Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojoona.

Ślub zaplanowany a zaręczyn nie było.

Polecane posty

Gość zaniepokojoona.

Jestem w ciąży, oboje z chłopakiem zdecydowaliśmy się na ślub za rok chociaż przed wiadomością o ciąży planowaliśmy go za dwa lata. Zamówiliśmy już dom weselny, zespół i wszystkie najważniejsze rzeczy... ale on mi się jeszcze nie oświadczył, nie dostałam pierścionka, nie zapytał czy zostanę jego żoną.

Gość camerun
a powiesz po jakiego chuja się zaręczać?

Gość guleczka
waszym pierscionkiem zareczonym jest bobas:) a tak pwoaznie,to pewnie oswiadczy sie w najmniej oczekiwanym momencie. powinnas wiedziec to, znasz go lepiej od nas;)

Gość lopae
na chuj ma się pytać skoro i tak oboje planujecie ślub? 🖐️

Gość zaniepokojoona.
dodam, że jest czarnoskórym Senegalczykiem i mieszka w pobliskim ośrodku dla uchodźców

Gość Fafinette
a zaręczyny do czegoś zobowiązują? dają gwarancję, że się z tobą ożeni? co za ludzie :O

Gość zaniepokojoona.
Mieszkamy w większym mieście, wynajmujemy mieszkanie i powiem że jest mi trochę przykro:(

Gość Małoszka
Trzeba było po kolei wszystko robić, a nie zaczynac od dupy strony, to byłby i zareczyny.

Gość zaniepokojoona.
Ja mam 27 lat, on 28. chyba każdemu może się zdarzyć. nie planowaliśmy tego

Gość Małoszka
Jasne, może się zdarzyć. Ale wtedy trzeba się skupić na formalnościach, swojej ciąży i stworzeniu rodziny dla dziecka, a nie marzyc o zaręczynach jak siuśmajtka.

Gość co za durny porblem masz
skoro planujecie to chyba jasne, ze chcesz!! Facet pewnie nie mysli, ze taka durna jetes!

Gość observerr
trudno tak wyszło, trochę w innej kolejności niz standardowo to nie wszystko jest jak w książce. ale czy to jest dla ciebie taki problem tzn. ze chłopak nie zachował tej (juz w waszym wypadku) "formalności" zaręczyn? chyba troche cię rozumiem - chciałabys romantycznych oświadczyn i pierscionka tak? moze jeszcze to zrobi, ale jak nie to chyba bym mu wybaczyła :)

Gość Kropcia88
Może mu delikatnie zasugeruj... niby żartem. :) "Jak to, ja mam za Ciebie wyjść, a nie było nawet romantycznej kolacji i porządnego pierścionka? To ja się jeszcze zastanowię." :):) My z moim narzeczonym bardzo często się w ten sposób przekomarzamy, ale może nie każdy lubi tego typu żarciki... :) Pozdrawiam Autorkę i głowa do góry. :)

Gość ale góooowniara
"Jak to, ja mam za Ciebie wyjść, a nie było nawet romantycznej kolacji i porządnego pierścionka? weź spadaj dziecko z takim tekstem.

Gość Kropcia88
:):):):):):):):):):):):):):):):)

Gość Kropcia88
Tak jak napisałam wyżej - nie każdy lubi tego typu żarciki - jak widać na przykładzie autorki postu, która uznała, że adekwatnym nickiem do jej osoby będzie "ale góooowniara" :):):) Niektórzy bardzo mogą wziąć to do siebie. :) Ale nie przejmuj się, osoba, która zwyczajnie ma do siebie zdrowy dystans również będzie potrafiła z tego zażartować. :)

Gość ale góooowniara
oczywiście z ciebie a z kogo innego ?:D rocznik 88 mysli typowo - pierdzioneczek z brylanciczkiem kolacyjeczka i już będzie mnie kochał na całe życie :classic_cool: typowe dla dzieci

Gość Kropcia88
Oj oj, widać, że masz duży z tym problem. :) Ogromny wręcz. :) Ciekawe, dlaczego...?

Gość co z ta kafeteria
i juz sie nie oswiadczy

Gość ale góooowniara
problemu nie mam zwyczajnie kafeteria to dla mnie rozrywka i nabijam się z płytko myślących paniczek takich jak ty ;) uwielbiam kafe

Gość Kropcia88
Buziaczki, papa. :* :):):)

Gość Ja już jestem po ślubie
cywilnym 2lata, mamy prawie 2letnią córeczkę, za rok kościelny, a zadnych zaręczyn nie było, bo po co, jak było wiadomo ze bedziemy małżństwem, dla mnie to głupota, ze decyzja zapadła o ślubie przygotowania w pełni a facet ma leciec z drogim pierścionkiem i kwiatami i padać do stóp??po co, nie lepiej za te kilka tysiecy wydanych na pierścinek wydać na wyprawkę dla dziecka, bo w tym momencie to ono jest najważniejsze, jakimś pierścionkiem mu nie pomozesz, a za jakis czas gdy urodzisz, wszystko sie uspokoi to mozesz sobie kupić ten pierścionek, proste

Gość hej dziewczyny ...
a o antykoncepcji slyszeliscie???

a jaka antykoncepcja jest 100%??ja przez zawiedzenie anty mam 2letnie dziecko, moje zdanie jest takie że 100% antykoncepcji to nie uprawianie seksu!!!!!!!!!!!!!

Gość hej dziewczyny ...
biore tabsy anty od 12 lat, seks uprawiam i jakos w ciaze nie zaszlam przez ten czas

ale kobieto nie każdy jest taki jak ty, każdy jest inny, mnie antykoncepcja zawiodła, są takie przypadki jak widac,

Gość Armani Code
wybacz, a po co ci zaręczyny w takiej sytuacji? skoro piszesz, że zamawiaLIŚCIE to robiliście to razem i rozumie się samo przez sie, że wyjdziesz za faceta. jak pisał ktoś powyżej - pierścionkiem zaręczynowym było dziecko.

Gość ktoś musi ten 1
% nieskuteczności antykoncepcji wyrabiać taka prawda. Co do tematu to znam przynajmniej 3 pary które zaplanowały ślub bez zaręczyn i jakoś na nieszczęśliwych nie wyglądają.

Gość jakas tam panna mloda
Ale sie usmialam... Bierzecie slub teraz ze wzgledu na ciaze, wiec to nic dziwnego ze nie bylo zareczyn... Zadna z moich kolezanek ktore wpadly nawet nie liczyla na pierscionek - poprostu poszli i zrobili termin na slub :P Po co sie zareczac skoro wiadomo ze bedzie slub? Jeszcze lepiej - zareczcie sie po slubie :D hahahahahaha...

Gość a ja znam kilka par które już
o ślubie mówiły dawno dawno i oficjalnych zaręczyn nie było, dziewczyna dostała pierścionek jako symbol ;) jak widać też tak można, nie każdy bawi się takie rzeczy.