Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybek ;p

Podejrzewam u siebie grzybice

Polecane posty

Gość grzybek ;p

Nie wiem co jest. bardzo rzadko swedzy czy piecze, prawie wcale. ale za to widze u siebie jak sie podcieram takie biale zwalkowane cos. jak zlapie w palce to sie rozpuszcza. Co to moze byc i jak to zwalczyc? To grzybica? Nie moge isc do gina bo jestem na wyjezdzie. Ostatnio bralam tabletki na zapalenie pochwy i chyba nic nie pomoglo. Plus jeszcze to, ze mam wlasnie okres. I musze miec tampon, bo zle czulabym sie z podpaska w pracy. czy to zle?

biała wydzielina przypominająca np. twarożek to najczęściej objaw grzybicy, idź do ginekologa jak tylko wrócisz z wyjazdu, grzybice leczy sie na wszystkich frontach (antybiotyk doustnie, krem/maść i globulki dopochwowe) - takie leczenie jest konieczne aby skutecznie sie tego pozbyć póki nie masz możliwości iść do ginekologa możesz łagodzić objawy np. kup w aptece saszetki tantum rosa - to proszek który rozpuszcza sie w wodzie i podmywasz sie nim lub robisz krótką "nasiadówke", podobnie możesz podmyć się roztworem wody z octem, w aptece bez recepty mozna tez kupic globulki z kwasem mlekowym, ale pamietaj że to wszystko tylko póki co dla załagodzenia objawów a jak juz bedziesz mogła iść do lekarza to zrób to jak najszybciej

Gość grzybek ;p
najlepsze jest to ze nie ma mnie w polsce i tutaj w aptekach nie bedzie takiego czegos jak tamtum rosa czy jakichs innych masci ;/

może nie będzie konkretnie tantum rosa, ale inne tego typu rzeczy na pewno są, poproś po prostu farmaceutkę o jakieś globulki np. z nagietkiem, bez recepty, a zamiast tantum rosa podmywaj sie wodą z octem tak jak pisałam dlaczego niby ma nie być w tamtejszych aptekach maści czy globulek łagodzących objawy infekcji? tam kobity nie chorują ? :P

Gość grzybek ;p
po prostu boje sie, ze sie nie dogadam. W kwestii lekow nie znam jezyka ani tym czym operuja. Czy sadzisz, ze jak nic z tym nie zrobie przez miesiac to ma to jakis wplyw na cokolwiek?

oprócz tego, ze beda cie pewnie męczyc objawy to nie wiem prawde mówiąc, ale tak długo nieleczona grzybica moze potem być cięższa do pozbycia sie albo sie rozprzestrzenic dalej... no ja bym mimo wszystko kupiła chociaz ten ocet i poszła do apteki w najprostszych słowach poprosić o globulki lub żel intymny z kwasem mlekowym, nie wiem w jakim kraju jesteś, ale możesz zawsze przetłumaczyć sobie pojedyncze słowa w google tłumacz i nawet na kartce napisać

Gość grzybek ;p
Dziekuje za informacje :)

Gość anka//
Jezeli miałas lub masz grzybice to powinnas zrezygnowac z uzywania tamponów!!!

Gość Hamomille aluvendritis
Odstaw tampony, to dla Twojego dobra. Powinnas zrobic w ogole posiew, ale to jak bedziesz miala mozliwosc. A za granica tez maja takie srodki na pewno jak masc Clotrimazolum czy probiotyki Lacibios femina itp. Wszedzie takie srodki maja ;) Moze nawet bez recepty globulki Clotrimazolum dostaniesz, u nas sa na recepte ale chyba w niektorych krajach sa bez recepty ;) Pozdr!

Gość bez problemu
Nie wiem gdzie jestes za granica a le wiem ze w aptece mozna kupic globilki bez recepty (mieszkam we francji).Nazywaja sie GINOPAVARIL LP wystarczy jedna ktora siedzi 3 dni i po problemie.ja mam to czesto.jestem wyjalowiona przez antybiotyki wiec mi sie czepia.Wiem ze w Polsce tez kiedys byly ale ostatni bylam i pytalam to powiedziano mi ze juz ich nie ma.W Polsce byly drogie.

Gość grzybek ;p
no ciekawe.. ale po prostu nie jestem pewna czy to grzybica. nie mam się czego bać że nawet jak kupie tabletki to nic mi sie nie stanie jesli jej nie mam? moze objawy sa do cszegos innego a nie grzybicy

Gość ja na wyjezdzie
idz do apteki czesto clotrimazolum czyli krem na grzybice jest w tej nazwie tez za granica sposoby naturalne to czeste podmywanie zrezygnowac z tamponu i pic duże ilosci kefiru

Popraw swoją mikroflorę pochwy stosując provag żel, ale myślę że bała grudkowata wydzielina to objaw grzybicy, jeśli masz możliwość to zrób sobie posiew i sama się przekonasz z czym masz do czynienia

Gość agula8
problem w tym że provag żelu czy clotrimazolum może w jej kraju nie być w aptece, a już napewno nie pod tą nazwą. Musisz poprosić kogoś kto zna język żeby poszedł z tobą do apteki i pomógł coś kupić na infekcję pochwy, białe grudki wskazują na grzybicę. W ostateczności możesz robić okłady z jogurtu, czy podmywać się wodą z cytryną, octem itp-to takie metody z bezludnej wyspy. Pewnie nie wyleczą.... ale jeśli nie masz innej opcji..