Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cartedooor

zawartosc alkoholu w lodach-help!!!

Polecane posty

Gość cartedooor

kupiłam carte dor , a tam napisane, ze zawartosc 0,2 % alkoholu . Co to znaczy? ze na całe 450 ml jest tyle procentowo? czy takie stęzenie (moc) alkoholu w nich???

Gość to oznacza że musisz
pochłonąć 1l aby pobrac 2ml alkoholu. Standardowy kieliszek wódki to 25ml, czyli jakies niecałe 10ml czystego spirytu. Czyli musisz zjeść 5l lodow aby wyszedl kieliszek wódki (taki mały).

Gość to oznacza że musisz
zjeśc 5 l lodów aby wypic tyle alkoholu, co jest zawarte w 1 małym kieliszku wódki (pisalam wczesniej obszerniej, ale zniknęla ta wiadomosc :S)

Gość oczywiscie ze nie macie
kochana alkohol jest wszedzie. W soku malinowym, w kefirze. Ale takie dawki nie szkodza. Nawet jak zjesz cukierka z alkoholem to to nie zaszkodzi. Wiadomo ze jak kupisz 5 kg takich cukierków i wypijesz z nich likwor to wtedy można się upić ale porcja lodów, kubek kefiru czy lody nie zaszkodza na pewno.

Gość cartedooor
nie pisz do mnie "kochana" tępa idiotko...:O

Gość cartedooor
to nie ja pisałam po wyzej o tej idiotce, dzieki za przelicznik :) ide po porcyjkę loda! a jak to się ma do piwa bezalkoholowego, gdzie zawartosc aloholu jest 0.5%? jak bezalkoholowe to dlaczego zawartosc jest?