Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asadewgwwevcwv

Mam poważne pytanie

Polecane posty

Gość asadewgwwevcwv

Czym się różną Romowie (Cyganie) od mieszkańców Rumunii? Pytanie z czystej ciekawości, nie dopatrujcie się tutaj jakiegoś rasizmu czy coś.

Gość asadewgwwevcwv
Wie ktoś coś o tych narodach? Szukam i szukam i nic konkretnego.

Gość asadewgwwevcwv
Czy na przykład Romowie to Rumuńska odpowiedź na Polską Polonię? Czy Rumuni i Romowie to osobniki tej samej rasy? Czy w Rumunii też panuje ten cygański kodeks, czyli gadzi i takie sprawy?

Gość zdołowana dzisiaj
tak, to jest dokładnie to samo.

"Czy na przykład Romowie to Rumuńska odpowiedź na Polską Polonię? Czy Rumuni i Romowie to osobniki tej samej rasy? Czy w Rumunii też panuje ten cygański kodeks, czyli gadzi i takie sprawy?" To są poważne pytania czy sobie żartujesz? Przyjmę narazie, że jednak poważne i na nie odpowiem... ale są one... dziecinne: Romowie to nie jest Rumuńska odpowiedź na Polską Polonię. Romownie i Rumuni to są osobniki tej samej rasy - białej. Tak jak Polacy, Anglicy, czy Hiszpanie. Rumunia i Rumuni to taki sam kraj jak Polska czy Niemcy, nie panują tam żadne "gadzie" kodeksy. Romowie są nie tylko w Rumunii, wielu ich jest również na Słowacji i na Węgrzech.

Gość teczowa_truskaw
:_

Gość asadewgwwevcwv
Ale Romowie nie są przecież biali.

Gość Sanitas
Romowie albo Cyganie etnicznie pochodzą z Indii, na to wskazuje ich język, wygląd i elementy ich kultury, a mieszkają w różnych krajach Europy, na innych kontynentach chyba też. W latach 90 do Polski napłyneły tysiące Romów z Rumunii i pewnie stąd twoje pytanie :)

Gość asadewgwwevcwv
No, wcześniejsze pytania to był wstęp aby udowodnić że nie jestem rasistą- prowokatorem. Teraz właściwy tok; słyszałem opinię, że Romowie (chodzi o samców) podobają się polskim, białym kobietom. To prawda? Odpowiadajcie poważnie, ponieważ ja jestem w 100% poważny.

Gość Sanitas
Mnie sie nie podobają. A jestem wrogiem rasizmu. I spadaj mi z tymi insynuacjami.

Gość asadewgwwevcwv
Nie no, biali to nie są raczej. Dzisiaj widziałem dwa osobniki, samca i samice. Przystanąłem i patrze i tak sobie myślę; ,,Dzisiaj jestem uprzejmy dla każdego. Ale oni zbyt biali to nie są".

Gość asadewgwwevcwv
Nie, to nie insynuacje. Proste pytanie. Podobają się wam Romowie, drogie panie?

Gość asadewgwwevcwv
Jestem internetowym skurwysynem, zarabiam na rzucaniu pomówień i oczernianiu ludzi, nie mam sumienia ale za to umiem liczyc kasę.

Ja słyszałem opinie, że światem rządzą Żydzi, a Amerykanie nie wylądowali na księżycu :P. A teraz na poważnie. Różne opinie różni ludzie mają... w Polsce każdy uważa się za eksperta z ekonomii, politologii, socjologii, antropologii i jeszcze paru innych dziedzin, na które coś może powiedzieć z własnej (baaaardzo okrojonej) obserwacji. Natomiast co do tego, że Romscy faceci podobają się Polkom... wiesz, zapewne takie się znajdą co im się Romowie podobają ale ja jakoś nie widuję takich związków :P.

"Nie no, biali to nie są raczej." Przyjąwszy standardowy podział, który podałem są biali. W ten sam sposób można by powiedzieć, że muzułmanie z Afryki północnej nie są biali. Faktycznie są mniej biali od Szwedów... ale Hiszpanie też są od nich mniej biali :P

Gość asadewgwwevcwv
To wyzej to podszyw oczywiście. No i nie wiem o co chodzi z tym ,,oczernianiem". Autor podszywu jest chyba zjebany.

