Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsas

Dlaczego jest coraz wiecej singielek?

Polecane posty

"Zycie w pojedynke, to tak naprawde wegetacja a nie zycie . " czym w takim razie nazwiesz życie z alkoholikiem, psychopatą lub kazirodcą? :)

Gość do sdsas
"Tak, tylko ze mezczyzni moga sie nauczyc "kobiecych" rzeczy robic znacznie lepiej niz kobiety "meskich", to wynika m.in wlasnie z tej roznict sily fizycznej." Biorac pod uwage, ze kobiece rzeczy to zwyczajowa nazwa gotowania, szycia czy opieki nad dziecmi, nie wiem, co sila fizyczna ma z tym wspolnego. Za to przy "meskich rzeczach" owszem przyda sie przy noszeniu szafek, ale do malowania scian czy rozkrecania radia jest zbedna

Gość sdsas
I tu z reguly kobiety lepiej znaja sie na modzie. Bo sie tym interesujea, gdyby facefi zaczeli sie tak bardoz interesowav moda jak kobiety, to by takiej roznicy nie bylo.

Gość nie singielka
Ale ja wcale do tego nie sprowadzam! Ty Wy widzicie tylko tak plytko te dyskusje! no to moze przeczytaj jeszcze raz to co napisałes?? piąta klepka , monikaratownika wyrywanie skrwaka wypowiedzi z kontekstu nie swiadczy o was dobrze:P

"Mozliwe ze kiedys najlepszymi naukowcami itp. byli faceci, teraz to sie zmienia" nie lepszymi tylko "jedynymi" kobiety nie były dyskryminowane w wielu jej dziedzinach. Polecam film Papieżyca Joanna;)

Gość sdsas
Biorac pod uwage, ze kobiece rzeczy to zwyczajowa nazwa gotowania, szycia czy opieki nad dziecmi, nie wiem, co sila fizyczna ma z tym wspolnego. Ehhh, no pomysl troche, myslenie nie boli! Mezczyni moga sie naauczyc kobiecych rzeczy bo do nich nie ejst potrzeba sila, a kobiety nie moga sie nauczyc meskich rzevzy bo do nich jest potrzebna sila. widzisz roznice?

"wyrywanie skrwaka wypowiedzi z kontekstu nie swiadczy o was dobrze" mogę zacytowac całą, nie ma problemu, ale co to zmienia w kwestii takiej, że zainteresowała mnie wspomniana kwesta? :)

Gość do sdsas
dsas Mozliwe ze kiedys najlepszymi naukowcami itp. byli faceci, teraz to sie zmieni To sie raczej nie zmieni. Powod jest prosty, bardzo inteligentnych facetow jest i bedzie zawszw wiecej niz takich kobiet. To jest natura _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Napisalam "zmieni"? Chcialam powiedziec: "zmienilo". Na studiach przy okazji omawiania postepu wspolczesnej nauki przy przegladaniu nazwisk laureatow nagrod roznych dziedzin mozna bylo zauwazyc, ze przewaga mezczyzn byla bardzo nieznaczna, badz nie bylo jej w ogole, zwlaszcza w krajach, gdzie spoleczenstwo nie holdowalo juz patriarchatowi (USA)

Gość sdsas
"Mozliwe ze kiedys najlepszymi naukowcami itp. byli faceci, teraz to sie zmienia" nie lepszymi tylko "jedynymi" kobiety nie były dyskryminowane w wielu jej dziedzinach. Polecam film Papieżyca Joanna Tego nikt nie neguje, owszem byly dyskryminowane. Od kilkudziesicu lat juz nie sa, a mimo to nadal prym w nauce wioda mezczyni? dlaczego? Bo maja ku niej lepsze predyspozycje, to czysta biologia

