Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsas

Dlaczego jest coraz wiecej singielek?

Polecane posty

Gość sdsas
Sedes ależ my nie wymagamy od was więcej niż wy od nas, po prostu jedynym naszym błędem było to, ze was rozleniwiłyśmy traktując jak dzieci, a wy to wykorzystaliście tak jak wykorzystuja dzieciaki- No wlasnie tu jest caly provlem! Wy kobiety nie potraficie zrozumiec ze wymagacie od nas duzo wiecej nzi my od Was, wasze wyamgania sa sprzeczne, nierealen do speleniania! Ale Wy ni widzicie prbemu/

Gość sdsas
Uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, podaję zasady... A. Należy tylko być: 1. przyjacielem 2. partnerem 3. kochankiem 4. bratem 5. ojcem 6. nauczycielem 7. wychowawcą 8. spowiednikiem 9. powiernikiem 10. kucharzem 11. mechanikiem 12. monterem 13. elektrykiem 14. szoferem 15. tragarzem 16. sprzątaczką 17. stewardem 18. hydraulikiem 19. stolarzem 20. modelem 21. architektem wnętrz 22. seksuologiem 23. psychologiem 24. psychiatrą 25. psychoterapeutą. B. Ważne też są inne cechy. Należy być: 1. sympatycznym 2. wysportowanym ale 3. inteligentnym ale 4. silnym 5. kulturalnym ale 6. twardym ale 7. łagodnym 8. czułym ale 9. zdecydowanym ale 10. romantycznym ale 11. męskim 12. dowcipnym i 13. wesołym ale 14. poważnym i 15. dystyngowanym 16. odważnym ale 17. misiem ale 18. energicznym 19. zapobiegawczym 20. kreatywnym 21. pomysłowym 22. zdolnym ale 23. skromnym i 24. wyrozumiałym 25. eleganckim ale 26. stanowczym 27. ciepłym ale 28. zimnym ale 29. namiętnym 30. tolerancyjnym ale 31. zasadniczym i 32. honorowym i 33. szlachetnym ale 34. praktycznym i 35. pragmatycznym 36. praworządnym ale 37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli 38. zdesperowanym [z miłości] ale 39. opanowanym 40. szarmanckim ale 41. stałym i 42. wiernym 43. uważnym ale 44. rozmarzonym ale 45. ambitnym 46. godnym zaufania i 47. szacunku 48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim, 49. wypłacalnym. C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby: a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę. D. Ważne jest aby nie zapominać jej: 1. urodzin 2. imienin 3. daty ślubu 4. daty pierwszego pocałunku 5. okresu 6. wizyty u stomatologa 7. rocznic 8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci. Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka. A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje: 1. seksu i 2. jedzenia Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Wniosek : Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę! __________________

Gość sdsas
m. in. strone wczesniej pisales, ze kobieta jest zalezna od mezczyzny, ze slaba, ze sobie nie poradzi w pewnych sprawch (zepsuty samochod) itp Czekam na cytat! Caly czas mi zarzucacie cos BEZPODSTAWNIE!

Są faceci którzy te wymagania bez problemu spełniają. Poza tym jeżeli dla kogoś wymogiem nie do spełnienia jest bycie osobą wytrzymałą i zaradna...i przyniesie kwiatów żonie to chyba takich każdy ma prawo skreślić. W gruncie rzeczy poznając osobę patrzy się na nią indywidualnie. Więc i wymagania względem tejże takie są. A co do zależności, w tym, że ja mówię, że w ogóle nie jest nikt od nikogo zależny. Nie, że trochę, w ogóle.

Przestań w końcu kopiować ten żart...ta lista była chyba pierwszy raz na portalu jeja.pl kilka dobrych lat temu.

Gość kiciorek-ekkk
To po co jestes z partnerem? Sama wszystko zalatwisz? Jesli samochod Ci sie zespuje to sama to zalatwisz? Nie bedziesz szla do zadnego faceta? Masz tu cytat autorze.

Gość sdsas
Są faceci którzy te wymagania bez problemu spełniają. Nie ma takich facetow, tacy faceci sa tylko w waszej wyobrazni! kobieta nie zakochuje sie w facecie, tylko w swoim wyobrazeniu o facecie., Potem po slubie widzi ze to jej wobrazenie o facecie sie rozni od tego rzeczywistego faceta i chce tego ostatniego zmieniac. Wtedy sie zaczynaja problemy

Gość nie singielka
piąta klepka a Tobie teraz o co chodzi ? przeciez nawet nie pisałam do Ciebie :O

Gość sdsas
To po co jestes z partnerem? Sama wszystko zalatwisz? Jesli samochod Ci sie zespuje to sama to zalatwisz? Nie bedziesz szla do zadnego faceta? To jest cytat, ktory ma co udowadnic?

Fawila, nie ze nikt od nikogo nie zalezy, bo jednak zalezymy od panstwowosci i spoleczenstwa w dużym stopniu. Ale nie od bycia w zwiazku lub nie :)

Gość sdsas
Ten zart jest tylko polzartem, On bardzo duzo mowi o wymaganiach kobiet, bardoz duzo

Chodzi o to, że kobieta też ślepa nie jest i po jakimś czasie widzi wady faceta. Szok jest pewnie mniejszy niż kiedy facet widzi swoją partnerkę wymiotującą i chorą...no, ale mniejsza. W każdym razie wiele rzeczy się odpuszcza. Jasne, mój idealny partner sprzątałby po sobie, był oczytany, kulturalny, troskliwy, pracowity, bla, bla, bla...ale ani ja, ani inna kobieta nie wyrzuci ze swojego życia dobrego, fajnego faceta z którym jej dobrze tylko dlatego, że nie czytał "Lalki" albo nie pamięta o brudnych skarpetkach. Dlatego kiedyś Ci powiedział, że zeby mówić o związkach, trzeba mieć praktykę.

Gość kiciorek-ekkk
Swoją drogą przykład samochodu mnie śmieszy. Faceci sami, na siłę wtłaczają nas w role przyporządkowane płci. Mój, np. upierał się, że będzie się zajmował MOIM samochodem- czytaj- zawoził go do mechanika. Pół roku zajęło mi tłumaczenie mu, że mam swojego mechanika, że wolę sama. Jednocześnie upierał się, że on koszul prasowac nie potrafi, bo to takie "babskie" zajęcie. Drugie pół roku trwało udowodnienie mu, że prasuje lepiej koszule niż ja. I teraz jest idealnie. Każdy robi to na czym się zna. Ja, np. pracuję w firmie instalacyjnej- umiem wymienić wężyk pod zlewem. Kiedyś był cały chory jak to robiłam. Ale dałam mu szanse- tak spieprzył, ze szkoda gadać;):) A on robi zajebiste spagetti, więc czemu ja mam je "umęczyć"?? I takich przykładów jest wiele, Generalnie wydaje mi się, że facetom ciężko zaakceptować fakt, że nie ma czegoś takiego jak podział ról w związku z płcią. Ta ich "męskośc" czasem jest aż smieszna....

Gość nie singielka
sdsas przestan sie kompromitowac, bo teraz jestem pewna ze jestes tym samym facetem który zarzucał ze kobiety maja inne potrzeby seksualne niz mezczyzni i nawet orgazmu nie potrzebuja z zwiazku z tym ta sama retoryka, te same durne [przykłady artykułów z neta no i niesmiertelne : JESTES KŁAMCZYNIĄ:P

Inna sprawa, wymagania faceta: Kobieta ma być: -Kucharką -Matką -Księgową -Sprzątaczką -Praczką -Specjalistką od BDSN i seksu tantrycznego -Piękna -Seksowna -Skromna -Otwarta -Nieśmiała -Niezaradna, ale... -Ma umieć wyleczyć każdą jego wymyśloną chorobę -Znaleźć kluczyki w jego syfie -Zmienić żarówkę -Ugotować obiad z niczego -Umieć wysłuchać -itd....

Gość sdsas
kiciorek-ekkk Masz racje, ale kto probuje zatrzec te granice miedzy plciami? Feminsitki, nie faceci tylko feministki! Feministki nawet przecza temu ze jest takie cos jak plec mozgu, dla nich nie ma zadnej roznicy.

