Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia

podejrzewam ciąże

Polecane posty

Gość zapałka123
Hm, no to nie pocieszę cię chyba, ale... nawet na podstawie obserwacji można się pomylić. Na pewno owulację można stwierdzić właśnie na podstawie ciąży ;) i monitoringu cyklu u gina.

Gość kasiunia
zobaczymy jutro zobie test ;/ i wszystko sie okaze

Gość zapałka123
Mówię ci: nie denerwuj się na zapas, chociaż łatwo mówić, wiem... A pozytywny test powinien wyjść nawet z późniejszego moczu niż poranny.

Gość kasiunia
dzięki za rady zapałka123

Gość zapałka123
Nie ma sprawy. Mogę - pomogę. Daj znać jutro, niezależnie od wyniku. Sprawdzę, co zmajstrowaliście ;)

Gość kasiunia
jak zrobie test to wieczorkiem napisze co i jak.

Gość kasiunia
i zobaqczyłam dwie kreski na teście ;/ i teraz co mam robić dalej?

Gość ciociadobrarada0022
żyć dalej... Ja miałam 19 lat jak zaszłam w ciąże a teraz mam 2 wspaniałych synów i cudownego męża. Jak zobaczyłam 2 kreski na teście to mało nie zemdlałam, myślałam że rodzice mnie zabiją... A teraz nie potrafię sobię wyobrazić innego życia. Mam 22 lata cudownego męża i 2 wspaniałych synów (rok po roku)

Gość zapałka123
kasiunia, idź na betę jutro do laboratorium Do ginekologa od razu nie leć. Kurczę, nie wiem, co powiedzieć... W każdym razie nie obwiniaj się, daj sobie czas na wszystko. Przeczytałam na jakiejś ciązowej stronce, że niezależnie od wszystkiego, ciąża trwa 40 tygodni i się kończy ;) Także jak mnie łapie jakis kryzys, to tak myślę, no ale ja "Szok testowy" mam już prawie miesiąc za sobą.

Gość ciociadobrarada0022
Dodam jeszcze że byliśmy w podobnej sytuacji ja zaczynałam studia a narzeczony (wtedy) nową pracę. Było ciężko ale daliśmy rade. Wiele małżeństw tak zaczyna i tworzą wspaniałe rodziny. Studiów co prawda nie skończyłam ale cieszę się z tego bo teraz (3 lata później) mam własną firmę która zaczyna się rozwijać :) Moje dzieci są zdrowe a ja szczęśliwa.

Gość ...julcia...;
Kochana dziecko to cud! Poradzicie sobie:) Porozmawiaj z chłopakiem a potem z rodzicami... I jak dasz radę to opisuj całą sytuację na tym wątku - innym dziewczynom w podobnej sytuacji będzie łatwiej:) Mieszkasz z rodzicami czy z chłopakiem? Jak stoją finansowo Twoi rodzice, Twój chłopak?

Gość kasiunia
jakos musimy sobie poradzić, ja mam jeszcze dwa lata szkoły i pasuje jakoś skończyć :/

Gość zapałka123
Oj, cud albo nie cud, zależy od sytuacji. A raczej trudno piać z zachwytu nad pozytywnym testem, kiedy ciąża trafia się w takiej, a nie innej sytuacji i trzeba planować wiele spraw, o których człowiek nie miał zielonego pojęcia.

Gość kasiunia
oboje rodzice pracują, chłopak też pracuje, mieszkam z rodzicami, rodzice są dość rygorystyczni więc bedzie trudno ;/

Gość zapałka123
kasiunia, podejmuj decyzje też z myślą o sobie, a nie że ktoś ci coś każe, np. ślub, czy mieszkanie z chłopakiem

Gość ...julcia...;
Oczywiście! Nie bierz np ślubu, bo rodzice Ci tak powiedzą... To Twoje życie i teraz będziesz musiała je dzielić ze swoim potomkiem:) A jak układa się między Tobą i chłopakiem? Ile czasu jesteście razem?

Gość kasiunia
ślub nie wchodzi na razie w gre,musze jakos to wszystko ogarnąć

Gość zapałka123
No i bardzo dobrze. Slub, "bo wpadka", a później kto za was życie przeżyje?

Gość kasiunia
z chlopakim jestemy rok i nam się dobrze układa, powiedziałambym że nawet bardzo dobrze :) moge na niego liczyc w każdej sytuacji

Gość ...julcia...;
Obyś i teraz mogła na niego liczyć:) Kiedy mu powiesz o ciąży? Dopiero jak się upewnisz u lekarza czy już teraz?:)

Gość zapałka123
A pozytywny test to co niby wskazuje?

Gość kasiunia
jutro bede z nim rozmawiać, bedziemy musieli się zastanowić co zrobimy dalej

Gość kasiunia
ale pytanie:) heh:) dwie kreski

Gość zapałka123
Komentarz był do julci, bo do stwierdzenia ciązy nie jest potrzebny ci ginekolog, skoro masz pozytywny test.

Gość kasiunia
do lekarza planuje iść w przyszłym tygodniu jak ogarne wszystko

Gość a yt?ddda
Kasiunia - takie "wpadki" się zdarzają:) Inaczej na to popatrzysz jak już zobaczysz swoje maleństwo na usg:)

Gość kukurrrrykuu
I jak? Rozmawiałaś z chłopakiem i rodzicami?

Gość zapałka123
Bez przesady, ja swoje "maleństwo" widzialam już 2 razy i jakoś nie ryczałam z euforii.

Gość Ewa52765
Dziewczyny moja sytuacja wygląda tak. Średni cykl wynosi 33 dni, mój @ zwykle trwa 7-8 dni. I są to bardzo bolesne miesiączki przez moją wąskość pochwy. Zazwyczaj mam silną biegunkę i wymioty :c . Podejrzewałam, że jestem w ciąży bo brałam pod uwagę taką możliwość, kochałam się z narzeczonym w dzień owulacji trochę przerywanym troche z zabezpieczeniem prezerwatywą .Ostatnio bardzo bolały mnie piersi z resztą (jak przed każdym @) jednak chciałam poczekać do dnia miesiączki, żeby zrobić test ciążowy jednak @ przyszedł 5 dni za wcześnie. Nie mam żadnego bólu brzucha, badam temperaturę pochwy która jest dziwna bo rośnie.. dziś 37,7. Jednak mam problem z wypróżnianiem się. A gdy wczoraj ścisnęłam sutki to były jakieś kropelki płynu (zrobiłam to bo dziewczyny pisały, że tak miały i ja chciałam to sprawdzić no i też tak mam). Co zrobić ? Poczekać aż krwawienie ustanie i zrobić test ? Czy od razu wykonać ? Wygląda jak by miał się kończyć powoli ? Dziś 2 dzień okresu.