Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrkoperko

co dac na sam slub ...

Polecane posty

Gość wrkoperko

jaki prezent dac mlodej parze ? Nie mam pomyslu ? Chodzi mi o SAM SLUB W KOSCIELE, bez wesela. Czy 100 zl w koperte i bukiet kwiatow wystarczy ?

Gość Małoszka
Wystarczy. Ja dostawałam od gości zaproszonych na sam ślub albo same kwiaty i życzenia na kartce albo tylko życzenia, rzadko kiedy jeszcze koperty. Także Twój pomysł jest jak najbardziej w porządku.

Gość wrkoperko
dzieki :) a pytanie moze glupie ale czysto techniczne, kwiatki trzymali w kosciele, czy jak wychodziliscie polecieli do samochodow dopiero ? :)

Same zyczenia wystarcza -zapraszajacy i tak sie uciesza z samej obecnosci przeciez

To zależy jak bliską jestes rodziną i czy młodzi w ogóle urządzają jakieś przyjęcie czy nie. Bo jesli np ze względów finansowych nie robią wcale wesela to bliższa rodzina powinna dać taki sam prezent jak gdyby wesele było. W końcu to prezent dla nowożeńców a nie zwrot za miejsce w knajpie.

nie zgadzam sie - rodzina nie ma obowiazku - ani zreszta nikt - dawania prezntu;-)) a to ze sa w trudnosciach fiannsowych tym bardziej siwdaczy przeciwko dawaniu prezentow - bo co nie stac ich na kupno zelazka - to moze rodzinka chociaz z okazji slubu sie zrzuci? to przerzucanie odpowiedzialnosci za wlasne nieudacznictwo mysle ze zyczenia oraz serdeczny uscisk reki wystarcza - nawet od najblizszej rodzinki;-))

Ja nie wiem czy dla was to naprawde takie ważne czy komuś dacie te 500 czy nie :p Przecież tacy zaradni wszyscy jesteście to chyba świadczy tylko o skąpstwie no bo przecież kasy macie na pewno mnóstwo :p

skapstwo - to bardzo dobra cecha wszak;-))

No nie wiem :D Twoje skąpstwo jest dobre dla Ciebie, ale czy cudze skąpstwo jest dla Ciebie tak samo korzystne? ;)

Gość zalezy od...
moim zdaniem to jak chcesz i masz na to pieniadze to daj koperte/zyczenia i kwiatki - wiadomo prawie KAZDE mlode malzenstwo potrzebuje pieniedzy. jesli nie masz to nie musisz NIC dawac - najwazniejsze to podejsc i zlozyc zyczenia i szczerze sie cieszyc :))) - tego nie da sie kupic

Gość kisielek_kisielek
kup posciel