Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zawsze wyjdzie

mam mozarelle !!! dajcie no fajny przepis ..oczywiscie prosze

Polecane posty

Gość co zawsze wyjdzie

i jest dobra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość capreze
mozzarele i pomidora kroisz w plasterki układasz na przemian na talerzu, posypujesz bazylią i polewasz oliwą z oliwek - proste jedzenie ale uwielbiam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
do plastrów pomidorów i mozarelli dodajesz świeże listki bazylii ,grubo mielony pieprz ,sól morską i polewasz oliwą .Mozarella dobra jest do zapiekanek -.farsz mięsno (mielone) warzywny podduszony na patelni ,przyprawiony ,ostudzony ,w to wtykasz plastry mozarelli i kładziesz na ciasto francuskie z Lidla .zlepiasz całość lub robisz mniejsze pakieciki .Do pieca na 200st 15min .podajesz z sosem czosnkowym lub keczupem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co zawsze wyjdzie
z tym zapiekancem mnie zainteresowałas :) ale mieso mielone z mozarellą ? az czym jeszcze ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bgbbbbbbbb
grillowana mozzarella niaaaaaaaaaaam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bgbbbbbbbb
capreze - z reklamy ten przepis? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bierzesz 2 kawalki chleba tostowego, kladziesz plaster mozarelli, pomidor i bazylie, solisz pieprzysz. skladasz. obtaczasz w rozbeltanym jajku i smazysz z obu stron na zloto. gotujesz sos pomidorowy ze swiezych pomidorow. i na talerzu kladziesz najpierw mozarelle pokrojona w kosteczke, na to makaron rurki i sos pomidorowy i mieszasz razem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Mięso mielone ,przyprawione smażysz na patelni ,dodajesz warzywa np mrożoną mieszankę warzyw ,chwilę dusisz ,studzisz .Wtykasz w to pokrojoną mozarellę ,która "zlepia składniki ".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co zawsze wyjdzie
chleb tostowy smazyc? normalnie mnie zaskakujecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie piersi kurczaka z pesto i mozarella. Piersi rozbijam, doprawiam sola i pieprzem (ale nie za duzo), marynuje w zielonym pesto i odstawiam na 2 godzinki (a najlepiej zostawic w lodowce przez noc). Tak przygotowane piersi wkladam do piekarnika na ok 15-17min. Jak juz mieso bedzie upieczone, ale jeszcze nie zbrazowieje, ukladam po 3-4 suszone pomidorki (sundried tomato) i plasterki mozarelli. Wstawiam na okolo 5 min do piekarnika, az mozarella sie rozpusci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 123987
a ja robię canelloni Smażysz mięso mielone. Dodajesz kururydzę groszek i pokruszoną mozarelle. Nadziewasz tą mieszanką rurki canelloni. Układasz w naczyniu żaroodpornym. Ścierasz ser żółty i polewasz sosem ( w moim przypadku jest do zwykle boloński z wianiary) Pychotka. Szybkie danie dla wielu osób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PASJA NA TALERZU
ŚWIETNY POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MOZZARELLI ZNAJDZIESZ NA MOIM BLOGU W ZAKŁADCE CAPRESE...W SAM RAZ NA RAZ! JUŻ WKRÓTCE KOLEJNE PRZEPISY Z MOZZARELLĄ. SERDECZNIE ZAPRASZAM www.pasjanatalerzu.blox.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwielbiam mozzarelle
wlasnie zjadlam taka salatke: mozzarela, troche groszku+ troche kukurydzy, pomidor, jogurt naturalny wymieszany z przyprawa tzatzyki, pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×