Gość kociolekdosyta
nawet jeżeli kobieta decyduje się na samotne macierzyństwo, to odbiera tym swojemu dziecku szansę na dorastanie w optymalnych warunkach. Nie wierzę, że taka kobieta tego nie rozumie, najwyżej próbuje się usprawiedliwiac ze swojego macierzyńskim instynktem kierowanego egoizmu - wiekszosc ludzi decyduje sie na dziecko, bo KTO IM SZKLANKE PODA. ja wychowywalam sie w pelnej rodzinie, ale "mamusia i tatus" zyli obok siebie, nie rozmawiali ze soba itp. wiele razy chcialam, zeby sie rozwiedl, zeby nie mieszkali razem. bo taka obojetnosc byla gorsza niz klotnie. no wiec te optymalne warunki przyklad malzenstwa wyglada tak, ze dzis mam 28lat, zero zwiazku za soba. bo chyba juz w glowie mam zakodowane ze mozna zyc bez seksu, bez faceta. bo skoro ona zyla to i ja jakos to przezyje!! tylko ZDROWA rodzina spelnia swoja funkcje! bo cco z tego ze jest tatus i mamusia jak w ogole po nich nie widac, ze sa malzenstwem. lepiej by bylo gdybym miala wyobrazenie o tym jak wyglada malzenstwo niz je widziec na wlasne oczy!!

Gość sdsas
Na studiach przy okazji omawiania postepu wspolczesnej nauki przy przegladaniu nazwisk laureatow nagrod roznych dziedzin mozna bylo zauwazyc, ze przewaga mezczyzn byla bardzo nieznaczna, badz nie bylo jej w ogole, zwlaszcza w krajach, gdzie spoleczenstwo nie holdowalo juz patriarchatowi Zobacz na leauratow Nagrody Nobla. Nie ma nawet porownania. Kobiety, jesl bedzie rowna rywalizacja, nigdy nie dorownuja facetom w nauce bo nie sa tak genialne jak faceci.

kociolekdosyta, ale szansa nie oznacza gwarancji. przecież ja zdaję sobie sprawę z tego, ze wiele rodzin nie ma wiele wspólnego z rodziną w pełnym tego słowa znaczeniu

Gość nie singielka
piąta klepka zmienia o tyle, napisałam ,ze z dwojga złego lepsza samotnosc niz byle co :O

Gość do sdsas
Oj, nadal w wielu miejscach pokutuja przekonania, ze faceci sa lepsi, choc nie sa niczym uzasadnione. W wielu wypadkach tez kobiety poswiecaja sie karierze krocej, bo zajmuja sie dziecmi, zwyczajnie - nie maja tu szans. Ale wracajac do tematu :) "Wymagania kobiet rosna, a mezczyzni im nie potrafia sprostac. Mezczyzni gubia sie w tym szalonym swiecie, gdzie zanika podzial na meski i kobiece zawody. Kobiety wkraczaja w coraz to nowe pola, kiedys zarezerwowane tylko dla mezczyzn. Im kobiety staja sie pewniejsze siebie, tym faceci bardziej popadaja w kompleksy przez co sie staja mniej atrakcyjni dla kobiet i kolo sie zamyka." Zgadzam sie ;) ale z tym - juz nie "Znwou paradoksalnie bardziej na tym traca kobiety, ktore z oczywistych wzgledow gorzej znosza samotnosc, innymi slowy zwiazek kobiecie daje wiecej niz facetowi."

Gość sdsas
""Znwou paradoksalnie bardziej na tym traca kobiety, ktore z oczywistych wzgledow gorzej znosza samotnosc, innymi slowy zwiazek kobiecie daje wiecej niz facetowi."" Dlaczego sie z tym nie zgadzasz? Bo.....

"zmienia o tyle, napisałam ,ze z dwojga złego lepsza samotnosc niz byle co " użyłas mocnych slów nazywajac samotne życie wegetacją. Nie zgodzilam sie z takim ujęciem sprawy, co w tym dziwnego?? każda egzystencja ma sens, wystarczy robić ze swoim zyciem coś wartosciowego

"wystarczy robić ze swoim zyciem coś wartosciowego" nawet jeżeli nie jest idealne, i nie zaspokaja wszystkich naszych potrzeb

Gość kociolekdosyta
zycie bez partnera to wegetacja?? gratuluje takiego podejscia do zycia!! czyli jak maz umrze w wieku 35lat to nagle nasze zycie traci sens i pozostaje nam juz tylko sznur. co z tego ze mamy dzieci, przyjaciol itp. wazne ze nie mamy teraz komu spodni wyprac!

