Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duck

kiedy powiedzieć o ciąży

Polecane posty

Witam! Mam taki problem. Pracuję już rok w pewnej firmie. 30.06.2011 skończyła mi się umowa o pracę na czas określony a 01.07.2011 dostałam kolejną na 3 lata. 06.07 byłam u ginekologa i powiedział mi, że jestem w ciąży. Ciąża jest 6 - 7 tygodniowa. Nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Nie mam żadnych objawów nawet miałam okres w zeszłym miesiącu. Powiedzieć już o ciąży czy poczekać do 12 tygodnia? Mój pracodawca nie robi problemów jeśli chodzi o ciążę. Może pomyśleć, że może wiedziałam wcześniej o ciąży i czekałam do momentu podpisania kolejnej umowy. Nie chcę wyjść na oszustkę. O ciąży wiem od tygodnia a to, że skończyła mi się umowa to zbieg okoliczności.

Gość ona,mamaich
jak sie dobzre czujesz to poczekaj po 12 ty powiedz o ciąży a jesli masz fajna prace to mozesz w niej zostac nawet jak jestes w ciazy mmozesz powiedziec pracodawcy ze chcesz pracowac np tak dlugo jak dlugo bedziesz miala sily niemusiszisc od razy na l4

Gość no co ty co ty
pracodawca pomyśli sobie o tobie co chce i nic na to nie poradzisz. Możesz mu tylko pokazać że zależy ci na pracy. Twoje podejście będzie najlepszą wskazówką dla pracodawcy.

Super! Dziękuję za odpowiedzi. Po dwóch latach starania mam fasolkę!! Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy.