madzius18 0 Napisano Lipiec 6, 2011 Byłam dzisiaj u Ginekologa. Mam 17 lat w tym roku 18 w listopadzie powiedziałam by mi wypisala recepte na tabletki anty. Odmówiłaa :( powiedzialaa ze jestem za mloda i moge miec problemy potem z ciaza... czy powinna? w takim razie isc do innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 6, 2011 w sumie póki nie jesteś pełnoletnia to lekarz ma chyba prawo Ci odmówić tego ma ona troche racji - rozpoczęcie brania hormonów w tak młodym wieku, w momencie kiedy jeszcze trwa burza hormonalna w twoim organizmie może być szkodliwe, tzn możesz mieć w późniejszych latach problemy z cyklem czy coś, ale tabletki nie spowodują bezpłodności jeśli o to chodzi z drugiej strony ja popieram młode dziewczyny które myślą głową a nie dupą i chcą się porządnie zabezpieczyć przed ciążą moja rada - idź do innego lekarza, może koleżanek podpytaj, może coś polecą? i poproś lekarza o komplet badań przed wypisaniem tabletek, wtedy twoje zdrowie będzie pod kontrolą i tabletki nie zaszkodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzius18 0 Napisano Lipiec 6, 2011 no bardzo mi zależy na tabletkach. Z chłopakiem chcemy współżyć jesteśmy już jakiś czas... no to chyba będę musiała innego poszukać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beatka s-k 0 Napisano Lipiec 6, 2011 Bardzo dobrze, nie powinno sie takiej gównażerii tabletek przepisywać. Myśl o nauce a nie o dupczeniu!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzius18 0 Napisano Lipiec 6, 2011 nauka swoja droga. Jestem odpowiedzialna ;] o naauke sie nie martwie bo dobrze sie ucze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Michał Zaradny Napisano Lipiec 12, 2011 Witam W przypadku niepewności i pojawiającego natłoku myśli, dobrym rozwiązaniem jest zasięgnięcia fachowej opinii na stronie http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Nic to nie kosztuje, a szybko możesz uzyskać odpowiedzi na interesujące Cię kwestie. Pozdrawiam ----- eRzecznik serwisu http://wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź http://wpadka.pl/konkurs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salianka 1 Napisano Lipiec 12, 2011 ŻADEN lekarz NIE MA PRAWA przepisać środków antykoncepcyjnych osobie niepełnoletniej.Chyba, że pójdziesz do niego z rodzicem - wówczas po jego prośbie może to zrobić. Dobrze,że myślisz o zabezpieczeniu.Ale zastanów się czy warto już teraz truć się tabsami. Nawet chyba nie masz pojęcia ile one mają skutków ubocznych (łącznie z bezpłodnością). Decyzja o takim zabezpieczeniu powinna być solidnie przemyślana. Nie kieruj się tylko chęcią seksu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yasyasyasyas Napisano Lipiec 12, 2011 Lekarz może przepisać tabletki osobie niepełnoletniej, ale nie musi. Mi po badaniach lekarz przepisał tabletki w wieku 15 lat, yasminelle, to tabletki dla młodych dziewczyn, ponieważ nie ingerują aż tak bardzo jak inne w nasz organizm. Może po prostu idź do innego lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach