Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmjbgfdscfghjghhgfsd

Łożysko III stopień i mało wód płodowych.

Polecane posty

Witam. Za 4 dni mam termin porodu i cisza. Jednak zmartwiło mnie to, że mój lekarz prowadzący nie mówił nic o ktg i na nie poprostu nie chodzę a czytam na forum, że każda kobietka chodzi na koniec ciąży. Tym bardziej, że w 38 tygodniu jak byłam to miałam już łożysko III stopień i stosunkowo mało wód płodowych. Jestem przerażona, bo czytam właśnie, że to zagrożenie dla dziecka a mój gin nic mi o tym nie powiedział i czy to nie dziwne, że nie kazał chodzic na ktg? Dziecko się normalnie rusza. Ale czy powinnam coś zrobic?

Ja też nie chodziłam na ktg. Nie miałam takiego zalecenia. Ale u mnie z łożyskiem i wodami było wszystko ok.

Gość kaskadaaa
jedz do szpitala i powiedz że chcesz żeby ci zrobili ktg. Ja miałam wywoływany poród z powodu małowodzia i 3 stopnia łozyska

No właśnie też sobie pomyślałam, że widocznie wszystko ok skoro mi nie karze na ktg chodzic. Ale nagle patrzę, że to łożysko i te wody.. :o Ja myślałam, że to może normalne, bo to końcówka i wgl, nic mi nie mówił o zagrożeniu. I teraz nie wiem, czy mam się w terminie zgłosic do szpitala w razie jakbym nie urodziła? Bo u mnie się tydzień po terminie zgłasza, ale boję się, że to może byc już za długo (tfu, tfu). A mój gin na urlopie... :o

Gość kaskadaaa
ale co ci zależy iść na ktg???

kaskadaaa W którym tygodniu miałaś wywoływany porod?

Gość kaskadaaa
w 38.

Aha i oczywiście na ktg u mnie trzeba miec skierowanie, tak samo jak na wywołanie porodu... :o

Idź do szpitala, powiedz, że nie czujesz ruchów i muszą Ci zrobić. Nikt Ci tego nie odmówi.

Gość kaskadaaa
ja chodziłam na ktg 2 razy w ciągu dnia a potem wzięli mnie na oddział żebym non stop nie musiała jeździć i była pod stałą kontrolą. \ jak sama chodziłam na ktg to nigdy nie miałam żadnego skierowania tylko chyba 20 zł płaciłam.

Dziękuję za odpowiedzi, dzwoniłam do szpitala i w poniedziałek mam isc na wywołanie w razie jakbym nie urodziła. 🌼 A jeszcze jedno pytanie. Czy wywoływanie naprawdę jest takie straszne? Mam nadzieję, że urodzę do tego poniedziałku, ale póki co - cisza..

3 stopień dojrzałości łożyska w tym tygodniu to norma ktg zazwyczaj robią w planowanym dniu porodu tutaj nic niepokojącego nie widzę, ale jeśli chodzi o małowodzie to nie wiem (może nie jest to patologiczne małowodzie, a jedynie mało wód, bo dziecko już duże)

Miałam tak samo jak Ty i lekarz nic niepokojącego nie widział. Dziecko urodziłam zdrowe, więc nie martw się. KTG zrobiono mi w dniu porodu.

Julietta40 Dzięki za odpowiedź, ja do dyżurki położnych zadzwoniłam i może trochę za bardzo dramatycznie to przedstawiłam, dlatego o wywołaniu mi powiedziała. :p Póki co czekam, ale w poniedziałek zgłoszę się i tak na ktg. :)

Gość kaskadaaa
jeśli chodzi o wywołania to tak jest ono straszne. Ja mam traumę po porodzie do dziś a rodziłam rok temu.

Hej mam pytanie poniewaz wizyte ma w poniedzialek. Moje wyniki ciąży: polozenie plodu podluzne glowkowe BPD 89mmm HC 327mm AC 313mm FL 68mm waga ok. 2660gram sylwetka serca czterojamowa obraz naczyn w srodpiersiu prawidlowy odejscie duzych baczyn prawidlowe prawidlowa ilosc plynu owodniowego lozysko na scianie przedniej III stopnia i to wlasnie ostatnie mnie niepokoji bo wyczytalam ze to znaczy ze lozysko sie stazeje, jestem w 37-38tygodniu ciazy, lekarz powiedzial ze musze bacznie obserwowac ruchy dziecka i jak cos biegiem do szpitala a juz raz z tego powodu tam bylam bo nie czulam ruchow ale to falszywy alarm byl. W poniedzialek mam KTG i wizyte czy powinnam zapytac lekarza o wzesniejszy porod tj. wywolanie go lub cesarke? Moją sosiadke tak dlugo trzymali ze miala zgnile wody plodowe i dzidzius nie przezyl a ja nie chce tego samego bo to pierwa ciaza i to upragniona. Moze jakies spacery?? do poniedzialku nerwowo nie wytrzymam ale gdyby bylo cos zlego to pewnie by mi lekarz powiedzial ze mam do szpitala jechac a nie czeac jak ruchy sie zmienia ale wiecie jak o jest teraz bedzie mi sie wydawac ze mala sie mniej rusza;( moze ktoras ma lub miala podobna sytuacje?? tylko prosze bez straszenia jak to robia niektore na forach