Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość język

fizyka techniczna- studia

Polecane posty

Gość język

czy wiecie cos na temat tego kierunku? a moze są to jjacys studenci tego własnie kierunku? jakie są perspektywy pracy?? i czy w czasie studiów dużo trzeba projetkować jakis rysunków itp,?

Gość język
up

Gość Fizyka brzmi dość ogólnikowo
zależy jaką masz specjalność. U mnie jest chyba konwersja energii czy coś podobnego :-P Moze mieć sens, ale moim zdaniem lepiej pójść na coś bardziej 'tradycyjnego' np mechanikę, elektrotechnikę czy inż materiałową

Gość troche zazdroszcze
znam 2 kobiety po tym kierunku. na polibudzie studiowaly. ucza fizyki w szkole. musialy dorobic jakies przygotowanie pedagogiczne. na inna prace nie mialy szans

Gość Fizyka brzmi dość ogólnikowo
moim zdaniem to nie daje przygotowania do nauki fizyki w szkole :-P co najwyżej zawodowych w technikum elektronicznym... same studia chyba podchodzą pod elektrotechnikę, także ja bym to bardziej polecała:-P tyle że na fizykę na pewno łatwiej sie dostać ;-)

Gość język
moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość widocznie daja skoro
obie ucza od kilku lat w szkolach- jedna w gimnazjum i wekendowo w jakims lo a druga w lo. robia wszystkie stopnie awansu zawodowego wiec w swietle men-u musza miec pelne kwalifikacje a wiem ze po studiach (jedna juz w trakcie pracy w szkole druga jeszcze nie pracowala) robily podyplomowki z przygotowania pedagogicznego i to wszystko

Hej:) w tym roku zdawałam maturę i muszę się pochwalić , że od października studiować będę fizykę medyczną;) Rozważałam kierunek fizyka techniczna, jednak bliższa memu powołaniu jest jednak fizyka medyczna;)

Gość płomień beznadziei
jak sobie otworzysz firmę to będziesz miał pracę :)

Gość język
up

Gość kawazesmietanka
oj dzieciaki :) co wy wiecie o tym kierunku i perspektywach :) wy tak serio uwazacie, ze na takich studiach ucza tego, co w podstawowce i szkole sredniej tylko program jest rozszerzony o tzw. zadania z gwiazdka? ;) znam wiele osob po tym kierunku, zadna z nich po studiach nie uczy w szkole, a juz tym bardziej nie klepie biedy...i z takim wyksztalceniem raczej nigdy klepac nie bedzie ;)

Gość no ja akurat znam nauczycieli
po tym kierunku. akurat jedna z tych kobiet dlugo nie mogla znalesc nic sensownego. nawet jakis czas na kasie siedziala bo nie miala pracy. potem zwolnil sie etat w szkole i sie zalapala. druga tez nic innego nie trafila mimo ze zna dobrze 2 jezyki obce. ta pierwza nie zna wiec moze to bylo na jej niekorzysc no ale ta druga zna bardzo dobrze niemiecki i srenio angielski i tez nic jej tonie dalo. ale chwala sobie prace w szkole.