Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

wzrost i waga 7-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Napiszcie ile ważą masze 7-miesięczniaki, mój syn mierzy 74 cm i waży ok 8,5 kg, wszyscy mówią,ze jest z niego grubasek. Ciała nie ma otłuszczonego tylko ludzie sugerują się "chomiczkami" na buzi. Je normalnie, 5 posiłków 3x mleko, obiadek, owoc lub kaszkę.

Gość Gosiaczkowo
Synek z 8.12. 84cm, 8700 Lekarka mówi, że za mało waży jak na tak wysokiego, ale apetyt ma

Gość lopae
a mój 8-miesięczny syn ma 155cm i waży 67 kg

Gosiaczkowo wysokiego masz syna, mój też nie narzeka na brak apetytu, tylko ograniczona jestem jego alergią, ma skazę i uczulenie na kilka innych produktówtakich jak jabłka, brokuł itp.

Gość Gosiaczkowo
mój to zjada całą michę bigosu i pęto kiełbasy myśliwskiej na śniadanie

no rzeczywiście nie widać jej wagi, mój urwis ma tylko te swoje chomiczki i jak każde dziecko ma delikatne fałdki,ale wkurzają mnie te komentarze typu " mały grubasek, chyba lubi jeść" dlatego zaczęłam już się zastanawiać czy naprawdę nie przybiera za dużo. Na ostatnim szczepieniu był w samym środku siatki cent. ale od szczepienia minęły 2 mies.

Gość gryczka
Grubasek, no co ty? Mój ma 71cm i waży 8,5kg. Do szczuplaków nie należy, ale też nie powiedziałabym, że jest grubaskiem. Zresztą oba pomiary wychodzą w 50 centylu, więc środek normy. A co inni sobie myślą - guzik mnie obchodzi :-) Dziecko ma dobry apetyt to się cieszyć trzeba. Jak zacznie biegać, to nawet jak ma jakiś nadmiar, to zrzuci.

Gość gryczka
O, cześć Oliwkowa :-) Ale fajna ta Twoja mała :-)

Czesc gryczka;) Zajrzyj w nasz topik:):):) Do autorki; Nie przejmuj sie tym co gadaja inni;) Zawsze znajdzie sie ktos co bedzie mowił wiele rzeczy. Wazne ze Twioj synek prawidłowo sie rozwija;)