Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majkaaa_19

Ciąża wielki Szok !

Polecane posty

Gość lailalalala
Jestem w Twoim wieku i dziś byłam u lekarza- również jestem w ciąży. Oprócz tego mam torbiela na jajniku, ca cała wizyte zapłaciłam 110 zł a za 2 tyg znów. Nie wiem co mamz robic i też jestem załamana. Zakochałam sie i mielismy we wrzesniu wziąć ślub ale w moim zwiazku nie układa się najlepiej. Chciałam odejsc ale wtedy dowiedziałam sie o ciąży

wiec masz jeszcze 38 tygodni by przygotowac sie do roli mamy. ja do tej pory czasem budze sie i mysle jak to mozliwe ze niedlugo urodze, ale to normalne. z kazdym dniem bedzie Ci coraz lepiej. nic tak nie pomaga jak czas.

jak to nie wiesz co robic. zaakceptowac... to nie choroba smiertelna tylko dziecko. ktos kto bedzie Cie kochal bezwarunkowo za wszystko i za nic.

Gość bardzoproszeodpowoadacc
Hmm dasz radę .. Twoi rodzice zarabiają dużo czy średnio ? czy mało? albo Jego ? ... Przeczytaj książkę "MAGDA.DOC" coś podobny przypadek ale nie do konca - przeczytaj nie zrazaj sie samym opisem ... wiem, że moze nie masz ochoty ale przeczytaj ..... . Musisz powiedziec mamie .... i tacie. A babcia niech sie nie wtraca. Jestes dorosla. Stalo sie .

Gość kaczuszkabezbrzuszka
Majko nie zabezpieczałas sie wogole?

Gość lailalalala
My byliśmy już zaręczeni od kilku miesięcy i trwają przygotowania obecnie do ślubu ( nie jest on kwestia ciąży). Ja jestem w 6 tygodniu ciąży, jak zrobiłam testy byłam załamana, nie potrafiłam się pozbierać, nie było dnia żebym nie płakała. Ale tłumaczyłam sobie że krzyk i płacz już nic tu nie pomogą... Narzeczony jest starszy i on chciał dziecka. Ale co z tego? Moje życie to gehenna, on często mnie bije i wyzywa. Żałuje że do tego doszło, można było jeszcze odwołać ten ślub w swoim czasie. ciąże ukrywam przed rodzicami, nie wiem co mam powiedzieć. Na studia też miałam iść...

Gość zapałka123
"Magda.doc" - super książka, potwierdzam :) Poczytaj, bo warto. Ja ją czytałam chyba będąc w twoim wieku hehe. Masz pieniądze na podstawowe sprawy, typu witaminy, badania?

Gość lailalalala
Aha chciałam Ci tylko napisać, choć cięzko w to uwierzyć, lecz ja w to wierzę każdego dnia. Musi być dobrze i będzie. Chciałam dziecka lecz to nie jets mój czas... Ale dziś jak zobaczyłam bijące serduszko nie byłam wstanie opanować łez. Nie wiem jak sobie poradzę, musze wierzyć że mi sie uda chociaz cholernie sie boje. Nie poddawaj się, pieniadze nie są najwazniejsze. ja zamiast pieniedzy wolalabym miec milość i spokój.... A jak twoje relacje z partnerem?

Nie narzekamy aż tak bardzo na kasę , nie jest zawile ale starcza ... Babka to już nie jest moja babcia , nawet pewnie nie uważa mnie za swoja wnuczkę :( bo ma innych wnuków ale wiem ,ze sie nagada :(

Majka-moją dzis 18letnią córkę urodziłam jak byłam w Twoim wieku.Rodzice doradzali mi aborcję,nawet ustalili termin.Na szczescie mój chłopak(obecnie mąż) był za mną.Czasem było ciężko,ale dalismy radę.Jestem w 3ciąży(syn ma 27miesięcy).

Gość lailalalala
Nie przejmuj się babką a co Ciebie ona interesuje ? Widac, ze musi być płytką i ograniczona osobą. pewnie tylko chodzi o ludziach i ferment sieje. Najważniejsze to nic nie robić wbrew sobie, żyć w zgodzie z rodzicami i z partnerem. A jak on zareagował na ciąże?

Gość zapałka123
Na ludzkie gadanie nic nie poradzisz i nie warto z tym walczyć, chociaż wiadomo, że chciałoby się zrozumienia. Od razu mówię: nie żyj w micie, że "dziecko nic nie kosztuje", dlatego pytałam o pieniądze. Ja na same leki wydałam ostatnio prawie 200 zł.

