Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leni-

17 tydzien a ja prawie nie tyje, brzuch tez maly...

Polecane posty

Gość leni-
nie chce podawac nazwisk,to znany lekarz w OL.,pacjentki zapisuja sie kikla tyg przed wizyta.chyba sie troche rozpuscil.....

Gość rottana
jeżeli zależy ci na dziecku to UCIEKAJ od niego czym prędzej!!! chyba ze jesteś aż tak naiwna i w niego wierzysz...

ja chodzi na nfz ciąza rozwija sie prawidłowo i mam lepsza opieke niż ty chodzac prywatnie i tiojeszcze przy zagrożonej ciązy. niewiem czy dobrze zrozumiałam to twoja druga ciąza????

Gość ffffddawdeww
ale co to za problem podać nazwisko lekarza. I tak go tu nikt nie zna, a jesli zna to może dowiesz się od kogoś coś więcej? Nazwiska lekarzy są ogólnie dostępne.

Gość leni-
tak, druga ciaza.lekarza pryw.wybralam ze wzgledu na koniecznosc czestszych usg.w gabinecie panstwowym usg bylo rzadziej (chyba tylko 3) i to poza wizyta na zapisy. w tej ciazy musimy czesciej kontrolowac stan macicy i lozyska wiec usg mialam ok.8.

Dobrze radzą Ci dziewczyny. Zmień lekarza! Ja też chodziłam prywatnie. Karte ciąży powinien Ci wystawić na pierwszej wizycie! Ważenie i mierzenie ciśnienia to podstawa! Mój lekarz też miał nawał pacjentek, ale jak przyjmował w gabinecie to nieważne ile osób było w poczekalni, poświęcał tyle czasu i uwagi ile było trzeba! Nawet telefonu nie odbierał podczas wizyty. A jak miałam jakieś pytania i nie był pod telefonem to później zawsze oddzwaniał. Ja w pierwszym trymestrze schudłam 3kg. Na wadze zaczęłam przybierać w 5 m-cu i dopiero wtedy zaczęło być widać brzuszek:) Do porodu przytyłam tylko 7 kg. Ale jak piszesz, że masz ciąże zagrożoną, to lepiej chuchać na zimne. Pozdrawiam!

Gość tez jestem z olsztyna
autorko któryś z tych??? Zbigniew Szarejko Bogdan Kula Mariusz Przybyłowicz Dariusz Zaryjewski Maciej Eliszewski Andrzej Kawka

Gość leni-
nikt z powyzszych.

to niestety ale żle wybrałaś lekarza i powinnaś jak go zmienić jeśli zależy ci na dobru dziecka.

Gość leni-
ale nad przybylowiczem sie zastanawialam.

Gość nie martw sie na zapas
ja tez do konca 4 miesiaca nic nie przytylam. Tzn najpierw schudlam 2 kg a od 5 miesiaca zaczlam przybierac . teraz jestem w 7 miesiacu i mam +6 kg. Twoje dizekco jest jeszace malenkie, na poczatku ciazy glownie zbiera sie tkanka tluszczowa u mamy a dziecko najwiecej enrgii potrzebuje w 2 i 3 trymestrze!

Gość ojaaaapn
Dziewczyno zmien lekarza!!!!jak w 18 tygodniu mozesz nie miec karty ciazy?a przepraszam bardzo gdzie on zapisuje przebieg Twojej ciąży???waga?cisnienie??jakies wyniki krwi moczu itd??? jak lekarz moze nie miec wagi??? az sie we mnie zagotowało normalnie wez sie obudz i zmien lekarza.... bo potem moze byc za późno...lekarz to jest twój problem a nie waga bo ciąża nie musi oznaczac tycia 20kg na ms!!!!! z doswiadczenia ci powiem ze nie kazdy lekarz który niby jest dobry jest dobry,sama miałam niby najlepszego lekarza i przez niego mój synek nie zyje...bo nie zauwazył wady serduszka taki był dobry!!!

to znaczy ze wybrałaś jednak kiepskiego lekarza bo oni są najlepsi zmien czym predzej jak mozna nie mieć karty ciązy prawie na półmetku? Brak badan dot. grupy kri, brak kontrli ważenia. szok.

Przybyłowicz jest super!!!! Zmien naprawde bo ten jakiś dziwny

a pozatym bedąc w drugiej ciązy to chyba powinnaś wiedzieć ze karta ciązy to podstawa ja niewiem jak można bez tego prowadzić czyjąs ciążę ten lekarz jest jakiś niereformowalny

Gość fefebbbbbbbbbbbb
ojaaaapn dlaczego winisz lekarza za wade serca u twojego dziecka????? moze nawet nie udało by sie go uratowac, po co mial cie martwic?? Po co dawac nadzieje ze jednak bedzie dobrze jak i tak moze umrzec?

Gość ojaaaapn
moje dziecko miało wade serca która mozna było wyleczyc w 100% gdyby była wykryta o czasie niestety do 9 ms lekarz wmawiał mi ze jest ok...dlatego go winie bo to on jest od tego zeby dokładnie obserwowac płód itd

Gość leni-
wszystko zapisuje na jakis swistkach...szczerze mowiac wczesniej na to nie zwracalam uwagi,bylam pochlonieta tym czy moja ciaza sie utrzyma...stresu mialam sporo, a ja zawsze wtedy chudne. terazkiedy jest juz duzo lepiej widze takie niedociagniecia....z jednej strony jestem mu wdzieczna za to ze najgorsze za mna,ale sprawy typu waga,cisnienie tez przeciez sa istotne!!

wybierzesz sie do Przybyłowicza?? Naprawde genialny lekarz, kultura, wyrozumiałośc, szacunek i kompetencja.

Gość leni-
dokladnie wiele wad serca mozna leczyc nawet w lonie matki... moj lekarz do usg baardzo sie przyklada.w sumie cala wizyta to ogladanie dzidziusia.

Gość ojaaaapn
obecnie jestem w drugiej ciazy 22 tydzien i moge powiedziec ze mam kompetentnego lekarza z którym czuje sie bezpiecznie i wiem ze nic nie grozi mojemu maluszkowi,usg mam 45min,mam wszystkie badania itd dlatego sie nie zastanawiaj i zmien lekarza bo po co ci dodatkowy stres,a badania takie jak morfologia mocz itd musisz miec robione bo to wazne w ciazy

Gość zasiłek z opieki społecznej
grupa krwi to podstawa. a jeśli byłby konflikt serologiczny to trzeba badać co jakiś czas obecność przeciwciał. a cytologię miałaś w ogóle? Inne badania powinnaś mieć zlecone na początku a potem powtarzane. Ja kartę ciąży dostałam na 2 wizycie -od razu lekarz wpisał wszystkie wyniki badań. cisnienie, pomiar wagi to na każdej wizycie. do tego usg i tyle czasu na moje pytania ile potrzebuję -nigdy nie czuję się popędzana choć pacjentek w poczekalni nie brakuje.

Gość leni-
kurcze, cytologii tez niie mialam.kompletnie o niej zapomnialam a ja jestem w grupie ryzyka z powodu sporej i krwawiacej nadzerki...

Gość leni-
zaczynam sie powaznie zastanawiac,czy prowadzac ciaze zagrozona nie zapomnimy o czyms pozornie blahym .....

Gość zasiłek z opieki społecznej
pewne rzeczy to podstawa i nie można o nich zapominać. Dla lekarza to powinien być wręcz nawyk.