Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsas

Dlaczego jest coraz wiecej singielek?

Polecane posty

Gość sdsas
To ze nie dzis nie ma takiej presji na zwiazek nie tlumaczy w calosci problemu tak duzej ilosci singli

Gość sdsas
piąta klepka nie czepiaj sie literowek, szybciej pisze niz mysle. Musze tu toczyc wojne ja vs cala reszta, pisze szybko wiec sie bledy zdarzaja.

Większość singli w pewnym wieku zmienia stan matrymonialny. Po prostu jest bardzo dużo młodych singli.

Gość sdsas
Może chodzi o to, że bez presji społecznej kobiety dają sobie prawo żeby nie szukać partnera na gwałt i przez to dłużej są same? Ale to nie nie wyjansia duzej ilosci singli!W badaniach czesto bierze sie osobe za singla ktora jest samotna i ma conajmniej 25 lat, wiec kwesita wydluzenia szukania partneea nie tlumavczy tu w calosci tak duzej liczy sinli. Gdyby ta granica wynosila 20 lat, to inna sprawa, bo waidomo ze dzis malzenstwa sa zawierani pozniej

Gość sdsas
"Jeśli przyjąć, że single to osoby w wieku od 25 do 50 lat, które żyją w pojedynkę, to szacuje się, że jest ich w Polsce około 5 milionów i liczba ta ciągle rośnie. Są to głównie osoby młode, aktywne, uzyskujące stosunkowo wysokie dochody, które albo swój status cywilny traktują jako przejściowy ciągle poszukując odpowiedniej osoby na życiowego partnera czy partnerkę, albo zupełnie świadomie decydują się na życie w pojedynkę, opowiadając się za życiem bez zobowiązań i kompromisów."

"Musze tu toczyc wojne" ja w przeciwiństwie d Ciebie nie czuję się tu doniczego zmuszona, wlaczajac w to powstrzymywania się od czepainia się błędów (nie mylic z literowkami, bo tutaj nie moge rzucac kamieniem) ;-)

Sedes co do tych wymagań, które przedstawiłeś imponujacą listą...nawet nie chciało mi się tego czytać, czy to aby nie jest tak, ze wy sami sobie kreujecie te wymagania i wpadacie w kompleksy bo nie jesteście w stanie im sprostac? bo przypomina mi to dażenia kobiet do wygladu photoshopowych modelek z okładek czasopism- niewykonalne:D nie ma ideałów i kobiety sa tego świadome, napisałam Ci już wcześniej czego od Was oczekujemy tak naprawdę więc nie przesadzaj z tą frustracją.

Gość sdsas
Nie pisalem ze to byla literowka, tylko ze blad.....

Gość sdsas
nie ma ideałów i kobiety sa tego świadome, napisałam Ci już wcześniej czego od Was oczekujemy tak Propblem w tym ze wiekszosc kobiet(nie mowe ze wszystkie) nie jest tego swiadoma! Jesli zapytasz przecietna singielke dlaczego jest sama, to Ci powie ze dlatego ze nie moze sobie znalezc fajnego faceta, ze malp jest porzadnychn facetow! To jest wlasnie poklosie tych wielkich wyamgan kobiet

Single- mężczyźni również są wybredni...gustują głównie w 18- latkach i co? i nie mamy o to do nich pretensji...:D

Gość sdsas
Single gustuja w 18? Nie wiem z jakimi Ty singlami sie zadajesz...

ja się z singlami nie zadję podobnie jak ty się nie zadajesz z singielkami:D

Gość kiedysingielka
sdsas Kobiety w końcu zrozumiały ze nie musza byc kurami domowymi ba nawet nie chca. Wola sie realizowac, spełniac pasje. Jako męzatka z jednym dzieckiem moge sie tylko wypowiedziec w ten sposob. Mimo ze kocham mojego synka gdybym mogła cofnąc czas pozostałabym singielką. Nie ma rwonowagi s tosunkach damsko meskich. Zawsze jedno labo drugie mocneij kocha. Więc po co sobie zawracac dupe zwiazkiem leipeij korzystac zycia i skakac z kawiatka na kwietek(oczywiscie dobrze sie zabespiecajac, zeby nie zlapac jakiegos chorubstwa)

Gość sdsas
Kobiety w końcu zrozumiały ze nie musza byc kurami domowymi ba nawet nie chca. Mezczyzni za to zauwazyli, ze dzieki femisnitkom juz nei musza wchodzic w zwiazki, w malzenstwa z kobieta, ich utrzymywac by miec seks. Maja seks za darmo. Zobaczmyy kto na tym lepiej wyjdzie, tzn juz widac kto lepieje na tym wychodzi

hmmm...dlaczego skupiamy się na singielkach, mamy równiez dużo singli...zarówno jedni i drudzy, kobiety i mężczyźni są sami, bądź w nieformalnych związkach, bo : nie muszą formalizować związku ( znów wracamy do presji społecznej ), jest im wygodniej, łatwiej itp. itd...moim zdaniem ważniejsza od pytania" dlaczego jest tylu singli' jest kwestia- jak ta sytuacja wpływa na nasze życie, zarówno kobiet i mężczyzn, oraz całego społeczeństwa. człowiek trudno znosi samotność...

