Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady w grochy

mój były nie daje mi spokoju - wykańcza mnie psychicznie to

Polecane posty

mój były postanowił sobie chyba ze albo mnie odzyska albo wykończy psychicznie. nie wiem, tak to odbieram. napisałam mu zeby dał mi spokój i nie pisał do mnie a on swoje. pierścionek zaręczynowy mi kupił, nie doceniał mnie, mam tyle zalet, jestem taka cudowna. żygać się chce. dobija mnie to ciągłe jego pisanie. nie daje za wygraną. a ja dziś już cała roztrzęsiona jestem, zapłakana. wykończy mnie to. cchę żeby dał mi spokój!

Gość Magnolia Flower
Po prostu olewaj go na maxa, nie odbieraj telefonów, nie odpisuj na wiadomości, a jak go gdzieś spotkasz to nie odzywaj się do niego i idź dalej... miałam też taka sytuację, więc Cię rozumiem. w końcu sobie odpuści...faceci tak mają...

Gość assadfasd
nie, nie ignoruj. Albo policja, albo naslij kogos na niego jak mozesz, zeby wytlumaczyl. Albo zagroz ze naslesz. I to stanowczo. Olewanie bedzie go prowokowac.

Gość assadfasd
Stanowczo - w sensie ze zagroz tym, a jesli nie da efektu to zrob to czyli policja (to juz jest karalne od jakiegos czasu, pisali o stalkingu) albo... inne srodki.

Gość ssstttooooolllaaattt
zmien numer telef ....zaluz inne gg skeypa...itd. zlikwiduj konta na facebooku cz naszj klasie czy gdzie tamjeszcze jestes....albo zastanow sie czemu jeszcze tego nie zrobilas .....

"pierścionek zaręczynowy mi kupił, nie doceniał mnie, mam tyle zalet, jestem taka cudowna. żygać się chce. dobija mnie to ciągłe jego pisanie. nie daje za wygraną." To istny opis udręki. To taka sytuacja jak wtedy gdy o pytanie o wady podczas rozmowy o pracę odpowiadasz "czasem jestem zbyt szczegółówa. Pierdolenie.

Gość assadfasd
to tez, ale to nie wystarczy, on bedzie mial wbite do lba, ze "ona nie rozumie". oprocz olewania musi byc stanowcza reakcja i zagrozenie czyms konkretnym a potem, jesli zostanie to zlekcewazone zrobienie tego. musisz pokazac sile. ale raczej nie poprzez nowego chlopaka, jesli taki istnieje.

Gość assadfasd
tzn. piszac "pokazac sile" nie mam na mysli doslownie takiego dzialania, w sensie pobicie czy podtopienie :) ma po prostu miec pewnosc ze a) nie jest tak, ze ty nie wiesz czego chcesz - a odpowiedzi w stylu "zostaw mnie" wcale nie musza byc przez niego rozumiane jednoznacznie, b) zamierzasz to wyegzekwowac i nie pozwolisz by bylo wrzodem na d...

nie mam nowego faceta. chcę być sama. postanowilam olewać go do momentu aż sam zrozumie że nie warto sobie mną zawracać głowy. nie chcę się wdawać w dyskusje bo nie uważam żeby było warto. poza tym, to będzie tylko powodowało ból. po co mi to.

Gość assadfasd
W zadne dyskusje sie nie wdawaj pod zadnym pozorem. Prosto i ostro: spierdzielaj psychlu, bo jak nie to wezwe policje/ew kolegow jesli masz mocniejszych.... I jak nie pomoze to wezwij. Nie daj mu cienia watpliwosci. Zadnych dyskusji, zadnych emocji, tylko tak jakby byl natretnym zulem.

O czym Wy w ogóle rozmawiacie? Jaka policja? Rzygać jej się chce bo kupił jej pierścionek. No wygląda to prawie jak scenariusz horroru.

Gość assadfasd
no chyba ze sie go panicznie boisz, to wtedy to pewnie potrwa i pozostaje olewanie i tak jak piszesz absolutnie konsekwentne nie wdawanie sie w dyskusje.

Gość assadfasd
tak, policja gamoniu, jesli dziewczyna sie boi a nie ma jak reagowac. To jest karalne i bardzo slusznie. Nikt nie ma prawa tak nacierac na druga osobe, jesli daje wyrazne znaki zeby sie odpier...

Gość assadfasd
kupienie pierscionka w kontekscie wczesniejszego odrzucenia nie jest normalne, chyba sie zgodzisz? chociaz moze malo bystry po prostu jestes.

No na komendzie to by ją chyba wyśmiali jakby przedstawiła sytuację tak jak tutaj... Facet nie przekracza żadnych granic, po prostu próbuje ją odzyskać. Niemal pewne jest, że w pewnym momencie mu się znudzi. Gdyby wiedział, że ma jakąś nerwicę lękową to już by mu się znudziło.

Gość zgloszenie na policje
Panie wladzo on mi on mi on mi pierscionek kupil! Prosze go aresztowac!

Gość jeśli będzie
jeśli będzie przysyłał w smsach coś w stylu pogróżek zachowaj je i zgłoś na policję

kupienie pierscionka w kontekscie wczesniejszego odrzucenia nie jest normalne, chyba sie zgodzisz? No tak, przecież 100% naszego społeczeństwie po słowach "Koniec z nami' zrywa kontakt i nie próbuje zrozumieć tej decyzji. Godzi się z nią i idzie do przodu, nigdy więcej nie próbując odnowić kontaktu z byłym partnerem.

Szczegolnie kobiety nie probuja odzyskac swoich ex

"jeśli będzie przysyłał w smsach coś w stylu pogróżek zachowaj je i zgłoś na policję" "Nie doceniałem Cię, masz tyle zalet, jesteś cudowna, wróć do mnie" To przykład gotowego sms-a, który można zgłosić na policję.

Gość assadfasd
to nie musza byc pogrozki. to moga byc "namietne wyznania" rownie dobrze. wystarczy ze okreslasz jasno, ze nie chcesz kontaktu, a ktos cie nachodzi, wydzwania, zawraca glowe natarczywie. To jest stalking i to od jakiegos czasu JEST karalne (wiadomo, ze zawiasy co najwyzej i to pewnie nie od razu, wiec zaraz wiezienia nie bedzie :) )

Koles po 2 tyg odpusci i pojawi się temat- nagle przestal pisac i się starac a mi znow zaczelo na nim zalezec już nie wiem co mam myslec

Gość assadfasd
takze tego: rozumiesz wyrazenie "pierscionek zarczenyowy" i co za soba niesie ? To chyba ciut wykracza, poza to o czym piszesz? Poza tym dlatego tez pisze ze ma definitywnie , ostro dac znac ze NIE MA watpliwosci, z tego powodu o ktorym ty piszesz, bo przeciez tez zakochany bylem na rozne sposoby i "nie" nie od razu znaczy nie :P Tylko ze z opisu wynika, ze osoba "zakochana" jest lekko jeb..

Na pierscionkach sa napisy- zareczynowy, urodzinowy, zdrowotny?

Gość assadfasd
zgloszenie na policje: a tego oczywiscie nie mozna wykluczyc, zakladam jednak ze autorka wie czego chce i jest tego pewna - wlasnie ze wzgledu na przejawiajaca sie durnote opisanego lowelasa, wykraczajaco poza "zdurnienie" zakochanego.

Gość assadfasd
no geniuszu skoro to pierscionek zarecznynowy to domyslam sie moim analitycznym wielkim umyslem ze WAIT FOR IT oswiadczyl sie jej.

Wykraczjaco?