Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojonaaaa

Wpadka? Ciaza? Tabletka do 72h po?

Polecane posty

Gość Zaniepokojonaaaa

Hej. Doszlo do stosunku miedzy mna a moim chlopakiem w sobote w nocy nie doszedl we mnie jednak cos wyplynelo gdy go wyciagnal po czym ponownie wszedl we mnie. Uwazam ze to bylo glupie jednak za pozno na takie gadanie. Wg mnie dni plodnych jeszcze nie mam. Jaka jest mozliwosc ze moglo dojsc do wpadki? Nie moge dostac sie do zadnego ginekologa w miescie bo juz brak miejsc wiec tabletka do 72h po odpada;/

Gość PixieLott123
Taką tabletkę może Ci przepisać nawet internista, tylko musisz trafić na fajnego lekarza, oni dobrze wiedzą , że powinni to pisać ale nie chcą przykładać ręki

Gość Zaniepokojonaaaa
Wlasnie moi lekarze nie sa ku temu przychylni, a na dodatek nie chca zapisywac do innego lekarza niz do tego do ktorego powinno sie chodzic;/ A swojej cudownej pani doktor pytalam i nie wypisze.

Gość PixieLott123
To właśnie tak jest z nimi wiem, pracuję w Poradni Lekarskiej, mogą to przepisać ale nie chcą. najlepiej się zaczepić gdzieś do gina.

Gość Zaniepokojonaaaa
Uff na szczescie udalo mi sie wcisnac juz na chama prywatnie do ginekologa potem tylko jeszcze znalezc w aptece tabletke;/

Gość Michał Zaradny
Witam Zgadza się, nie zawsze dostęp do pożądanego lekarza jest łatwy. Dlatego na stronie http://wpadka.pl/znajdz-lekarza, w przypadku kolejnych problemów bez problemu odszukasz kontakt do najbliższego sobie lekarza. Znajdziesz tam również potrzebną sobie na teraz aptekę. Pozdrawiam ---- eRzecznik serwisu http://wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź http://wpadka.pl/konkurs

Gość Zaniepokojonaaaa
Do zona-swojego-meza: Nie zgadywalam tylko wyliczalam ale 100% pewnosci miec nie moglam. To po pierwsze. A po drugie nie rozumiem o co chodzi Ci z koncowka Twojej wypowiedzi? Wyraznie napisalam ze tabletka do 72 godzin po odpada bo nie moglam dostac sie do zadnego lekarza wiec nie rozumiem tej wg mnie zlosliwej wypowiedzi.

Gość GarbatyAniol
No własnie w takiej sytuacji jak Michał pisał przydatna jest ta strona na wpadka.pl, tam wyszukujesz lekarzy z rejonu, znajdzie się na pewno paru, oni nie domówia wypisania Escapelle. Swoja drogą dobrze ze jest coś takiego.

"tego sie nie zgaduje a wylicza :)" Tego się nie wylicza tylko stwierdza na podstawie obserwacji.

"po 72h? myslisz ze sa i po 2tyg ?" Oczywiście, że są. 😴 Mifepriston+Mizoprostol.

Gość paprocek
kwestia tylko taka, że są to już tabletki poronne i nielegalne w polsce... Ale może niektórym to nie przeszkadza i zamiast obudzić się w miarę wcześnie, kiedy jest jeszcze czas na Escapelle, wolą fundować sobie taki horror...

Gość To nie działa.....
Zaszlam w ciaze po zażyciu escapelle :-)

Gość Szalonaax3333333
hahaha .! jak.?!

Gość To nie działa.....
Na serio... Wzielam ja po ok. 38 godz i jestem w ciazy:-)

Gość kurka siwa
troche ciezko w uwierzyc bo nie znamosoby u której escapelle nie zadziałało, moze pomyliłac z witamina c ?:P

Gość To nie działa....
Nie pomylilam:-)

Gość bxfbf
bo tabletki 72h po powinny być sprzedawane bez recepty lub na receptę bez daty ważności aby kobieta miała taką na wszelki wypadek.

Gość ChlopekRoztropek
Dostep do tabletek jest latwy, lekarz Ci zawsze przepisze praktycznie. Takich lekarzy mozesz znalezc na stronie www.wpadka.pl

Gość kurka siwa
szczerze, pierwszy raz sie spotykam ze escapelle nie działa. Moze jakas przeterminowana tabletka była albo moze jakies niepewne zrodło. Z tego co wiem do 60h skutecznosci niemal 100%

Gość fatifatii
Nic nie daje 100% pewności :) Nawet w pierwszych 12h skuteczność Escapelle wynosi 98%. Ja z ciążami po Escapelle się spotkałam, jednak oczywiście są to bardzo nieliczne przypadki, którymi nie należy się sugerować. Co do wpadka.pl - dzięki bogu że odkryłam w porę ten serwis - lista lekarzy uratowała mi życie (jeśli można tak powiedzieć o zapobiegnięciu ciąży)

WItam Oczywiście tabletka po nie jest również 100 % zabezpieczeniem. Ale tak naprwdę żadne metody antykoncepcji nie są. To wszystko jest również zależne od organizumu kobiety oraz mężczyzny. Ale w sytuacji kiedy już "nie ma się innego wyjścia" a ciąża nie jest "na rękę" to pozostaje tylko jedno wyjście. Ale trzeba oczywiście szybko działać. Ma się na to tylko 72 godziny. Im wcześniej tym większa pewność.

Gość gość
Witam. dnia 2.08 wziełam escapelle po 32 godzinach od stosunku (pekla gumka) Mam już 2 całkiem sporych dzieci dlatego poleciałam po tabletkę. Dnia 17.08 zrobiłam test ciążowy-pozytywny, nastepnie test z krwi beta 481, teraz jestem juz po wizytach u lekarza, z karta ciązy w kieszeni i z terminem ciąży na 20.04. Też nie wierzyłam ze może nie zadziałać, a jednak... Pozdrawiam :)

Gość gość
Witam. Ostatni okres miałam 1sierpnia powinnam dostać teraz 28ale nie dostałam. Z chłopakiem w dni płodne kochałam się w gumce a w dni nie płodne bez gumki ale nie dokońca we mnie. Cykle miałam zwsze regularne jak w zegarku co 28dni. Od maja cos mi się z okresami poprzestawiało gdyż kiedyś miałam bardzo obfite a teraz takie skąpe ale ze skrzepami i trwające min5dni do 6. Dodam że teraz podjełam wyzwanie rzucenia palenia i brałam desmoxan z całej paczki dziennie paliłam do 3dziennie. Pierwszy test zrobiłam 29sierpnia po południu-negatywny, a drugi wczoraj tak koło 10rano-negatywny. Pobolewa mnie brzuch jak na okmres i mam wrażliwe piersi tak jak przed okresem. Śluz mam taki biały ale jest go bardzo mało. Czy myślicie że to może być ciąża???Pomocy:)