Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudne,chudne,chudne

A ja sie pochwale!!:)

Polecane posty

chudne,chudne,chudne!:) nie bylam gruba.Mialam 64 kg przy wzroscie 167,ale wiadomo tu i tam troche sie odlozylo. Odkad zaczelam brac hormony to chudne:)bez zadnej diety. Podchodze do lustra i nie moge sie nadziwic:) zeszlo mi juz ok 5 kg w miesiac.

Gość mhygrd
ale powód do dumy... hormony to syf i co , ze schudłas? jak odstawisz to dopiero bedzie rozpizgaj w organiźmie. Nic co sztuczne nie jest dobre,

musze brac tabletki. po nich ma mi sie uregulowac gospodarka hormonalna.na razie mam brac pol roku potem zobaczymy. A tak robilam sport,odzywialam sie zdrowo a mimo to tylam.Wlosy i cera wygladaly okropnie,juz nie wspomne o samopoczuciu.

do saleminki-lekarz polecil mi tabletki antykoncepcyjne. Po porodzie nie chcialam brac tabletek.Myslalam o spirali,ale wyszlo jak wyszlo. Po porodzie wszystko mi sie rozregulowalo.Mialam napady zlosci,milosci,nienawisci,radosci w jednej sekundzie. Do tego doszly plamienia podczas owulacji.opuchlizny,tycie. teraz wszystko mija:)

Gość smutne to
jest się czym chwalić... :) Pochwalić to byś się mogła jakbyś sama na to zapracowała. A hormony brać i być dumnym?? Toż to świństwo bierzesz.

no tak,zawsze sie ktos znajdzie kto bedzie mnie krytykowal. przed ciaza bylam szczupla,potem wszystko mi sie rozregulowalo,mimo moich staran.Robilam wszystko by zdrowo sie odzywiac i nie tyc. Niestety hormony daly mi popalic. teraz zyje tak jak wczesniej i dochodze wreszcie do mojej wagi sprzed ciazy. Bo tak bylo mi ciezko.Robilam wszystko a mimo to zatrzymywaly mi sie wody,tylam,czulam sie na prawde zle.

nie naskakuj na mnie,po co ci to?jest tu masa kobiet,ktora bierze roznego rodzaju tabletki by zajsc w ciaze,mezowie tych kobiet dostaja zastrzyki.one same poddaja sie in vitro. a mnie za tabletki hormonalne krytykujecie:)

Gość a czy robiłaś podstawowe
badania? TSH?

Gość nie za to że bierzesz
tylko za to że jestes z tego dumna :o nie ma sie czym chwalic.

Gość alisia89
Autorko fajnie że msz lepsze samopoczucie ale pamiętaj że hormonów nie będziesz brać przez całe życie (po 35 roku zycia ne wolno ich juź przyjmować poczytaj o tym na necie) a wtedy twój organizm powróci ze zdwojona siłą do poprzedniego stanu . Jak przyzwyczaisz organizm do hormonów to bez nich przeżyjesz rewolucję i raczej tą negatywną.

mam nadzieję, że robiłaś, bo to co opisujesz wygląda na NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY wiec te hormony to mam nadzieję - EUTHYROX

moj lekarz jest innego zdania.Ale skoro lepiej wiecie...

dokladnie-niedoczynnosc tarczycy

a możesz odpowiedzieć na moje pytanie?

no to trzeba było tak od razu, bo dziewczyny tu myślą, że bierzesz tabletki antykoncepcyjne i stąd taka reakcja;)

zauwazylam,ze tu trzeba tlumaczyc jasno i prosto. Myslalam jednak,ze gdy napisze,iz ciesze sie z powodu spadku wagi to raczej uslysze przychylne komentarze

Gość Barwyyy
Ja mam 165 cm i waze 63 kg i uwazam ze jestem gruba i brzydka wiec nalezalo troche schudnac - gratuluje ze ci sie to udaje, szkoda tylko ze lykasz chemie. Ja przed porordem wazylam 52 kg i uwazam to za otymalna wage i do takiej chce wrocic ale sama - bez lykania swinstw.

