoniecznie po operacji będzie poprawa... Koleżanka dobrze sugeruje: zrób USG tętnic szyjnych wewnętrznych.. jest też taki test na drożność tych tętnic, ale nie wiem, ile masz lat, bo u osob starszych raczej zaleca się USG... a taki test to najczęściej rehabilitanci na swoje potrzeby wykonują, lekarze rzadko...