Gość asadewgwwevcwv
W dodatku jestem ultrakatolikiem i znam swoja wartość jako osobnika rasy białej a wszyscy inni to podludzie.

Gość asadewgwwevcwv
No to skoro Twoim zdaniem Romowie są biali.... Nie, nie, za nic w świecie nie mogę sobie wyobrazić Roma z transparentem ,,White Pride". Nie myślcie czasami, że jestem rasistą, bo czarnoskórzy i azjaci są wporządku.

Gość asadewgwwevcwv
to z 00:37, podczłowiek to jest ten podszyw.

Gość asadewgwwevcwv
Tak pomyślałem o Romach, bo czuję się lekko pokrzywdzony faktem, iż ja na mieszkanie muszę ciężko pracować a taki cygan ma je za darmo. Zaraz wyjaśnię o co chodzi. W moim mieście władze miasta postanowiły zebrać cyganów do kupy i wybudować im przyzwoite osiedle. Tak też się stało. Postawili szeregówkę bardzo zacną, wszystko nowiuteńkie i tak dalej. Cyganie dostali to całkowcie za darmo. Tak właściwie to mogli tam robić co chcieli (czyli nic) i zabrać tam to co mieli (czyli nic). Finał taki że te domki po paru latach wyglądają jak ruiny. Dookoła rozwieszona bielizna, chodzi sobie potomstwo po drodze nierzadko nago, prawie zupełnie czarni. Nie wiem o co chodzi z tymi kodeksami ,,honorowymi" Romów, ale choćby nie wiem jaki to by był u nich grzch- myć się powinno. Sytuacji tego typu mogę pomnożyć. Dostawali coś za nic, tylko za to że byli brązowi i w dodatku tego nie potrafili poszanować. Wartość jednego mieszkania jakie dostał taki cygan szacuję na wartość jakichś 250 000zł. Długo będę spłacał kredyt żeby coś takiego mieć. I jak tu nie być uprzedzonym? (to pytanie retoryczne)

Gość ŚwiatowaOrganizacjaZdrowia
Ja nie jestem ekspertką i nie znam się na niczym za to lubię duzo i głupio gadać z mojej głowy czyli z niczego.

Gość asadewgwwevcwv
No i załapałem pewien dowcip związany z pracowitością Romów. Jak robi kotek? Miał miał, jak robi piesek? Hau Hau, jak robi Rom?... ...Rom nie robi.

"Ja nie jestem ekspertką i nie znam się na niczym za to lubię duzo i głupio gadać z mojej głowy czyli z niczego. " Jestem facetem :D, to tak po pierwsze ;). Po drugie zaś, owszem, na wielu rzeczach się nie znam... ale na kilku jednak tak (mniej lub bardziej). Autorze, Podzielam Twoje wkurzenie taką sytuacją. Mnie również takie zachowania naszych władz się nie podobają (u nas to jeszcze pikuś, na Słowacji np. całe osiedla tak wyglądają, a Romowie są w stanie trzymać konia na 4 piętrze takiej ruiny, a na środku palić ognisko). Generalnie moim zdaniem powinno się ich odciąć od tej żyły złota i niech sobie radzą... a jak zaczną łamać prawo (bardziej niż teraz) to odpowiednio je egzekwować.

Gość asadewgwwevcwv
Chciałbym podyskutować o tym co się powinno zrobić, ale to ryzykowne, bo ktoś by to zgłosił. Jak robią osiedla dla romów to przecież te osiedla mogłyby być otoczone jakimś fajnym, wysokim na 10 metrów murem. Cyganie mogliby na nich malować jakieś freski, tynk obgryzać, smarować go kałem... same plusy, na pewno polubiliby mur. A nam, Polakom żyłoby się co jak co ale jednak lepiej.

Gość asadewgwwevcwv
,,Cyganie mogliby na nim..." chodzi o mur.