Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malamimalami

dieta 10dniowa od 11.07.2011

Polecane posty

hej od dzisiaj zaczynam dietę 10 dniową. troszkę trzeba zrzucić kilogramów, mam nadzieję że ktoś sie przyłączy. będę tutaj codziennie opisywać swoje poczynania. pozdrawiam gorąco. kiedyś juz schudlam na tej diecie z 68kg na 61. a więc zaczynam.

waga spadła, wiem ze to tylko woda, ale to motywuje. wczoraj 6 godzin pracowalam na ogrodzie i 1,4kg mniej:)

Witam :) a cóż to za dietka ??:D Ja od dziś myślalam o kopenhaskiej Miesiąc byłam na diecie amerykańskiej zgubilam tylko jakieś 2 kg :/ Mam 162cm wzrostu 64,3 wagi :) Cel; 50kg :) Do końca wakacji:) Musi sie udać ! :)

Hejka! Witam; postanowiłam od wczoraj podietkować, ale nie ustaliłam żadnego planu, tak więc wczorajszy dzień był następujący : 2 razy kawa z mlekiem, herbata zielona, dużo wody niegazowanej, a o 21 nie wytrzymałam i zjadłam indyka w galarecie trzy plastry grubsze z octem. Poszłam spać, ale za pół godziny wstałam do łazienki i przechodząc przez kuchnię chwyciłam 1,5 naleśnika z dżemem, masakra. Dziś narazie tylko kawa i postanowienie zacząć od nowa. Kochana, a jaki jest Twój plan?

Ja dziś puki co kawa z mlekiem bez cukru :) Własnie robie sobie drugą :) Kupiłam zgrzewkę wody mineralnej O 11 2 ugotowane jajka bez soli + trochę brokuła i jeden pomidor :) tak o 17 gotowany filet z kurczaka bez soli z odrobina curry i sałata z olejem i cytryna :) i woda woda woda ewentualne czerwone wino :) A wy macie jakieś pomysly ??

Samantha, kiedyś wytrzymałam na tej diecie tydzień i spadło mi 4,5 kg. ale szybko wróciłam do normy z powodu oczywiście łakomstwa i obżarstwa.Natomiast kopenhaska mi nie odpowiada ponieważ też próbowałam i mam dość szpinaku. Bardziej lubię diety właśnie jak koleżanka wyżej 10dniowe, białkowe, kefirowe, jogurtowe i nie wymagające przygotowań i komplikacji, łatwych w zastosowaniu. Jestem leniwa, ćwiczyć też mi się nie chce. Wiem, że jak zaczynam dietkować to waga szybko i ładnie spada, ale zazwyczaj stosuję diety niezdrowe, dające szybki efekt, i szybko je kończę bo nie wytrzymuję, lubię jeść i to mój problem. Za mało silnej woli.

Malami, a ile zajęło ci zrzucenie tych 7 kg, i czy stosowałaś tę dietę rygorystycznie?

witajcie dziewczyny, ja tez mam strasznie malo silnej woli ale tym razem sie zaparłam. mam nadzieje ze nie polegnę. moj cel to 54-55kg, wiec troche do zrzucania jest:)

ja tez jestem leniem i nie chce mi się ćwiczyc, wiem ze nie zdrowe sa te diety, wczesniej tez lubialam sobie duzo i tlusto zjesc, ale przeraziłam sie ze bede tłusciochem dlatego postanowiłam sobie ze do końca wakacji musze zrzucic przynajmniej 10 kg :) jesli uda mi się to zrobić zmienie swój styl zycia, bede starac sie gotowac zdrowe potrawy i jeść zdecydowanie mniej :) puki co zaczynam tą kopenhaską, tylko zamiast szpinaku jem brokułki :) Zobaczymy czy uda mi sie :) Jesli nie pomyśle nad inna :) Chyba ze macie jakies inne sprawdzone diety to moze sie skusze, dzis pierwszy dzień więc jeszcze moge zmienic jadlospis :)

lavazia zrzucenie tych 7kg zajęło mi dokladnie 12 dni. wiem, rygorystycznie brzmi ale wtedy sie zawzielam i zaden kilogram nie wrocil:) no moze 1:) teraz tez bym chciala 7kg stracić, a diete stosowałam ta co teraz.

lavazia zrzucenie tych 7kg zajęło mi dokladnie 12 dni. wiem, rygorystycznie brzmi ale wtedy sie zawzielam i zaden kilogram nie wrocil:) no moze 1:) teraz tez bym chciala 7kg stracić, a diete stosowałam ta co teraz.

