Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra32

nawracająca pokrzywka u 2 latki

Polecane posty

od paru dni u mojego dziecka z niewyjaśnionego powodu pojawia się na ciele wysypka.Pierwszy raz jak ją zobaczyłam spanikowałam strasznie i pojechałam czym prędzej do pediatry.Ten stwierdził że to właśnie pokrzywka,albo coś zjadł,albo dotknął.... mała dostaje aerius,smaruję jej zmienione miejsca fenistilem kupiłam proszek dla alergików i wszystkie ubranka w nim piorę,staram się eliminowac produkty ale na marne bo pokrzywka wraca wpierw jak tylko spała,więc zmieniłam pościel,wywietrzyłam poduszki...ale teraz nawet w dzień się pojawia i po ok godz znika mała miała pasożyty,właśnie 3 dni temu podałam jej pyrantelum na nie,słyszałam że pasożyty wydzielają toksyny które uczulają już nie wiem co robić?

A mała miała robione jakieś badania? Bo przecież pokrzywkę mogą wywoływać także pyłki roślin, kurz, itp Idź do lekarza i niech da skierowanie, skoro to cholerstwo ciągle wraca. Mój syn też miał, ale tylko raz Go obsypało i to tak porządnie, że lekarka przepisała zyrtec i dała też skierowanie do szpitala, gdyby się nie poprawiało. Na szczęście zyrtec zadziałał, więc właściwie nie wiem co spowodowało tą pokrzywkę.

bylam znowu u lekarza popołudniu bo akmała się obudziła to obsypana ze szok mam dawać 4 dni steryd,syrop alergiczny i zobaczymy co dalej może ktoś jeszce jakoś mnie naprowadzi lekarka sugerowała uczulenie na słońce tylko pytanie dlaczego podczas snu małej wychodzi?

Poproś o skierowanie do alergologa, niech zrobią małej testy - może one coś wyjaśnią. Bo takie leczenie i podawanie lekarstw na nie wiadomo co, jest bez sensu. A testy być może wykażą coś, co będzie można wyeliminować z życia córeczki.

wiem że leki to na krótką mete są oczywiście musze zacząć coś działać w poniedziałek wybiorę się do rodzinnego,może da skierowanie do alergologa w sumie umówiłam się prywatnie ale wizyta dopiero i tak 10 sierpnia:( czy twoją córeczkę też tak mocno wysypywało? i czy zyrtec zaczął od razu działać czy ileś dni mała miała pokrzywkę?

Mojego syna to tak przez cały dzień łapało. Pojawiało się i znikało. Potem wysypało go strasznie na rączce, więc zabrałam Go do lekarza, a w przychodni, to już miał całe plecy w kropkach i zaczynało mu się w buzi czerwono robić. Więc lekarka kazała zyrtec wykupić i jakby nie przechodziło, to biegiem do szpitala. W sumie, to byliśmy już spakowani, ale przed samym wyjściem zaczęło mu to schodzić, czyli jakieś 3 godziny od podania zyrtecu. Minął już rok od tego i nic. Nie mam pojęcia co wywołało u niego pokrzywkę. Nawet poszliśmy prywatnie do alergologa, ale testy nic nie wykazały - podejrzewam, że wysypkę spowodowało coś w przedszkolu.

Gość gość
I jak to się skończyło? ? Od czego była wysypka?

Gość gość
I jak sie skończyło z ta pokrzywka? Mój syn juz ma prawie miesiąc i nie mogę dojść od czego. Pojawia sie i znika. Bierze teraz aerius i wapno, brał wcześniej encorton i nic nie pomogło.