Gość kaczuszkabezbrzuszka
Majko prosze powiedz w jaki sposób zaliczyliscie wpadke? JA dopiero zaczynam współżycie i twoja opowieść może uchronic kilka dziewczyn przed ciąża

Gość taknatak
Moze pprzejdzie babi jak zobaczy prawnusie :) hmm wiem , że to nielatwe. Moja tez by tak zrobila - chcociaz nie sama jest panna i byla panna i mloda byla jak moja mame urodzila to inny temat .... bede tzrymac kciuki zeby sie wszystko udalo :) nie stresuj sie tak bardzo ... dla dziecka zle ;] Mama jest taka bardziej na luzie czy taka noo ostra?

Moje drogie panie bede jutro a teraz ide do sklepu cos kupić do jedzenia i jakis sok :) dziękuje bardzo wam ;***

Gość jasiek147
ty obleśna kurwo, zdziro, szmato, dupy dawałaś, ruchałaś się dziwko to i masz za swoje blerwo!!!

Gość do lailalalala
on ciebie poniża a ty zdecydowałaś sie z nim najpierw na seksssss i dziecko, ty chyba jesteś chora. A co do autorki topiku, usuń i realizuj swoje zamierzenia,

Gość halamaaaaaaaaa
powiedzcie mi czy anttkoncepcja to tak wielki problem? Majka wy czegokolwiek używaliscie, w głowie mi sie nie miesci

Ty Halamaaa ! A ty wszystkie rozumy skradałaś !? Cwaniaro ... Nie musisz mi co to jest antykoncepcja , jeśli Cie to zadowoli to zabezpieczaliśmy się dlatego jest mi teraz z tym Ciężko jak to się stało ...!!! Drażnią mnie tego typu komentarze !

nie ma juz co płakac nad rozlanym mlekiem.dzieciaczki sa kofaneeeeeeeeeeeeeeee!!

Gość Fantastyczna
Majka, musisz zdac sobie sprawę, że teraz musisz wykazać sie prawdziwą dojrzałością. Bedziesz mamą, to wiele znaczy. Nie możesz wstydzić się ciąży, seksu, ze zawiodłaś wszystkich, myśleć o tym co powie babcia. Unieś głowę i nie daj się zdołować a juz na pewno nie znajomym i babci, nie pokazuj, że się martwisz, pokaż, że akceptujesz to, co się stało i zamierzasz to przyjąć na klatę. Inaczej wszyscy beda sie starali cię zniszczyć i będą cię żałowali. Radzicom powiedz, nie są nastolatkami wiedzą jak w życiu jest, jeżeli są mądrzy to ci pomogą i pewnie jeszcze będą dumni. Jak widać to, ze sie dobrze cuzyłaś w szkole i ze masz dobrą opinię nie zabezpiecza przed ciążą. Teraz pokaż, że bedziesz wspaniałą i najlepszą mamą. Mam nadzieję, ze na studia znajdziesz jeszcze czas, nie rezygnuj z tego. Wszystkiego najlepszego Ci życzę, trzymaj się :)

Gość mamachichi
Hej, moja bliska koleżanka też zaszła w ciążę jak miała 19lat, całe życie czerwony pasek na świadectwie, bardzo spokojna, dostała się na bardzo dobre studia, tam pierwszy chłopak na poważnie, pierwszy raz no i ciąża, był to dla nich obojga pierwszy raz i coś źle założyli prezerwatywę, dziś już ich syn ma 12lat, oni są o ślubie tyle samo, są bardzo udanym małżeństwem, mają w sumie dwoje dzieci, oboje też skończyli studia dzienne bez zawalenia roku, pomogli im trochę rodzice na początku, więc Tobie też się uda, zobaczysz, że za niedługo nie będziesz widziała świata poza dzieckiem

Gość Fantastyczna
Jeżeli to nie jest zbyt osobiste pytanie mozesz napisać czy wpadliscie dlatego, ze zawiodła prezerwatywa? Bo ja z moim chłopakiem używamy teraz tylko prezerwatywy i mam obawy.

Gość zakallalal
"..oboje też skończyli studia dzienne bez zawalenia roku, pomogli im trochę rodzice na początku.." wiecie co, jak czytam takie głupoty to aż mi się niedobrze robi , oboje studia dzienne przy odrobinie pomocy rodziców. Także ci twoi znajomi to dzielni, przemieszkali w trójką pod mostem, żyli powietrzem, a zamiast ubrania, które kosztuje nosili listek z przodu.