Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamama przez duze M :D

Witam, czy po zaplodnieiu zdarza sie ze objawy sie ukazuja odrazu?

Polecane posty

Gość mamamamamamama przez duze M :D

Moja tesciowa mówi ze 9 godzin po zaplodnieniu jest odrzut wymiotny. I ze jak go nie mialam to napewno w ciazy nie jestem. Nie zabezpieczamy sie, bo jestem uczulona na praktycznie wszystkie zeczy typu pigulki lub prezerwatywy (prubowalismy wszystkie mozliwe rodzaje) dlatego kochamy sie bez :p Wydaje nam sie ze jednj nocy przekroczylismy granice, no i ze nie wyjal na czas. Oczywiscie nie planujemy dziecka ale jezeli bedzie to sie bardzo bedziemy cieszyc, wiec ogólnie jestemy przygotowani na to. :) Ja zadnych odzutów wymiotnych nie mialam, ale jest jakies 3 dni po tej nocy i jest mi okropnie slabo, jestem caly czas glodna i.t.d. Czy któras z was miala podobnie?

Gość paola ola
odrzut wymiotny to ja mam jak czytam takie brednie:O:O dno:O

Gość no super extra
:O długo nad tym myślałaś?:O

Gość yyyyy???????????
żeczy????

Gość mmmmhmmmm
haha dobre

Gość jk kuwrwr
ja sie zle czulam zle jakis tydzien po zaplodnieniu, bylo mi slabo... ale o tym odrzuciu to pierwsze slysze. Zaloze sie ze twoja tesciowa to baba po 60, gdzie jeszcze w tych latach wlasnie dziewczyna takie brednie opowiadano.

Gość hedgwgs
ale sie usmialam ;d

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
najwczesniejsze objawy 10 dni po mogą byc, a tesciowa to chyba z tych co w ciazy pod drabina nie przechodzi i łańcuszkow na szyi nie nosi bo okrecone pepowiną dziecko by było, i pewnie jeszcze zazarta katoliczka:) co za bzdety, do szkoły niech idzie

Gość jawiemdoskonale
najwcześniejsze objawy mogą się pojawić kilka dni po spodziewanej miesiączce. zakładając że do wytrysku doszło 15 dnia miesiąca, owulacja następuje 16 dnia, plemniczki docierają i konieczne jest zagnieżdżenie się jajeczka które może trwać kilka dni (załóżmy 5) Prawidłowe zagnieżdżenie to 1 dzień zapłodnienia. orgnizm zaczyna produkować hormony m.in gonadotropinę kosmówkową i potrzeba tygodnia od zapłodnienia żeby poziom hormonów był na tyle wysoki żeby udało się go wykryć. żeby gonadotropina przynosiła jakieś skutki na organizm poziom musi być wyższy i następuje silne wydzielanie innych hormonów które dają objawy ciążowe więc nie jest możliwe żeby po 9 dniach czuć cokolwiek

Gość do jawiem doskonale
ty wiesz w teorii my w praktyce, 3 razy byłamw ciazy i w kazdej czułam juz ok 10 dniach po owulce, czyli na 3 dni przed okresem i w tych diach stezenie gonadotropiny jest juz wustarczajace bo zarodek sie zagnieżdził

Gość do jawiem doskonale
zagnieżdzenie nie trwa 5 dni a od 7 do 12 stad niektóre kobiety czuja wczesniej inna póxniej