Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikusia24

POMOCY ZASZŁAM W CIĄŻĘ A BRAŁAM TETRALYSAL

Polecane posty

Gość mikusia24

Bardzo proszę wszystkie kobitki które brały antybiotyk tetralysal na trądzik i podczas brania zaszły w ciąże ,czy z dzieckiem jest wszystko dobrze?czy urodziło się zdrowe?i nie było żadnych komplikacji?Bardzo proszę o szybką odpowiedź,bo bardzo się martwię.

Gość mikusia24
czytałam ale tm jest tylko żeby nie brać w czasie ciąży bo dziecko może mieć żółte zęby i może zahamować szkliwo u dziecka.No i skonsultować się z lekarze....Ale ja się bardzo boję,do to silny antybiotyk i biore go parę miesięcy.

Gość opisana płyta CD
Levviatan...........jezu:( ty naprawde nie masz nawet lementarnej wiedzy, naprawde:(

Gość opisana płyta CD
Na wszystkiech, konkretnie na wszystkich lekach jest napisane, by nie brac w czasie ciazy:o A jesli kobieta ciezarna zachoruje np. na angine, ktorej inaczej jak tylko antybiotykiem wyleczyc sie nie da? Idz do lekarza z tym probleme, bo tu tylko debile w stylu lewiatana ci odpisza, debile, którzy gowno wiedza.

Gość mikusia24
Do lekarza się wybieram pod koniec tygodnia ale już bym chciała wiedzieć coś od Pań które były w podobnej sytuacji :-(.

zadzwoń do lekarza który przepisał Ci tetralysal i porozmawiaj z nim .

Gość anytram510
Przy tym antybiotyku trrzeba koniecznie stosowac antykoncepcje! Moja dermatolog nie poinformowala mnie nawet o tym fakcie i przez pierwszy miesiac ciazy bralam regularniee dawke 300mg. Skutkiem tego bylo ze pod koniec 3 miesiaca poronilam! Ginekolog w 10tyg ciazy powiedzial ze ciaza prawidlowo sie rozwija a lekarze w szpitalu powiedzieli ze przyczyna poronienia bylo przyjmowanie tetrarysalu i dziecko urodzilo sie smiertelnie chore.

Gość gość
Witam, brałam tetralysal 3 miesiące przed zajściem w ciążę i 3 tygodnie będąc już w ciąży. Cała ciążę się stresowalam że dziecko może urodzić się chore i przez to nie potrafiłam cieszyć się z tego że jestem w ciąży z tego że będę mama. Idąc na porodowke wciąż bardzo się bałam czy wszystko z malenstwem będzie dobrze. Moja córeczka ma teraz 2 miesiące, urodziła się ZDROWA i jest przeslicznym dzieckiem. Mam nadzieję że mój wpis komuś doda otuchy teraz z perspektywy czasu to zła jestem na siebie ze tak cała ciążę się stresowalam tym mogłam zaszkodzić dziecku.

Gość gość
Część jestem teraz w podobnoej syt tylko ja wzięłam 39 tabletek a teraz wychodzi ze w ciążę zaszlam i jestem w 3_4 tyg. Nigdy się tak nie bałam boję się ze niepełnosprawne dziecko urodze

Gość gość
tetralysan to lek ktory moze uszkodzic płód Gdzie mialas glowe uprawiajac seks i biorac te swinstwo