Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferletinka

kolezanka urodzila dzis uduszone dziecko

Polecane posty

Gość ferletinka

miesiac temu zalozyli jej krązek na macice bo sie okazalo ze szyjka sie otwiera, dzis okazalo sie ze miala cesarke bo dziecko jest miesiac przenoszone a ta otwarta szyjka sugerowla poród. nie wiem jak oni mogli ją zaszyc. dziecko lezy na OIOMie siwe , nie oddycha. lekarz zle obliczyl termin proodu

Gość że co? weź przeczytaj co
napisałaś :O

Gość zofiiii3333333
dokaldnie, ja tez jakos wszystko zrozumialam

Gość jak mogła urodzić uduszone
dziecko, które teraz leży na oiomie?:O uduszone to może teraz leżeć w prosektorium co najwyżej poza tym jak mogła przenosić o miesiąc?:O ludzie, litości:O jak można pisać aż takie bzdury?:O

Gość szkoda mi dzieciatka
he he,w to akurat nie wierze.o miesiac przenoszone dziecko. a poza tym gdyby zaczela rodzic to chyba krazek by jej nie pomogl,bo by miala skurcze!

Gość ale prowo.......
:O

Gość przenosić ciążę to akurat
można, uduszone to faktycznie leżałoby już w prosektorium, musiało być PRZYduszone. Dziwi mnie jedynie to rozwarcie sugerujące poród i żadnych skurczy przy tym...

Gość przenosić ciążę to akurat
a termin ciąży wyznacza się po ilości B-HCG we krwi więc ciężko się pomylić aż o miesiąc...

Gość gottttka
jest to mozliwe, mojej kolezance wyciagneli (cc) dzidzie prawie miesiac za wczesnie...miala cykle nawet po 50 dni, szalejaca tarczyca itp. date porodu wyznaczamy na podstawie daty om i usg a nie bhcg. mozna miec rozwarcie bez skurczy.moja kuzynka tak miala i tez o malo nie skonczylo sie martwym dzieckiem....

Gość vthmhnmhg
niekoniecznie prowo. mnie mama "przenosila" 3 tyg dluzej, tez wlasnie przez lekarza ponoc.

Gość zofiiii3333333
a po co ten krążek nie rozumiem? i czym sie niby dziecko udusilo?

Gość MamaAli
To jest wogole mozliwe? Pomyslec jacy lekarze w tym kraju sa. Szkoda dziecka. Ciesze sie ze ja mam zdrowa corke.

Gość zofiiii3333333
i kogo nie wiesz jak mogli zaszyc??? dzieckom, matke?

Gość gmpwgmgja
:O Dziecko udusi sie wtedy kiedy wody płodowe calkowicie odejdą a ona nie urodzi w jakimś tam odstępie czasowym,badz gdy jest obkręcone pępowiną sama autorka zmyla się z tematu bo TO KIT

Gość trzmielina
dlatego chodzi się na 3d/4d. lekarz ustali wiek ciąży co do dnia.

Gość gottttka
usg 3/4d robi sie na pozniejszym etapie ciazy, kiedy to juz dzieci rosna indywidualnie,a wiek ciazy ustala wczesniejsze usg. ale u nas sugeruja sie bardziej data om

Gość a a aa aa aaa a a aa
Ja mialam termin z ostatniej miesiaczki ustalony... A potem z usg wychodzil na dwa tyg. szybciej, ale lekarz stwierdzil, ze tym sie sugerowac nie bedzie, tylko terminem ustalonym na poczatku. Ja teraz w uk mieszkam, chcialam drugie dziecko (pierwsze w PL rodzilam), ale sie waham powaznie... Tu rodzisz tak dlugo, az urodzisz sama... czasem nawet 18-20 godz. Cesarki robia rzadko i niektore porody przez to koncza sie nieciekawie... wiec wole Polske... W ogole ta opieka zdrowotna jest do dupy-maja problemy z diagnozowaniem, czesto zle dobieraja leki a i lek prawie na wszystko tu to Paracetamol :( Z infekcjami drog oddechowych nie ma tu po co do lekarza chodzic-nawet jesli dziecko chore---nie zapisze nic-bo to typowa infekcja i przejdzie sama... moje dziecko juz cos na oskrzelach mialo (tak wybadal lekarz), ale mialam przyjsc, jak bedzie miec problemy z oddychaniem !! A w razie goraczki Paracetamol-lek cud... O problemie z dostaniem sie do specjalisty nie wspomne ! Wszystko leczy lekarz rodzinny-z reguly nie daje skierowania do specjalisty... Ja dostalam sie cudem do kliniki okulistycznej, bo mam problem z oczami, ale i tak przez 5 miesiecy nie postawili diagnozy nawet-i tak sobie jezdze jak glupia, kase trace i NIC. Dlatego 100 razy wole polskich lekarzy. I za rok planuje powrot do PL.

Gość gottttka
kolazanko wyzej odradzam ciaze wUK. jest ok jak sie nic nie dzieje, jednak tez slyszalam o wielu nieciekawyh przypadkach,kiedy byly komplikacje...a nigdy nic nie wiadomo. mojemu wujkowi nie rozpoznali zawalu,bo nawet nie zrobili ekg,tylko dali paracetamol...!! strach sie bac....!!!!

Gość gottttka
moja sasiadka, przez niefrasobliwosc tamtejszej sluzby zdrowia poronila w 15 tyg. po prostu powinna lezec na plasko,bo rozwarstwila sie kosmowka i krwawila.tam nie daja zwolnien, tylko mowia jak ma sie utzrymac tosie utrzyma.... stracila synka, lekarz w Polsce byl oburzony, bo mozna go bylo uratowac;(

Gość ferletinka
ja nie wiem czego tu nie rozumiecie. Podduszone jest to dziecko samo nie oddycha

jak można się rąbnąć w terminie o miesiąc???? przecież przeważnie kobieta sama sobie umie wyliczyć kiedy zaszła w ciążę + usg, ludzie :o

gimnazjalne odmozdzone dzieci siedza i wymyslaja takie bezdurne historyjki a wy sie rzucacie komentowac....

Gość to jakim cudem jest na oiomie
skoro nie oddycha?? chyba powinno byc w kostnicy

Tak tak oczywiscie.. Ani jednego usg nie miala,tak? Dziecko idz klocki poukladac albo swoj pokoj posprzataj. W czasie calej ciazy wyszedlby inny termin porodu przynajmniej kilkakrotnie..

Gość rfrfrf
A co w tym dziwnego że ani jednego usg kobieta nie miała?Są kobiety które tylko na poród w szpitalu się zjawiają - tak było kiedyś i tak jest dziś i to wcale nieodosobnione przypadki. Mam ciotkę która stara nie jest (ma 35 lta) i urodziła 3 dzieci, ostatnie lata temu. I podczas żadnej z ciąż nie była u lekarza, nie robiła żadnych badań, nawet krwi, usg też nie miała. Jest bogata więc dla niej nie zależy na zaświadczeniu aby dostać becikowe. U lekarza pojawiała sie tylko na poród - dzieci zdrowe. Chociaż podobno w każdej ciąży plamiła i to czasami dość mocno a leków żadnych nie brała. Tacy ludzie są.

"Ja teraz w uk mieszkam, chcialam drugie dziecko (pierwsze w PL rodzilam), ale sie waham powaznie... Tu rodzisz tak dlugo, az urodzisz sama... czasem nawet 18-20 godz. Cesarki robia rzadko i niektore porody przez to koncza sie nieciekawie..." nieprawda bo w uk robi sie wiecej cesarek niz w polsce.