Gość sdsas
Fawila Ale facet nie wymaga sprzecznych rzeczy od kobiety, a kobiety od faceto jzu tak! Kobieta chce zjesc ciastko i miec ciastko! Tak sie nie da!

postanowiłam włączyć się do dyskusji...dlaczego jest coraz więcej singielek, moim zdaniem odpowiedź jest prosta. Ponieważ w obecnym świecie nie ma już tak dużej presji, a powiedzonko " stara panna" nie jest odbierane jako obraźliwe. Kiedyś presja społeczna powodowała, iż wiele kobiet uważało, że posiadanie męża i dzieci to jedyna, słuszna droga życiowa...teraz mamy wybór... i mnie to bardzo cieszy. Sądzę, że fajnie, iż kobiety mogą spełniać się w życiu rodzinnym, a inne stawiaja na rozwój osobisty i kariere zawodową...każdy jest kowalem własnego losu... ps: chociaż coś jest " na rzeczy"...tzn nasze pokolenie ( 30-latków ) zasmakowało w łatwym, przyjemnym życiu; uciekamy od obowiązków i odpowiedzialności...

Gość do sdsas
Jest kilka rodzajow feminizmu, o ktorym teraz mowisz? Bo chyba cos CI sie pomylilo

Gość sdsas
przestan sie kompromitowac, bo teraz jestem pewna ze jestes tym samym facetem który zarzucał ze kobiety maja inne potrzeby seksualne niz mezczyzni i nawet orgazmu nie potrzebuja z zwiazku z tym Poprosze o jakic cytat. Ja tez moge sobie napisac ze TY jestes psem i nie podac zadnych cytatow, dowod na to. Wiarygosnsoc naszych slow jest taka sama w tym wypadku

Nie masz racji. Feministki liberalne zawsze podkreślają, że są znaczące różnice między męskim i żeńskim mózgiem, ale nie mają one żadnego wpływu na umiejętność odstawienia samochodu do mechanika czy wyprasowanie koszuli. Przy okazji, przeczytaj sobie książkę "dlaczego mężczyźni nie umieją robić dwóch rzeczy jednocześnie, a kobiety ani na moment nie przestają mówić".

"Kiedyś presja społeczna powodowała, iż wiele kobiet uważało, że posiadanie męża i dzieci to jedyna, słuszna droga życiowa...teraz mamy wybór.." też to wcześniej sygnalizowałam, tyle, ze dosc skrótowo, chociaz podejrzewam, ze ale autor nie zrozumiał z innych powodów. dlatego w ramach pomocy mniej zdolnym percepcyjnie powielam ;-)

Gość sdsas
Sądzę, że fajnie, iż kobiety mogą spełniać się w życiu rodzinnym, a inne stawiaja na rozwój osobisty i kariere zawodową...każdy jest kowalem własnego losu... Tylko ze jedno drugiego noie wyklucza. Utrudnia bardzo, ale nie wyjklucza. Mozna sie spelniac w z yciu rodiznnym i robic kariere zawodowa, takze bedac kobietom.

I faceci w tej samej sytuacji również mogą się doskonale odnaleźć :) I wiesz co...tego od nich wymagamy :D

Gość sdsas
Kiedyś presja społeczna powodowała, iż wiele kobiet uważało, że posiadanie męża i dzieci to jedyna, słuszna droga życiowa...teraz mamy wybór.." Ale to jest oczywista oczzywostosc! O tym nie ma co nawet dyskutowac! Tylko ze ten pwoody nie tluamvzty dlaczego jest tak wiele singielek! To ze nie ma takiej presji to nie oznacza ze dzis wiekszosic ludizom jest pisany zwiazek a nie zycie w pojedynke !

Gość sdsas
nie singielka konkrety prosze konkerty, konkretne cytatyt

"Mozna sie spelniac w z yciu rodiznnym i robic kariere zawodowa, takze bedac kobietom" pewnie będąc mężczyznoM jest to dla osobnika za trudne :D

Może chodzi o to, że bez presji społecznej kobiety dają sobie prawo żeby nie szukać partnera na gwałt i przez to dłużej są same? Przy okazji, socjolodzy w ten sposób właśnie to tłumaczą. Po prostu nie ma już przymusu być w związku i dopiero kiedy już wszystko w życiu jest poukładane ludzie zaczynają szukać partnerów :)