Gość sdsas
ta sytuacja wpływa na nasze życie, zarówno kobiet i mężczyzn, oraz całego społeczeństwa. człowiek trudno znosi samotność... Napisalem juz po czescie jak to wplywa. Taki stan rzeczy gorzej znosza kobiety

Może dlatego, że ludzie są egoistami i wolą żyć wygodnie, wszystko mieć dla siebie, niż dzielić się z innymi. Wiele kobiet z tego powodu nie chce mieć dzieci. Feministki się buntują po prostu. Albo może boją się, że stracą pracę? Albo nie chcą mieć bylejakiego partnera? Albo boją się odpowiedzialności? Ludzie teraz w dupie mają rodzinę i odpowiedzialność.

Może dlatego, że ludzie są egoistami i wolą żyć wygodnie, wszystko mieć dla siebie, niż dzielić się z innymi. Wiele kobiet z tego powodu nie chce mieć dzieci. Feministki się buntują po prostu. Albo może boją się, że stracą pracę? Albo nie chcą mieć bylejakiego partnera? Albo boją się odpowiedzialności? Ludzie teraz w dupie mają rodzinę i odpowiedzialność.

generalizujesz...wszystko zależy od charakteru człowieka. Ale zgadzam się z Tobą, iż łatwy i szybki seks...spowodował, iż to kobiety więcej tracą...możemy nie zgadzać się w innych kwestiach, ale nie "zwalczymy" natury ..my kobiety zawsze bardziej angażujemy się emocjonalnie...i dlatego bardziej cierpimy ...troche na " własne życzenie"

Gość drtyj
Jesli zapytasz przecietna singielke dlaczego jest sama, to Ci powie ze dlatego ze nie moze sobie znalezc fajnego faceta, ze malp jest porzadnychn facetow! To jest wlasnie poklosie tych wielkich wyamgan kobiet To chyba lepiej, ze sa bardziej swiadome, prawda? Moze kiedys faceci zrozumieja i sie w koncu zaczna starac i dopasuja do naszych wymagan :)

Gość kiciorek-ekkk
autorze- tak szczerze to straszne głupoty gadasz. Wychodzi na to, że faceto tak naprawdę żal, że babki są niezależne i samowystarczalne. Dzis kobiety wcale nie potrzebują mężczyzny, żeby być szczęśliwe. I chyba to Cię boli autorze, prawda? Że laska w dupie, jak przeleci faceta a ten ją nazwie Kurwą, bo to tylko o nim świadczy? Bo nie możecie już nas obrażac tylko dlatego, że, tak samo jak Wy, spełniamy swoje potrzeby seksualne?

Gość sdsas
To chyba lepiej, ze sa bardziej swiadome, prawda? Moze kiedys faceci zrozumieja i sie w koncu zaczna starac i dopasuja do naszych wymagan Czy Ty nie rozumeisz ze nie dostosuje sie bo wasze wymagania sa NIEREALNE! Nie da sie zjesc ciastko i meic ciastko a Wty kobiety tego chcecie! Zrozumcie to, ze problem nie leazy tylko w facetach ale takze w was, w waszych chorych wymaganiach!

Gość sdsas
Dzis kobiety wcale nie potrzebują mężczyzny, żeby być szczęśliwe. I chyba to Cię boli autorze, prawda? Gdzie tak napisalem! Nic takiego nie napisalem! Probuje od kilkan godzi wnbic do waszy lepetyn, ze na tym wszystkim najbardzoej tracicie WY kobiety, daje przykjlady a Wy nadal swoje! Robcie tak dalej, faceci ruchacze na tym skorzystaja.!

Gość drtyj
Jak to nierealne? Wiekszosc kobiet je spelnia :)

Ja od facetów nie wymagam rzeczy niemożliwych - żeby nie było A zresztą, co Ci tak to przeszkadza, że jest coraz więcej singielek?

Gość sdsas
Bo nie możecie już nas obrażac tylko dlatego, że, tak samo jak Wy, spełniamy swoje potrzeby Ale nikt nie mowie ze to zle, spelniajce swoje potrzeby, tylkop nie badzcice takie latqwe, tzn mozecie byc, tylko potem nie narzekajce ze faceci sie nie chca wiazac. Czy TY nie rozumiesz z ekobiet dzis sprzedaja se za darmo! Dajesz dup... za darmo i sie z tego cieszysz.....

Gość sdsas
A zresztą, co Ci tak to przeszkadza, że jest coraz więcej singielek? A czy ja napisalem ze mi to przeszkadza? Mozeceic nawet wszystkie byc singielkmai, tylko niech do jasenj chol... potewm nie narzekaja na facetow!

Dzis kobiety wcale nie potrzebują mężczyzny, żeby być szczęśliwe" ale dziwnym trafem na forum roi się od tematów typu : pomóżcie rzucił mnie facet jak sobie poradzić bez faceta,bo odszedł kocham go nadal,co zrobic żeby wrócił jak odbić faceta jak odzyskac męża? itp :D no tak kobieta męzczyzny nie potrzebuje :D :P