Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8 mnsy to jeszcze nie

PLOD ULOZONY POSLADKOWO ALE LEKARKA POWIEDZIALA, ZE BEDE RODZIC SN

Polecane posty

bo tak jest w panstwowych szpitalach :( Jestem teraz w 38tc i moje dziecko dalej sie nie odwrocilo :( tj moj drugi porod sn , pierwszy poszedl jak z platka. Mysle, ze synek jzu raczej sie nie odroci. Chcialam sobie zalatwiic CC ale po tym jakm mi dzis lekarz powiedzial cene za jaka zgodzi mi sie to zrobic to myslalam, ze z krzesla spadne 2000zl. Boje sie o moej dziecko, porod posladkowy jest bardzo trudny i karzdy mi to mowi... Nie wiem co robic. Moze jest tutaj jakas kobieta ktora rodzila dziecko posladkowo i powie mi co i jak.

idz na konsultacje do innego lekaza w innym szpitalu, na prywatną wizyte

Gość vdnkvfnkjvfkfj
lepiej dać te 2000 zł i nie ryzykować ze dziecku sie cos stanie

bylam juz w aru szpitalach i kazdy lekarz mowi mi to samo " ze pierwszy porod poszedl szybko to drugie dziecko mimo, ze zle ulozone tez moge rodzic sn" :(

Gość troche wyrozumiala......
Za zadne skarby nie godz sie na taki porod,co za glupiego gina masz,takie ulozenie jak najbardziej do cc sie kwalifikuje,musisz koniecznie skonsultowac sie z innym lekarzem.

śmieszne, lekarz sobie życzy 2 koła jak są wskazania do cc. Idź na konsultację do innego lekarza!

Nie mam tej kasy :(

co do konsulatacji to kazdy lekarz mi mowi to samo jak wyzej napisalam. Dodaja jeszcze ze w czasie takiego porodu jesli bedzie zagrozenie dla dziecka to od razu robia CC. I nie ma tak ze ja sobie chce cc i mi bede robic tylko musi zaistniec taka potrzeba w czasie porodu.

Gość vdnkvfnkjvfkfj
ja bym wziela nawet kredyt zeby bylo cc ale idz do innego lekarza

Gość vdnkvfnkjvfkfj
ja bym sie bala ze dziecko mi sie udusi

tak mi teraz przyszło na myśl: na wizycie powiedz żeby lekarz ci napisał, że odmawia wykonania CC bo nie widzi wskazania, a połoeżnie pośladkowe nie jest do tego powodem. Powiedz, że chcesz mieć takie pismo tak "na wszelki wypadek".

Gość mnie też mówili że ułożenie
pośladkowe nie jest wskazaniem, miałam rodzić sn ale dziecku spadało tętno i zrobili cc. Moja szwagierka tak rodziła drugie dziecko. W moim mieście też nie robią z tego powodu cc

jedna moja sasiadka tak rodzila syna i bylo ok ale mowila, ze porod byl dlugi , trudny i bolesny. Chce wynajac polozna ale czy to cos da... :O

wezwijci e lekarza, a myslisz, ze on bedzie mi chcial cos takiego napisac??? A jak zapyta mnie po co mi cos takiego ?

hm...jak zapyta po co to powiedz, że "w razie czego" będziesz miała potwierdzenie, że Ci odmówiono zrobienia CC mimo, że nalegałaś i nie czułaś się na siłach na poród sn przy położeniu pośladkowym. no nie wiem, tak mi przyszło do głowy.

Szczerze? MOim zdaniem troche panikujesz. Po pierwsze to faktycznie nie jest wskazaniem do CC, szczegolnie przy drugim porodzie. Porod moze byc faktycznie troche dluzszy ale mozna dac rade. Bedziesz na pewno caly czas podlaczona do ktg i nikt nie pozwoli dziecku sie udusic. Jesli tetno choc troche spadnie to od razu robia bez laski cesarke-za darmo. A sprobowac rodzic naturalnie warto. Po drugie dziecko moze sie odwrocic nawet na kilka godzin przed porodem, wiec zawsze jest szansa. A moze znajdzie sie lekarz czy polozna, ktorzy sprobuja obrocic dziecko... 2000zl to sporo kasy i w tym przypadku wydanej troche bez sensu. MOze jeszcze zastanawialabym sie przy pierwszym porodzie ale przy drugim sa duze szanse ze urodzisz normalnie, bez przezyc. Powodzenia

On Ci to musi napisać. To jego obowiązek. Nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Lekarze nie chcą tego robić bo boją się odpowiedzialności.

Gość Gosiaczkowo
byłam w podobnej sytuacji tzn. synek obrócił się około 37-38tc. Ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc tylko w przypadku pierworódek. To było moje drugie dziecko i o wszystko się dopytywałam. Miałam być podłączona do ktg przez cały poród w każdej chwili mieli być gotowi do cc. Przyznam, że ja chciałam sn, więc nie było to dla mnie problemem. W 36tc był jeszcze ułożony pośladkowo, ale wykonywałam zalecane ćwiczenia i na usg w 38tc już był obrócony

tutaj znalazl;am temat na kafe o porodzie posladkowym i nawet wpisy nie sa takie zle ;) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3441791 iftar, piszesz, ze musi mi to napisac... ale jak mnie zbedzie i nie napisze mi tego to co ja mu zrobie przeciez go sila nie naklonie do tego. gosiaczkowo, a jakie to cwiczenia ?

robilam teraz te cwiczenia- maz czytal a ja na podlodze na kocu cwiczylam . Ale tak mnie w boku rozbolalo, ze nie moglam sie sama podniesc :P

Gość mamamam26
współczuje - mój był pośladkowo i mialam cc w 38 tc zaplanowaną - nie bylo mowy o sn

Gość cfcevfvwbwb
czasami w trakcie porodu dziecko moze sie odwrocic

Gość kolezanka rodziła
drugie dziecko posladkowo- mała ledwo odratowali dostała tylko 2pkt w skali apgar, nie wspomne o samej rodzacej jaka była ponacinana ja bym nie ryzykowała

Gość mamamama26
szukaj innego szpitala - nawet w innym mieście - podzwoń i popytaj - masz taki wiek ciązy ze myśle że znajdziesz taki gdzie ci od ręki zaraz zrobią cc

Gość niezłe macie wiadro
obleśne jesteście jak dajecie sobie z cipska zrobić takie pobojowisko :o

Gość Ja bym .....
nie zaryzykowala tu chodzi o zdrowie i zycie Twojego dziecka masz 50/50 sznas ze wszystko pojdzie dobrze. Jedz do innego szpotala albo innego lekarza.

Gość 2000?
A za co ja pytam? Jak ja byłam rodzic to w szpitalu widziałam cennik tam cesarka na życzenie była wyceniona na 600zł łącznie ze znieczuleniem. Gdzie ty się leczysz?