Ja też muszę się zawziąć porządnie, tym bardziej, że mam teraz urlop i postanowiłam, że jak wrócę do pracy po urlopie zobaczę zazdrosne spojrzenia koleżanek, które powiedzą, że fantastycznie wyglądam, wypoczęta i zrelaksowana. Mój plan to zrzucić parę kilo, zmienić fryzurkę, zadbać bardziej o cerę, wykonam parę zabiegów domowych typu maseczki na twarz, ciało, i włosy - piękny wygląd i dobre samopoczucie bardzo motywują. I codzienny spacer dla relaksu. Mam mało czasu bo tylko dwa tygodnie. Ale podołam , myślę że jakieś minus 6 - 7 kg uda mi się zrzucić i zyskam na wyglądzie, zdrowiu i przede wszystkim doskonałym samopoczuciu.

Samantha jak przeczytałam,że zamierzasz zrzucić 10 kg w ciągu wakacji, a ja 6-7 w ciągu 2 tygodni, to się przeraźiłam, że porywam się z motyką na księżyc, ale jak Ty Malami napisałaś że spadło tobie 7 kg w ciągu 12 dni to zrobiło mi się lepiej, choć też wiem ,że brzmi to niemądrze i rygorystycznie, ale w ciągu 2 tygodni inaczej się nie da.

no wlasnie tą 10dniową. 1 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda 2 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda 3 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień 4 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień 5 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach 6 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach 7 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień 8 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień 9 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach 10 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach i oczywiście pijemy dużo wody!!!

Moja dieta na pewno będzie rygorystyczna, niezdrowa i w małych ilościach. Dozwolone produkty, po których wiem, że osiągnę efekt to : kawa z mlekiem, herbata zielona, woda niegazowana, jogurty, kefir, serek wiejski, twarożek, chude wędliny - drobiowe najlepiej, jajko tylko gotowane z chrzanem lub musztardą, ryba chuda typu tuńczyk w sosie własnym lub filet pieczony w folii z przyprawami, filet drobiowy też z folii. I oczywiście warzywa.

lavazia ja bym chciała tak samo jak Ty tyyle zrzucić i jak dla mnie była by rewelacje ja chce zrzucic 15 kg do września czyli zostalo mi połtora miesiaca :) 10 to tez bedzie super :) Ale wole nastawic sie ze zwale mniej zeby nie byc rozczarowana pozniej :)

ja dzisiaj po pracy bede myła okna wiec znowu troche ruchu bedzie ale tak ogolnie sportu to nie uprawiam bo najzwyczajniej nie mam na to czasu i chęci:( nie powiem czasem pojezdze na rowerze w sezonie albo duzo spaceruje z córką i to by bylo tyle:)

Powodzenia dziewczyny, wpisujcie jak wam idzie,Malami Twoja dieta jest podobna do moich zamierzeń, trzymajmy się. Samantha, wierzę w to, że jeśli wytrwamy przy swoich postanowieniach, to damy radę, ale wszystkie wiemy, że będzie to trudne i będą wpadki. Potrzebna nam ciągła motywacja więc się wspierajmy, bo mi bardzo zależy na tym, żeby w końcu być zadowolonym ze swojego wyglądu.

moja motywacją jest to ze wracam do kraju i chce dobrze wyglądać :) Przenoszę sie do nowego miasta i chce zacząć z sliczną figurką :)) Ja zabieram się za porządki :) Piszcie jak u was :)

tak tak, wsparcie jest bardzo wazne:) a wiec wpadamy tui sie motywujemy nawzajem:) a z jakich czesci polski jestescie?? ja śląsk

Ja pochodzę z Mazur, pięknie, malownicze krajobrazy i wakacyjnie. Wypiłam kawkę, idę się trochę ogarnąć, a potem posiłek czyli jogrcik mały truskawkowy, pycha.

hej :) moge sie do was przylaczyc? za tydzien wyjezdzam na wczasy do Chorwacji i chcialabym troszke zrzucic, planuje jakies 5 kg. Nie mam specjalnie planu konkretnej diety, staram sie po prostu ograniczyc weglowodany i jesc jak najwiecej bialka :) Chetnie sprobowalabym tej diety 10 dniowej, jednak u mnie w domu to niemozliwe :D