Gość do Barwy
wiesz czym jest niedoczynność tarczycy? to choroba jak wiele innych chorób przewlekłych, które trzeba leczyć farmakologicznie co ma zrobić autorka? wykończyć się, nie leczyć i umrzeć?:O

Gość kljljkosdosdjosdjosdj
Leczenie niedoczynności tarczycy jest konieczne i to nie podlega dyskusji. Autorka musi brać hormony i to jest normą w takim przypadku , innym chodzi jedynie o to że autorka chudnie a nie jest to dieta cud czy jakiś inny specyfik który można brać na spuszczenie wagi a lekarstwa które bierze się akurat w jej przypadku więc jest to tylko jej prywatne szczęście i nikt tego nie wieli:D ...no chyba że ma tarczycę. Moja koleżanka ma niedoczynność i już zanim zaczęła się leczyć bardzo spadła z wagi a jest to również objaw niedoczynności i tak szybki spadek wagi jest niebezpieczny dla serca (ona spadła z wagi 77 na 55 kg w przeciągu 3 tygodni i zaczęła mieć problemy z mięśniem sercowym). Autorka cieszy się i jest to naturalne skoro normalnie byłoby jej ciężko osiągnąć taki cel ale jest też przy okazji chora i tu nie zazdroszczę ale te z nie potępiam , autorka powinna regularnie i zdrowo się odżywiać i mimo wszystko żeczyłabym jej żeby mogła odstawić hormony gdyż na dłuższą metę nie sprzyjają organizmowi (wątroba, nerki).

Gość akurat spadek wagi jest
charakterystyczny przy NADCZYNNOŚCI tarczycy

no to sporo ich bierzesz skoro ma sie uregulowac gospodarka hormonalna no to chyba bierzesz progesteron itd.wiec na kazda faze cyklu i wychodzi ze codziennie lykasz tablety,niezbyt dobry pomysl. Moze i chudniesz ale wg mnie to zly objaw,bo hormony nie powoduja utraty wagi a i watroba i zoladek cierpi

Gość saleminka doczytaj może
jeśli nie wiesz czym leczy się niedoczynność tarczycy

Gość martaitak
Też mam niedoczynność. Przy wzroście 157 ważę 51 kg i modlę się aby nie pójść w górę. Wszystkie ososby, które znam z niedoczynnoscią są otyłe, mimo, że TSH mają w normie. Widzę, po wadzę, jak już idzie w górę to lecę na badania i wychodzi, ze TSH wzrasta. Jaką dawkę bierzesz chudne...chudne...chude...? Ja mam od 50 do 75. I faktycznie endokrynolog mi powiedział, że na euthyroksie dzieczyny się odchidzają. Jak się przedobrzy z dawką może przejść choroba w nadczynność a to podobno bardzo niebezpieczne. Ja aby utrzymać wagę muszę dużo ćiwczyć, ale mam baaardzo duże łatwośći do tycia.

Gość znowu to samo,zal.pl
chyba nie doczytalyscie,ze w tej sytuacji tabletki sa wskazane.

Gość martaitak
A kot mówi, że nie są wskazane. Trzeba brać i na tarczyce i zazwyczaj lekarz mówi aby brać antykoncepcyjne dla wyrównania gospodarki horm.

mam juz 7 minusie:) nie wiem skad niektore z was wziely te swoje dziwne teorie. Bylam u lekarza na kontroli i mowil,ze po odstawieniu tabletek nie bede tyc,jesli gospodarka hormonalna mi sie wyrowna. Poza tym o jakim wy truciu piszecie? Niektore z was pala fajki,pija alkohol,zeby zajsc w ciaze tez tonami zazywalyscie jakis lekow. A ze mnie narkomanke robicie bo pol roku musze brac hormony. Sa ludzie ktorzy biora mase witaminek w kasulkach codziennie i to przez wiele lat.To mozna nazwac truciem sie.duzo kobiet robi obiady z paczki bo nie chce im sie gotowac.jak dla mnie to wiekszy syf niz branie tabletek hormonalnych.

mam juz 7 minusie:) nie wiem skad niektore z was wziely te swoje dziwne teorie. Bylam u lekarza na kontroli i mowil,ze po odstawieniu tabletek nie bede tyc,jesli gospodarka hormonalna mi sie wyrowna. Poza tym o jakim wy truciu piszecie? Niektore z was pala fajki,pija alkohol,zeby zajsc w ciaze tez tonami zazywalyscie jakis lekow. A ze mnie narkomanke robicie bo pol roku musze brac hormony. Sa ludzie ktorzy biora mase witaminek w kasulkach codziennie i to przez wiele lat.To mozna nazwac truciem sie.duzo kobiet robi obiady z paczki bo nie chce im sie gotowac.jak dla mnie to wiekszy syf niz branie tabletek hormonalnych.