Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamampyzyy

czy moje dziecko jest grube

Polecane posty

Gość mamampyzyy

ile waza wasze 7 miesieczne dzieci???? moja corka urodzila sie z waga 3010 a dzis ma skonczone 7 miesiecy i az 8 800. Jest na bebilonie pepti jej menu wyglada mniejw iecej tak: okolo 6-6 30- 180 ml mleka mod. 9 00- jablko skrobane lub jakis deser ze sloiczka- je pół tego sloiczka 13- mleko modyfikowane okolo 150 ml wypije okolo 17 zalezy jak wrocimy ze spaceru- je zupke jarzynowa (gotuje sama) czasami zdarzy sie zupka jarzynowa z gerbera z krolikiem ,lub kurczakiem w miedzyczasie pije wode, herbatke jablko z melisa lub malina z dzika roza. okolo 21 kapiel i butla wypija 180 ml mleka - wnocy czasem obudzi sie na butle.... moze to wlasnie blad ... Moze ja ją przekarmiam.... ogolnie jest duza nosi ciuszki na 80 cm ale nie wyglada na gruba typu same faldy jedynie co to ma buzie puculowata.... ale kto nie spotka mowi, ze pyza:?

Gość kochaniutka--
na moje oko to wcale jej nie przekarmiasz.Ale fakt,wazy duzo jak na 7 miesiecy.poczekaj jak zacznie chodzic to zgubi.nie martw sie. a co na to lekarz?

Gość mamampyzyy
lekarz , mowi, ze najwazniejsze ze dobrze sie rozwija..... no ale ta waga jest na 97 centylu .. kurcze ja juz nie wiem moze bledem jest to , ze w nocy daje jej butle.....bo tak to nawet kaszki ani kliekow nie je....moze od tych herbatek ja juz sam nie wiem

Hahaha to jest duzo?? Moja skonczyła 7 lipca 7 msc i wazy 9300 przy wzroscie 75 cm i uwierz mi ze jest szczuplutka. Miesci sie w 95 centylu i wczoraj byłysmy akurat u lekarza i sam pediatra sie dziwił ze jest bardzo długa jak na 7msc. Ale my jestesmy z mezem rowniez wysocy wiec nie ma sie co dziwic;)

Gość kochaniutka--
z herbatek bym zrezygnowala.lepiej zaparz ziolowa i daj bez cukru. AA co do nocnego budzenia.Sprobuj dac jej na noc butelke z 2-3 miarkami kaszki.To moze sie nie obudzi w nocy. Nie sadze zebys ja przekarmiala. Moj synek jadl o wiele wiecej niz twoja corka,a wagowo byl zawsze na 50 centylu. z tym,ze on bardzo szybko zaczal raczkowac.i pewnie wszystko gubil. poczekaj jeszcze troche i sie nie zamartwiaj.

Gość mamampyzyy
kochaniutka-- dziekuje za mile slowa.... no tak zrobie z tymi herbatkami -zamienie np na rumiankowa. Co do budzenia sie to dzis w nocy nie dalam jej butli tylko przegotowana wode i wypila troche , krecila sie dluzsza chwile ale w koncu zasnela. Takze moze to jej budzenie to nie byl glod tylko przyzwyczajenie a moze tylko pragnienie np. wody.

Gość mamusieńka..
moja córa ma 13 miesięcy i waży 8 900 urodziła sie z waga 3110. Od urodzenia jest na sztucznym mleku

Pewnie dlatego tak ci się zdaje,bo ma pyzatą buzię:)U mnie starszy syn był puciaty i każdy mówił,że grubas,ą młodszy z kolei miał buzię drbną i wyglądał na szczupłego,a w rzeczywistości,jak porównywałam ich wagi w danym wieku,to ten niby szczuplejszy był ponad kilo cięższy:)no i wcale za dużo twoje dziecko nie je!

mamampyzyy dzieci do 12 miesiaca zycia dosc sporo przybieraja na wadze , potem juz nie ma takiego przyrostu wagi , bo dziecko zaczyna bardziej aktywny tryb zycia i rosnie , nie martw sie , mysle ze nie masz grubego dziecka bo gdyby tak bylo na pewno lekarz cos na ten temat by powiedzial w sumie po 6 miesiacu dzieci juz nie powinny jesc w nocy , ale kazde dziecko ma inne potrzeby a twoje ma 7 miesiecy a nie np 2 lata wtedy moglabys sie martwic nocnym jedzeniem tak mysle pozdrawiam cie

eddafi dokladnie , moja tez byla okraglutka , pulchna a jak zaczela chodzic to ani sladu po pulchnosci nie zostalo

mój synek ma 8 miesięcy i waży 11 kg więc autorko chyba przesadzasz :P

Gość tez mysle ze
autorka przesadza, syn przy normalnym wygladzie, gdzie nie widac jego wagi wazy prawie 10kg przy wzroscie 71cm ....wiek 5 mies

Gość do sękata
boze, 8 miesieczniak wazy 11 kilo??????????? moja 2 latka tyle wazy:O:O

no poważnie, tyle waży, ubranka ma juz na 86cm. Ale nie jest gruby, buzię ma pyzatą ale reszta ciałka się troche rozeszła bo więcej się chłopak teraz rusza.Ma też 5 ząbków :P Po prostu rośnie chłopak i tyle, jedzenie dostaje w normie, nic w nocy nie dokarmiam. Czemu takie oburzenie? :P

Gość mamampyzyy
skad mi sie to wzielo, ze gruba---- bo jak mnie zawsze ktos spotka to mowi o jejj jaka ma puculowata buzie, albo oo widac, ze lubi jesc:? walsnie moze mi sie tak wydaje, ze przez ta buzke okraglą ludzie tak mowia....

Gość osobiscie zakochana
Sękata skonsultuj sie z endokrynologiem..taka waga nie jest normalna u 8miesieczniaka jest dalekooooo poza siatka centylowa,moze to jakis guz przysadki, wzrost tez sugeruje cos takiego:O

Gość mamampyzyy
przeciez nie bede dziecka odchudzala..... macie racje, ze jak zacznie chodzic to zgubi...

mały jest co miesiąc na wizycie lekarskiej i wszystko w siatce centylowej się zgadza :) zreszta tak właściwie to on już za tydzień to skończy 9 miesiąc, więc nie panikujcie :)

Gość hahaha:D
sękata ale masz grubasnego bachora

Gość do sękata
a po co ty go co miesiac po lekarzach ciagasz?

nie jest grubaśny bo jest DŁUGI i waga się rozkłada, jak już wspomniałam nosi ubranka rozmiar 86cm, co innego jakby nosił 68 czy 74, wtedy rzeczywiście można by było tak stwierdzić :) a 'latam' z nim do lekarza bo jest objęty specjalnym programem szczepień i czasem tylko na kontrole, a czasem na pobranie krwi, czasem coś innego wypadnie :) Boże, jakie wy nabuzowane dzisiaj ;)

pokaz zdjecie to powiemy czy grube,bo waga i wiek nic nie mowi ! moj jak mial 7 miesiecy mial 10kg ! nikt nie uwierzyl dopoki nie zobaczyl ;)

Gość smerfetkaaaaaa
mój ma niecałe 6msc i powoli dobija do 9kg :) nie wygląda grubo bo jego waga jest adekwatna do Jego wzrostu i tyle. zacznie chodzić to pewnie waga będzie stać w miejscu

Gość MS26
Moja córka ma 3 lata i 2 m-ce i waży 13,7 kg. Gdy miała 7 m-cy ważyła 6,5 kg