Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOJOK79090

jestem w szoku!!!!!moja kuzynka usunela dziecko w 22 tyg w uk

Polecane posty

Gość prowoi tyleee
[zgłoś do usunięcia] kasza23 niestety w UK na tym etapie mozna jeszcze dokonac aborcji, osobiscie znam dziewczyne ktora usunela w 23+ tyg ciazy (miala wywolywany porod) ALE jej dziecko bylo bardzo chore, nie mialo mozgu, czesci kregosluga, niektore narzady nie byly zamkniete i cos tam jeszcze bylo dodatkowego w stylu ze nie przezyloby nawet do dnia porodu. Nie pytajcie jaki to by dramat dla tej mlodej kobiety, miala juz 2 dzieci i chcieli z partnerem aby ich rodzina byla juz pelna (chcieli miec 3 dzieci).Ale sytuacja przedstawiona tutaj przez autorke jest nie do pomyslenia dokladnie tak mozna usuwac w UK do tak poznego terminu ale tylko jak sa ku temu powody!!! O tym walsnie mowie Nikt nie usuwa zdrowego plodu w tak poznym czasie bo matka ma takie zyczenie!

Gość Mnie się to w głowie nie...
Zresztą nie interesuje mnie jak się to odbywa. Czasem im człowiek wie mniej, tym jest zdrowszy. Zdenerwowałam się tylko, bo dla mnie jest to tak okrutne, że aż niewyobrażalne. Jestem w 35 tyg.ciąży i pamiętam jak cieszyłam się kiedy maluszek skończył 22 tydz. Wiedziałam że "jakby co" to może go uratują. I jeszcze jedno- co to za jakieś popierdolone, nienormalne, średniowieczne argumenty typu: "w brzuchu ma już duszę", "przed porodem nie ma duszy", "duszę ma po urodzeniu" itd. Pojebało się wam w głowach? Czy ma duszę czy też jej nie ma, jedno jest pewne- ODCZUWA BÓL! Aborcja powinna być całkowicie zakazana! Jestem osobą niewierzącą, ale jestem przeciwko aborcji. To zbrodnia, najgorsza bo dokonana na własnym, bezbronnym dziecku! Kim będziemy, jeśli zezwolimy na takie praktyki?

Gość siri
Do autorki: jak tak się przejmujesz to się pomódl za tę kuzynkę i tyle co możesz zrobić....Jak ktoś ma wypaczone sumienie to nic nie poradzisz...Ty pilnuj Siebie bo świata nie zmienisz...