Gość kiciorek-ekkk
a ja Wam powiem tak: Każdej kobiecie lepiej samej niż w związku :) Nie trzeba gotować obiadu, łączyć skarpetek w pary, wydawać kasy na różne "męskie" bzdety itp. Ale wiadomo, że człowiek to zwierze "stadne"- dlatego wiążemy się w pary. Do tego dziecko powinno mieć matkę i ojca- to też wpływa na to, że łączymy się w pary. Osobiście uważam, że facet gorzej wychodzi na samotności niż kobieta.

Gość nie singielka
Ale to prawda. To jest swego rodzaju wegetacja. Samotnosc nie jest zdrowa ani normalna, nawet APA zalicza ja do zaburzen psychicznych. A co to ma byc to "COS " co jest wartosciowe??

Gość kiciorek-ekkk
a najbardziej mnie śmieszy jak ktoś pisze, że faceci, dzięki feministkom, mają lepiej bo kobiety chętnie uprawiają seks i oni nie muszą się starac!! Kiedy w końcu do poniektórych tutaj dotrze, że kobiety mają takie same potrzeby seksualne jak mężczyźni?? :P

Gość sword
myślę że autor ma jakieś kompleksy. Nie wiem czy ktoś zauważył ale chce pokazać że kobiety są gorsze i głupsze a jak ktoś mu to wytyka to głupio się wypiera, czepia się wszystkich wypowiedzi a sam pisze tak głupie i płytkie rzeczy aż mi go po prostu szkoda:(

Gość nie singielka
kociolekdosyta Pisałam o tym czym co jest " samotnoscia z wyboru" :O 🖐️

"A co to ma byc to "COS " co jest wartosciowe??" zadając takie pytania przyznajesz się, ze bez swojego faceta jesteś praktycznie nikim :) ale dla Twojej informacji - może chodzi o to, zeby przejsc te drogę najepiej jak sie umie? czy malo w tym wartości?

Gość sdsas
"a najbardziej mnie śmieszy jak ktoś pisze, że faceci, dzięki feministkom, mają lepiej bo kobiety chętnie uprawiają seks i oni nie muszą się starac!! Kiedy w końcu do poniektórych tutaj dotrze, że kobiety mają takie same potrzeby seksualne jak mężczyźni?" Nie rozumiesz w czym problem. Kobiety maja podobne potrzebyt seksualne, jak faceci, ale przez to ze tak latwo ida do lozka(nie musza isc tak latwo) powoduje ze traca wiele innych rzeczy. Faceci teraz nie musze sie starac, wchodzic w zwiazki z kobietami(w ktorytch to kobiety utrzymuja wiele innych cennnych rzecz) a i tak maja to co chca, czyli seks. Nikt nie mowi zeby kobiety nie zaspokojaly swoich potrzeb seksualnyhc, maja zaspokajac, tylko niech nie beda taka latwe, bo one na tym wtedy traca. Jeslli nie rozumiecie nadal w czym prpoblem dla was, jakie jest zagrozenie, to wasz problem. Poddam takie chamskie prowonania. Kiedys "sprzedawaliscie sie" za 5 zl i za te 5 zl moglyscie sobie cos kupic, potrzeby seksualne mialyscie zaspkojone, dzis sprzedajacie sie za 1 zl albo za darmo i nic nie mozecie kupic sobie, potrzeby macie zaspokojne. Widzisz roznice?

Gość sdsas
Nie wiem czy ktoś zauważył ale chce pokazać że kobiety są gorsze i głupsze Mozesz podac cytaty gdzie ja tak napisalem. Czekam.

Gość kiciorek-ekkk
a i jeszcze jedno- bez faceta kobieta ma dużo więcej czasu dla siebie. Może sobie poleżeć w wannie z maseczką, wydepilować nogi, kiedy ma ochotę. Ja nie jestem singielką- zakochałam się, zostałam matką i już nie bardzo mam wybór :P Ale patrząc obiektywnie tak właśnie jest, jak napisałm wczesniej :)

"Tego nikt nie neguje, owszem byly dyskryminowane. Od kilkudziesicu lat juz nie sa" SĄ