Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaaaaaaaaaafreg

POZYTYWNY TEST CIĄZOWY PO PORONIENIU

Polecane posty

Poroniłam w 6 t.c , byłam na usg nic nie zostało, po tygodniu zrobiłam test ciazowy i wyszedł pozytywny. czy to normalne? Jak długo sie utrzymuje ten hormon co wskazuje ciaze? czy badanie beta bedzie pewniejsze od testu? od poronienia nie współzyłam wiec raczej ponowna ciaza odpada.

u różnych osób moze sie różnie długo utrzymywać poziom hormonu hcg, ale generalnie jest to kilka dni więc po tygodniu mógł jeszcze test go wyłapać

Gość gienia z osiedla
To normalne. Hormony ciążopwe utrzymują się do 3 tyg. po poronieniu.

hej :) nie przejmuj się- podobno po takim przeżyciu test ciążowy może wskazywać wynik pozytywny nawet jeszcze do 4- 6 tygodni. Jest to wynikiem burzy hormonalnej, która już przecież zaczęła się odbywać w Twoim organizmie. Wszystko będzie w porządku :) życzę powodzenia :) A w sprawach dotyczących seksu zapraszam na stronę http://seksbaza.com/ gdzie znajdziecie wiele informacji - nawet ranking jakości ludzkiej spermy w Polsce :)

ale jesli zrobie bete to wykarze ona w 100% prawidłowy wynik?

beta wykrywa ten sam hormon co test sikany, wiec skoro on wykazał jeszcze obecność hormonu to beta tym bardziej również go pokaże, musisz dłużej odczekać

wiec tym bardziej nie rozumiem mojego ginekologa który jeden dzień po poronieniu kazał isc na badanie beta i podtwierdzic wynik który według niego dawał 95 % brak ciązy. Dziwne ze on nie wie o tym ze hormon opada troche dłużej:(

Gość nnnnn nn nn nnn
Chodzi o to, że sikany test tylko wykrywa czy hormon jest czy go nie ma. Wyraźność kreski jest subiektywnym określeniem ilości tego hormonu. Natomiast w badaniu krwi określa się także jego ilość i ta ilość informuje między innymi o tym czy płód się prawidłowo rozwija czy też np. obumarł.