Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamammaaaa adddaaa

czy moja córka dobrze je?? ma 11miesiecy

Polecane posty

Gość mamamamammaaaa adddaaa

mnoja corka je tak: o 7;30 mleko modyfikow 120ml z kaszką 4lyzki kaszki je to łyzeczka o 9;30 usypia wiec przez zasnieciem 120-150ml mleka 13 obiadek caly duzy sloiczek' ok. 15 deserek owocowy lub biszkop[ty z owocami ok 17 je cale danio lub dwa male danonki o 19;30-20 przed zasnieciem pije 150ml mleka ona ma 11miesiecy, nie chce jesc wiecej probowalam jej dawac chlebek bulke rogalika maskanego ale nie ma zeba zadnego, troche poskubie i wypluwa. je tez chrupki kukurydziane biszkopty i herbatniki w cuiagu dnia wypija ok16oml soku

Gość TakaSobieMama
Po pierwsze 6 posilkow dziennie to za duzo... a po drugie niepotrzebnie daljes dziecku to swinstwo pt. danonki i danio :O.... No i zamiast soku dawaj jej do picia wode.

Gość jjjolkkjjh
obciazasz dziecku nerki danonkami----masakra!!!!!!!!!!!!!!

Gość królewna na zaiarnku grochu
ja bym zastąpiła wieczorne mleko kaszką jakąś , w ciągu dnia woda zamiast soku. jeśli wydaje ci się że jje mało nie dawaj jej chrupek biszkoptów i herbatników, tym si zapycha precież. no i ja już nie daje danonków. kiedyś dawałam ale za dużo złego się naczytałam, teraz tylko jogurt naturalny czy grecki - oczywiście dodaje różne owoce bądź orzechy dla urozmaicenia

6 posiłków to wcale nie za dużo. mój mały też tyle jje. skoro potzrebuje i chętnie zjada nie widze powodu żeby mu ograniczać

Gość no co ty co ty
danio i danonki wywal. Mnóstwo cukru i tyle.

Gość Bez przesady.......
Wcale jezeli chodzi o ten sok jedna porcja na dzien nie zaszkodzi tylko wybieraj te przecierowe bez cukru. Moja pediatra zalecila jeden raz dziennie sok ze wzgledu na to ze moja nie za bardzo lubi owoce wiec chcoiaz tak dostarcze jej witanim . Moim zdaniem wystarczy jej mleko na dobraoc po co ładowac w nia kaszke. Teraz matki mają pierdolca na punkcie tych kaszek, kaszka na sniadanie, kaszka na dobranoc a to sam cukier. Twoja corka wcale malo nie je dla porownania moja je tez 11 miesiecy: 6 - 120 ml mleka 8- troche bakusia zowocami teraz sezonowaymi dorzucam jej maliny, brzoswinie banana albo ok 100 ml kisielku wlasnej roboty na bobofrucie ze swiezymi malinami. 9:30 idzie na drzemke i je butle 240ml 13 obiadek zje troche pulpeta, ziemniaczkow, brokolow, marchewki czy pieczonej rybki, ze sloiczkow jada tylko rybe i to maly sloczek czyli 125 ledwo zje. albo jajecznice z pomidorkiem i koperkiem 14:30 druga drzemka i 240 ml 17:30 daje owoc a jak nie chce to daje 120-150 ml soku przecierowego albo kanapeczke z szynka i ogorkiem/pomidorkiem. 20-20:30 mleko 280-300 ml takze masz prownanie moja je duzo mleka za to Twoja zje caly duzy sloiczek obiadku a moja ledwo mały.

