Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani ta

Kiedy mam dni płodne a kiedy nie?

Polecane posty

Gość Pani ta

Witam, chcialabym się dowiedzieć kiedy mam dni płodne a kiedy nie.. nigdy tego nie wiem:(

o tym uczą w gimnazjum na biologii, a internet roi się od różnych kalendarzyków obliczających - wystarczy wpisać w googole dni płodne wypadają 14 dni przed spodziewaną miesiączką, jak masz regularne cykle, które trwają zawsze mniej więcej tyle samo dni to można to "na oko" mniej więcej obliczyć - cykl trwa od dnia pierwszej miesiączki do dnia poprzedzającego kolejną miesiączkę przykład: pierwszy dzien miesiączki 1 maja, pierwszy dzien kolejnej miesiączki 4 czerwca, taki cykl trwa 34 dni więc odejmując 14 dni owulacja wypadłaby 20 dnia

Gość Pani ta
Rozumiem . czyli jezeli miesiaczka skończyła mi się 3 dni temu znakiem tego mam teraz jeszcze dni nie płodne?

to zależy kiedy sie spodziewasz kolejnej miesiączki, bo przy cyklach bardzo krótkich (20-25 dni) dni płodne wypadają po miesiączce zaraz właśnie, policz to sobie sama bo ja nie wiem kiedy ty masz okresy

Gość Pani ta
mam cykl 30 dniowy ale zazwyczaj się spozniaja o te 2 dni:)

Gość Pani ta
a jaka jest szansa ze w dni nie płodne zajde w ciąże?

Gość zapałka123
Jak zajdziesz w ciążę, to na bank będą dni płodne ;) Cała "zabawa" polega na tym, że nigdy na pewno nie wiesz, w którym momencie (dniu) nowego cyklu wypadnie owulacja.