Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cudzoziemka89

co to znaczy "przeksiegować"?

Polecane posty

Gość cudzoziemka89

To glupie ale nie wiem.

to znaczy wypisac kasę z jednego konta i wpisać na drugie zrobić rozchód kasy z jednego konta i przychód na drugie

a co jeszcze np.? bo chyba nie obrazki, tylko kwoty księgujesz, nie?

raczej wartość środków trwałych, czyli jakby nie patrzeć - kasę (kasa to pojęcie nieprecyzyjne i szerokie tym samym, nie oznacza tylko gotówki w kasie) autorce zapewne chodzi z resztą o przeksięgowanie kasy w banku, więc tak czy inaczej - moje wyjaśnienie jest poprawne

Gość sddgfsdsgsd
w polsce przeksięgowac znaczy kombinować :)

Gość bukaaa
Przeksięgować możesz również coś, co zaksięgowane jest nieprawidowo. Np. zapłatę przeksięgowujesz z jednego kontrahenta na drugiego, z jednych kosztów/przychodów na inne itd.

księgowej... :-O to co tu codziennie robisz? mam kilka znajomych księgowych to mają tyle roboty że na posiedzenia na forach nie mają szans, a ty codziennie jesteś, więc albo kiepska księgowa z ciebie albo fantazja ci dopisuje :D

Gość sfafefre
z resztą ??? Ewa Ty się wróć do podstawówki!!

to, że ktoś ma wykształcenie księgowe nie znaczy, że pracuje akurat w księgowości może tez mieć jeszcze np. inny zawód wykonywany, albo nawet skończony drugi kierunek, albo i trzeci, wyobraź sobie :) no i jeszcze może mieć fajną pracę, podzielną uwagę i możliwość całodziennego siedzenia na kafeterii i jeszcze paru innych portalach bez szkody dla swojej wykonywania swoich obowiązków trudne do wyobrażenia? wiem, wiem :)

myślisz, że ludzie nie mają szczęścia w życiu? że wszystkie takie poszkodowane przez los? no to współczuję, bo rozumiem, że każdy sądzi po sobie...

Gość sfafefre
ewa siedzisz tu non stopm wiec swojego szczesliwego zycia nie masz bo to sie polaczyc nie da

Gość sddgfsdsgsd
wykształcenie księgowe i wiele innych...hehehe no może i ma ale rozumu za grosz:D

się da :) ale nie mam zamiaru nikogo tu przekonywać, bo po co? szkoda mojego czasu i paluszków :) no to idę na serwer trochę poklepać