Gość Bez przesady.......
danonki, serki mnostwo cukru a kaszki to co? widzialyscie sklad? to samo cukier nie da sie uniknąc cukru ale trzeba zachowac umiar jak zje troche tego serka nic mu nie bedzie.

zaproponwalam kaszke na noc zamiast mleka bo nasz pediatra twierdzi że mleko dla rocznego diecka to już nie posiłek ale dodatek(do popicia czegoś) że kolacja powinna być bardziej sycąca. kaszka jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego i nie ma w niej tylu dodatków co w danonkach na przykład. nie nic sie nie stanie jak sie da danonka ale zrozumcie i uszanujcie że niektóre mamy nie dają i nie ma czego się czepiać

Gość mamama26
hmmm jak jej tyle starczy to niech tyle je ale 120 to troche mało... i to samo mleko dwa razy- popatrz na schemat żywienia dzieci - ja mam synka za tydzień kończy 9 m-cy i je 6:30 - 180 ml mleko plus kaszka zbożowa 9:30 - 210 ml mleko plus kaszka ryżowa 12:30 - obiadek 190 - 220 ml plus poł żółtka 15:30 - deserek 125 - 190 gr 18:00 - 200 ml sinlak plus 60 ml owoców i podaje ml wody a nie gotowego mleka pije tylko wode - a je w międzyczasie chrupki, biszkopty, chlebek owoce typu banany, brzoswinie tak po kawałeczku no i jak my jemy obiad to jakiegoś ziemniaczka, kalafiora itd też po troszku wcina.. a waży 8800 więc jest szczuplutki

Gość Bez przesady.......
Jezeli dziecko przybiera prawidlowo na wadze to nie trzeba pchac w niego kaszki i pierwsze slysze zeby mleko dla rocznego dziecka to za mało? W dlaszym ciagu dla takiego dziecka blisko 75 % posilkow to mleko i to jest jak najbardziej prawodlowe.

Gość Bez przesady.......
schemat to tylko .....wlasnie SCHEMAT kazde dziecko jest inne tak samo jak z doroslym jeden rano jest glodny i zje duzo inny nie je sniadan bo rano nic nie moze przełknąc widocznie dzieci tez tak mają jedne jedza rano 120 jak moje i autorki inne obalają 300ml bo sa glodne. Nie ma co porownywac grunt zeby przybieralo na wadze oczywsicie z uwzlednieniem tego ze w tym okrsie dzieci czesto traca swoje urocze policzki bo ruszaja sie jak szalone, raczkuja ucza sie chodzic non stop w ruchu

Gość mała anka
kaszka jest też posiłkiem mlecznym jakby niektórzy nie wiedzieli

Gość czy znacie taki przypadek
dodam że kaszka me też swoje wartości odżywcze.. i fajnie masz jak dziecko wypija 150 ml samego mleka i śpi po tym do rana??

Gość Rajanelle
O matko,siedzę i kwiczę, znów stado rozkrzyczanych przeciwniczek danonków. Danonek ??? Masakra, no normalnie jak by arszenik dała conajmniej,m opanujcie się kobiety, dziecko nie dostanie ataku wścieklizny od danonka czy szczypty cukru.

Gość mamusia srusia pierdusia
MOim zdaiem dajecie dzieciom za czesto posilki i za duzo mleka. 5-6 posilkow dizennie plus ejszce przegryzki, wychodzi na to ze wasze dzieci przez caly dzien cos ciamkaja. Ja Mojej corc e po raku dawalm tak: rano 250 mleka , czasem dosypywalam kaszki. Drugie sniadanie ( jak butle wypila kolo 8-9 to w ogole drugiego snbiadania nie podawalam) : chleb z maslem lub suchy, lub biszkopt. ok 12-13 obiad: warzywa z miesem, lub zupa z miesem, plus owoce ( w kawalkach lub mus) albo jogurt z owocami. ok 16 podwie czorek: jogurt naturalny, biszkopt, owoc, 19 kolacja: kanapka, zupa, generalnie, to co rodzice. 180 ml mleka/ kaszki przed snem ( jesli chciala, jak zjadla wiecej na kolacje to mleka pic nie chciala. Do picia woda. Sok owocowy tylko w porze podwieczorku. zadnych dodatkowych przegryzek. Zaleta mojego systemu: dizecko ma regularne pory posilkow i o rtych porach jest glodne i nie grymasi przy jedzeniu. a ja wiem, ze zjada pelnowartosciowe posilki.