Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowy niemowlak

blagam pomozcie..

Polecane posty

Problemowe dziecko? Ja chyba nie łapię w czym problem... Mój synek ma ponad 4 mce i ja się cieszę że tak śpi, w nocy przesypia właśnie 8-9 godz., czasami mniej, czasami więcej ale tyle średnio i uważam że to ok. W dzień czasami śpi 3x2 godz, a czasami nawet godziny nie prześpi, zależy jak się czuje... Tyle że poza nocnym spaniem- po prostu, karmię, odkładam do spania, gaszę światło i dziecko wie że jest noc i ma spać bo inne rozrywki nie są przewidziane- poza tym nic nie robię. Jest zmęczony, marudzi- przytulę, położę z przytulanką, nakarmię, zaśpiewam kołysankę i tyle, ale przeważnie zasypia sam jak chce, nie to nie... Nie zmuszam do żadnych dziennych drzemek, to nie jest robot i ma prawo nie chcieć, dzień ma do aktywności, rozumiem- pomaganie przy kolkach, ale moim zdaniem bujaniem w wózku czy suszarką po prostu go męczysz...

wg mnie przesadzasz kobieto.zobacz ile dzieci tak sie zachwouje jak twoje dziecko.a malo tego,niektorym dzieci nie spia ani w nocy ani w dzien,wiec ciesz sie z tego co masz.moj spi tez tylko w nocy.w dzien to cud sie zdarza jak pospi,a raczej podrzemie z 15 min.niestety tak maja niektore dzieciaczki,trzeba to poprostu przejsc i wierzyc ,ze bedzie lepiej.i moj synek w dzien kiedy nie spi marudzi non stop i tez musze sie nim zajmowac sama,bo maz w pracy.do tego karmie piersia,wiec musze jesc,a niestety nikt mi nie ugotuje.

Gość jajajajajajaja:)))))
polecam melatonine w płynie,lekarz pediatra powinien wypisać recepte jezeli dziecko nie spi wiecej niz 12 godz na dobe. pozdrawiam.

Gość problemowy niemowlak
jest to dla mnie problem gdyz widze ze maluch bardzo zmeczony a nie moze zasnac nie wspomne o zasypianiu samemu, meczy sie placze marudzi oczka ma az czerwone ale cos mu nie daje zasnac a jak juz sie uda to budzi sie co kilkanascie minut dlatego to jest dla mnie problemem, gdyby po drzemce byl wesoly niezmeczony to co innego ale on chce dalej spac a nie moze:( nie karmie piersia