Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty2312

czy boli jak sie wkłada tampon? czy uiszkodzi on błonę dziewiczą?

Polecane posty

Gość qwerty2312

nigdy nie używałam tamponów. czy można je stosować dopiero jak się straci dziewictwo?

nie boli, tylko trzeba odpowiednio wkładać. Nie trzeba tracić dziewictwa, można używać wcześńiej

Gość nie, mozesz teraz
wkladanie tampona nie boli, ale moze byc troche trudne i nieprzyjemne za pierwszym razem, jesli masz waski otwor w blonie dziewiczej. Moze byc takze niemozliwe, jesli masz blone perforowana. Jezeli nie jestes pewna, to idz do ginekologa i powiedz mu o sprawie, niech ci powie czy mozesz uzywac tamponow. A jesli nie, to kup sobie najmniejszy mozliwy rozmiar, poloz sie na placach i proboj.

Gość gg545
jeśli zależy Ci, by zachować błonę dziewiczą, to nie polecam tamponów. Ja niestety w ten sposób straciłam błonę - przez tampon. Może z 1 str to lepiej, bo potem pierwszy seks nie wiązał się z bólem, ale z 2 str - ja żałuję że jednak mój pierwszy raz nie był wyszczególniony właśnie przebiciem błony, tylko był taki, jak każdy kolejny raz.

Gość nutaaa
a jak sie uszkodzi błona? mam wyjazd nad morze i w trakcie niego mogę dostać okresu wg moich obliczeń. a do wody jak wejdę mając okres. a błona dziewicza gdzie się znajduje głębiej niż się wkłada tampon czy jest na brzegu?

Gość gg545
u mnie było blisko wejścia. Nie miałam wtedy okresu, tylko próbowałam sobie włożyć tampon na próbę. Chwila bardzo ostrego bólu, trochę krwi - uświadomiły mi że straciłam z tamponem dziewictwo :(

Gość nutaaa
a co mi radzisz bo jak będe nad morzem to nie będe mogła założyć bikini wszystkie będą w bikini a ja? przecież jak założę podpaskę to będzie ją znać przez majtki od stroju kąpielowego. a tak się cieszyłam z wyjazdu nad morze. a dziś dostałam 4 dni za wcześnie a wyjazd jest 5 sierpnia to 28 dni będzie akurat 5 sierpnia. koszmar.

Gość zajdź w ciąże ekspresowo
;)

Gość gg545
może za miesiąc też dostaniesz za szybko? Możesz go za miesiąc przyspieszyć (alkohol, gorące kąpiele) lub opóźnić (pigułki anty, ale ich nie bierzesz) nie wiem... no możesz spróbować z tamponem, ale licz się z tym że możesz stracić błonę

ja nie straciłam dziewictwa z tamponem:P no z podpaską nad wode to się nie da, tylko tampon. Kup sobie najmniejsze i będzie ok. Po wyjściu z wody od razu zmieniaj na nowy

Gość nutaaa
nie wiem sama co zrobie. mam nadzieję że dostanę wczesniej.

Gość nutaaa
pralina właśnie boje się jak pierwszy raz sobie tam włożę? a skąd będę wiedziała które są najmniejsze?

Gość gg545
oznaczone są "Mini"

musisz koniecnie pozbyć tego hymen, bo głupota nie ma ujścia, a tak wyleci zgodnie z prawem ciążenia, jak pochodzisz po domu bez majtek

łoooj bidulko nie wiesz co to hymen....a więc to ta twoja cnota